Terima kasih awak! :)

:: Sahabat ::

Thursday, 28 February 2013

Lagi testi MAIXARA C - SENTIAL !!

hola holi! selamat pagi kamis kengkawan =)

before that bole refer entry yg lepas pasal produk nih...MAIXARA

alhamdulillah..semakin ramai yg mencuba maixara...sebab apa?sebab terbukti berkesan la..takkan la tak berkesan orang nak beli plak kan..hoho >_<"

jum le sesame cantik..tak rugi pon la nak melabur cikit..kalau duet bebanyak tu bole soping baju memahal.. handbag memahal..kasut..nape kedekut nak habiskan sedikit duet untuk kecantikan luaran dan dalaman kan?? lagi pon supplement ni takde la mahal sangat..harga PROMOSI masih RM99 sebotol tau...penggunaan untuk 2 bulan...kire sebulan korang labur rm50 je..takde la banyak kan..hehehe :D


Antara pengguna MAIXARA yang berpuas hati dengan hasilnya..ce tengok kulit dia..ohsem kan kan kan?? tak teringin ke nak muke licin putih gebu gebas like this? dan yang paling penting ia bertindak memutihkan seluruh tubuh ye bukan muka sahaja.... =)









meh nak bagitau lagi sekali..apa yang best tentang MAIXARA neh ^_^


APA YANG BEST TENTANG MAIXARA C -SENTIAL?

1) Vitamin C (1000mg)
2) Collagen (4000mg)
3) Glutathione (3000mg)
4) Ekstrak Strawberry (2000mg)

dan yang paling best lelaki pon bole cube..bukan for woman only yek ... lelaki zaman sekarang pon mementingkan kecantikan uolss..rugila kalau kita yang gegurl ni pandang sekali imbas aje.... ^_^



Berminat??? jum order lelaju..sementara stok masih ade nih....sangat laku uolsss..macam pisang goreeeng...lai lai...,harga  PROMOSI RM99 sahaja!!!!!




Wednesday, 27 February 2013

Egonya Lelaki Emosinya Wanita

Assalamualaikum w.b.t

Seringkali kita mendengar lelaki melemparkan kata " Susahlah bercakap dengan wanita , terlalu emosional " " tak boleh di bawa berbincang " . Seorang wanita pula sering memberi tanggapan prejudis terhadap lelaki " Orang lelaki ni terlalu bersikap EGO.. " Langsung tak pernah nak memahami isi hati wanita" . Benarkah begitu?? Padahal kedua-duanya mempunyai tanggungjawab  yang di amanahkan oleh Sang PenciptaNya...~




Benarkah ego lelaki tidak dapat menandingi ego wanita? benarkah ego si lelaki lebih dasyat dari egonya seorang wanita? atau benarkah wanita yang terlalu kejam menunding jari ke atas lelaki? Tanpa sedar dirinya sendiri mempunyai ego yang agak tinggi? 

Dalam al Quran Allah berfirman , " Kaum Lelaki itu adalah pemimpin kaum Wanita ".
 
Kenyataan dari firman Allah ini memperlihatkan bahawa Allah telah mempersiapkan kepada kaum lelaki sifat - sifat kepimpinan. That so0ooooo true.....lelaki di ciptakan untuk membimbing wanita. Menasihati wanita andai ada kesilapan. Kerana kesabaran lelaki lebih banyak dari kesabaran wanita. Andaikan wanita boleh membimbing ,semestinya akan berlaku kesulitan kerana wanita dan emosinya tidak dapat di pisahkan..

Setegar manapun seorang wanita menampilkan dirinya, namun naluri dan emosi kewanitaannya tetap nampak dan wujud tanpa dipinta. Walaupun seorang wanita dapat menyembunyikan emosinya tetapi dapatkah seorang wanita menyembunyikan fizikalnya sebagai seorang wanita??? 

Lelaki harus paham..Wanita hatinya sangat rapuh.JANGAN mudah melenting atau cepat melatah andai wanita yang anda kenali sebagai seorang yang sabar atau periang boleh berubah emosinya secara tiba-tiba. Perubahan ini mungkin menyebabkan mereka menjadi seorang yang begitu sensitif, mudah marah, cepat tersinggung atau sebagainya.Tidak kira siapa pun wanita terbabit sama ada ibu, kakak, adik, isteri, teman wanita, bahkan yang bergelar nenek sekalipun boleh mengalami perubahan emosi seumpama ini.Hakikatnya ialah bukan mudah menjadi seorang wanita. Namun, inilah yang harus dilalui oleh wanita dalam meniti setiap fasa kehidupan mereka.

Dalam hadis Rasulullah saw bersabda :

" Wanita adalah ibarat tulang rusuk. Dan tulang rusuk yang paling bengkok adalah tulang rusuk yang paling atas. Maka jikalau engkau cuba meluruskannya , maka engkau akan mematahkannya dan jikalau kau biarkan saja, maka ia akan tetap melengkung selama lamanya . Maka nasihatilah wanita dengan baik..."


Begitula kehidupan kita..banyakkan bersabar..banyakkan nasihat menasihati sesama kita..Just give n take....  SALAM~


Friday, 22 February 2013

Checklist Permulaan kami = )

Assalamualaikum ^_^

Oke..pagi ni kerja takde mud... kepala dok pikir-pikir sal majlis..eh! tak saba nauu..bukan tak saba la..tapi dok serabut alam hokey!! =_="

Ikut perancangan awal tinggal 8 -9 bulan je lagi neh..*dush dush..satu ape pon tak pikir lagi tau..cian saya..pening jugak erk nak tawen nih? ingat senang ker? macam-macam benda nak pikir.. nak kena settlekan.. Maklum ler..kawen seumo hidup okeh..mestila nak sesempurna yang boleh.. * veraaanggannn cik kiah ni kan :P

So hasil perbincangan bersama incik tunang terhasil suda permulaan checklist kami yang tak seberapa nih... kot-kot ada lagi yang nak di tambah tak? meh tolong saya meh ^_^




Senarai Semakan Persediaan Perkahwinan 



1) Perbincangan awal bersama pasangan dan keluarga kedua belah pihak

2) Tentukan lingkungan bajet untuk majlis pernikahan dan resepsi

3) Tentukan tarikh majlis

4) Pergi Kursus kawen

5) Mula membuat senarai undangan / jemputan untuk kedua pihak

6) Tempah tempat resepsi (dewan, dll) – belah laki sahaja – belah pompuan buat gotong royong ...So majlis nye harus di rumah

7) Tentukan jenis keraian (formal atau tidak) dan tema warna dan acara – rakan-rakan di haruskan ikut tema majlis * hopefully

8) Dapatkan persetujuan pihak pengapit – takde pengapit lagi -Sape nak jadik pengapit aku neh??

9) mencari kain untuk baju nikah dan tempah - veranngann nak design sendiri pastu nak tempah kat bro hatta dolmat!hammbekkk kau!!..hoho :D




** Perbincangan secara x rasmi..ngehngehngeh =)



10) Memilih petugas-petugas sukarela bagi menyelaraskan majlis – sedara-sedara sepupu sepapat

11) Mulai mencari busana pengantin yang menepati bajet yang ditetapkan – pakej kawen ( baju persalinan / baju sanding / make up / pelamin dll ) **

12) Mula mencari jurugambar

13) Mula mencari kedai pembuat kad jemputan –kad jemputan / banner

14) Cari tukang masak - mak da ade pilihan ati dia - menu masa kawin dan makan beradab.

15) Mencari DJ / jaga sound system

16) Mencari pasukan kompang

17 ) Mencari pasukan marhaban – orang kampung

18) Guestbook – album dan kad2 kecit - DIY

19) Ujian HIV – 3 bulan sebelum majlis

20 ) Hiasan bilik pengantin– DIY or skali pakej perkahwinan . Tengok budget **

19) Mula beli barang hantaran – 9 balas 11 dulang ..tak hagak-hagak! ^_^

20) Tempah khemah / meja makan beradab ** Hiasan meja beradab

21) Tempah kek kawen

22) Tempah henna /inai

23) Mula mencari barang-barang untuk doorgift / paper beg 


24) Beli barang for batal air sembahyang * rahsia

25) Amik borang nikah - 


26) Mula mohon cuti - nak cuti 10 hari bole dop? :D

27) Mula merancang lokasi dan tarikh berbulan madu ^_^ 









errkk??macam banyak je neh?? takpe cik fie...rilek2..banyak masa lagi..kan kan =)






Wednesday, 20 February 2013

PMS ?? OMG!!


Assalamualaikum dan selamat petang korang ^_^




hik hik.. kelakar plak tengok katon kat atas nih.. Laki pon ade PMS jugak ker ?0oo0o..sumpah saya baru tau neh..hoho.. tak caya ker?  baca sampai habes!


Kalau entry yg lepas tak banyak sangat info yang dapat dikongsikan bersama ..so kali ni nak bebel panjang ckit... * busanla dok opis takde kije :P



Ayuh kita lihat simptom-simptom PMS biasa yang sering menyerang para wanita setiap bulan :



Antara tanda-tanda PMS dari segi fizikal adalah rasa letih, tidur terganggu, kekejangan abdomen, sakit kepala dan kembung perut....Manakala tanda-tanda dari segi mental adalah berlakunya gangguan emosi, cepat naik marah, tertekan, rasa tidak berguna malah hilang minat minat terhadap aktiviti yang biasa dilakukan....Mungkin bagi golongan yang tidak mengalaminya, menganggap golongan wanita yang dilanda PMS sebagai seorang yang mengada-ngada....Tapi hakikatnya, segalanya berlaku diluar kawalan kerana disebabkan oleh perubahan hormon yang berlaku dalam badan seseorang....




ni antara yang aku penah alami sendiri..len orang len penghayatan la kot... ~


1 -.Pening kepala

Tak tau sebab saintifik kenapa..tapi memang akan rasa pening! berdenyut ja rasa kepala...time neh mula la dok buat tak dak mood...lemah dan sebagainya....


2 -Jerawat

Bersyukurlah anda jika dikurniakan kulit puteh mulus dan susah untuk jerawat hinggap di muka! maybe time period pon cik J memalu nak kuar . Berbeza dengan golongan yang mempunyai Zon T yang sangat berminyak serta sentiasa menghasilkan minyak akibat kilang prosesnya sangat aktif di bawah epidermis, maka memang kena terima hakikat la..jerawat tak dan nak kecut dah naik dua tiga bijik lagi...kadang2 bole buat perkampungan setinggan..siap boleh sharing akar jerawat dan menghasilkan kembar 5 di satu kawasan...ooohhhh...memang sangat saket! lagi saket hati kat jerawat yang tumbuh dalam hidung. Takde tempat len ke ko nak tumbuh hah??? =_="


3 -Sakit sendi atau otot

Paling ketara kat pinggang dan tulang belikat....memang time duduk kat opis, rasa nak godek-godek punggung saja...seriyes ia memang efek kat emosi bila saket pinggang pas tu bila bangun dari kerusi rasa perot cramp pulak...aduhhh...nak bejalan pegi toilet pun malas....


4 -Kejang perut/perut cramp

Tiba-tiba rasa perut keras! cucuk-cucuk dengan tangan, rasa senak and rasa tebal jer (walaupun hakikatnya lemak yang tebal!)..tapi sebenarnya..dinding endometrium yang tengah menebal...tengah buat persediaan tuk ovum menempel jika ia disenyawakan oleh pasangannya iaitu sperma...jika tiada proses persenyawaan, dinding ini akan runtuh seperti runtuhnya tembok Berlin..maka kitaran haid akan bermula..


5- Perut kembong

Tetibe banyak plak angin yg kuar dari badan nih... mana datang aku pon tak tau..sebab tu orang perempuan di galakkan berurut..banyak angin katanya..entahla...


6 - Banyak makan

okee..yang ni memang tak dapat dinafikan..kalau tetibe rasa napsu makan melampau-lampau tu da sah la tak lame lagi la tuh. tapi kalo tak period pun, selera makan tetap tinggi....hohohoho ^_^


7 - Mood swing

tetiba rasa nak marah..rasa nak nangis..rasa nak ketawa..rasa nak bersendiri..rasa nak carik pasal..rasa nak kecik ati ngan sume orang..sume secara tiba-tiba..unikkan wanita bile PMS ? hiks! :)


8- Kerap ke toilet

haaa..yang ni aku tak pasti kenapa.Selalu orang pregnant je yang kerap ke tandas.. ke sebab banyak minum air masak? ntah le... yang pasti sangat malas nak ke hulu hilir bangun p toilet...leceh tau! :P







so time-time macam ni beringat la wahai lelaki bahawasanya janganla kamu cuba-cuba carik pasal..cuba buat lawak bodoh .....kang silap hari bulan makan sipar saiz 9!! haha kejaaamamm :D

Kalo dah merajuk time PMS, memang makan masa nak pulih kembali...unless anda pandai menggunakan pendekatan..ala...hati perempuan kan macam kerak nasi..kejap je cair..dier merajuk tu bukan ape...1st, sebab kecik hati atas perkara yang telah dilawak bodohkan....second, dia nak kan perhatian...perempuan sebenarnya akan jadi lebih manja saat ini...dia perlukan perhatian.. ^_^
** take note plish! **




Eh!! ni PMS wanita..yang lelaki nye mane? okee..malas nak ulas yg lelaki..korang leh baca sendiri ..SINI




P/s - Datangnya haid adelah lambang kewanitaan..nasihat saya , hargailah period anda walaupun sangat terseksa!




Saturday, 16 February 2013

FRIENDSTER??

Assalamualaikum dan selamat malam ^_^

Petang semalam sembang-sembang dengan incik tunang..sembang punya sembang tetibe dia pandang aku... pastu dia sengih.. Aku da heran..apesal dia sengih tetibe kan... senyuman dia tu ade maksud tersirat.. * dalam ati da terdetik something

So aku buat muke seposen tanya.. " Apesal sengih-sengih? " sambil buat muka cumil...~ :P
Then dia cakap  tak boleh nak senyum ker ? 
So aku pon cakap la " senyum tu ade maksud tersirat kan? *cube buat muke cumil lagi sebab nak korek rahsia! haha

Pastu dia jawab " Friendster aktif lagi tak? pastu sengih lagi...
errkkk ??? apesal dia mention sal friendster lak nih?
then aku kata " mana aktif da..berzaman da tinggal... password pon tak ingat da...Kenapa erk??? * aku tanya lagik

Dia pon ulang benda yang aku rasa banyak kali da dia sebut bile kitorang hang out sama-sama..
" Macam tak percaya budak SOMBONG kat kolej dulu tu ade depan mata saya... nak skodeng baliklah chat-chat dak sombong neh! * sambil senyum
aku - mana ada sombong..salah orang nih..lalalala~ =_="

So aku dengan rakusnye terus taip url www.friensdster.com tadi.. jeng jeng jeng
sekali tak boleh login..lupe passsword...adehh..gagah ni sebab teringin gak nak imbas kenangan dolu-dolu kan..hew3..^_^
after reset password aku pon login..haaaihh..friendster da bertukar wajah!!
da macam tak besh je aku tengok..penuh dengan game..ingat aku budak-budak ke nak men game? cewaaaahhhhh..,.,.,.

sangat menghampakan..akaun aku nothing..takde ape-ape memori yang tinggal..kira macam fresh user!! langsung tak besh


** tengok tu...pic profile pon ntah ape-ape je =_="





P/s =Now sudah hampir 7 tahun aku meninggalkan kolej..Tempat itula permulaan kami tanpa aku sedari ada mata yang memerhati dari jauh =)


Thursday, 14 February 2013

Anda , Warna , dan Personaliti!

Apakah warna  kegemaran korang? Jom lihat kaitan warna dan peribadi anda!!


PUTIH
Sopan Santun | Peramah | Budi Pekerti

KUNING
Tabah hadapi cabaran | Suka mencari idea baru

MERAH JAMBU
Sukakan sesuatu yang terbaik | Sering berprasangka buruk

MERAH
Berani tetapi emosional

UNGU
Pemurah | Tidak suka diperintah

COKLAT
Bersifat keibuan | Takut untuk melakukan kesalahan

BIRU
Setia pada pasangan | Jujur | Ikhlas

HIJAU
Tetap pendirian | Penyabar

KELABU
Rendah diri | Suka Mengalah

HITAM
Sukar dipengaruhi | Suka menyendiri




Saya Luv ungu... * muahxx ^__^

Wednesday, 13 February 2013

Lewat Sebulan!



Warning : Ini entry 18 tahun dan ke atas


Sepasang pengantin yang baru berkahwin 4 bulan. pada suatu malam si isteri memeluk leher suami dengan nada manja seraya berkata, " ayang, period i dah lewat sebulan, tapi i tak boleh nak pastikan lagi sebab kita kena gi check kat doktor."

Si suami yang teramat gembira tu pun berpakat dengan isterinya untuk tidak memberitahu sesiapa pun tentang perkhabaran gembira ini sehingga ianya benar2 pasti.

Pada suatu hari, pasangan ini di datangi oleh pegawai dari TNB kerana terdapat tunggakkan dalam pembayaran bill elektrik rumah mereka. Pegawai TNB tu pun berkata " ini rumah En. Mahpus ker?" "iya, saya ni isterinya. ada apa encik"

Pegawai TNB tu pun berkata, " Puan, ni dah sebulan lewat, saya dah tak boleh tunggu ni, nanti boss saya marah."

Dengan nada terkejut, si isteri itu pun membalas balik cakap pegawai TNB tu." APA??? Macam mana pulak encik tahu yg saya ni sebulan lewat???"

Pegawai TNB tu pun dengan selamba menjawab " ala puan, ni kan zaman IT, semua tu ada dalam komputer dan kita boleh check Online"

Kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si isteri tu lagi terkejut.
"APAAA????Saya lewat sebulan pun awak semua boleh tahuuu??? "

Pegawai TNB tu pun mententeramkan keadaan" Relek puan, puan ni baru lewat
sebulan, ada yg lagi teruk, lewat 5-6 bulan"

Si isteri yg terperanjat beruk dengan kenyataan pegawai tu pun berkata, nanti saya bincang dengan suami saya..lalau pegawai TNB tu pun beredar dari situ..

Keesokkan harinya, selepas si Mahphus ini di beritahu oleh isterinya, dia pun naik berang dan terus ambik cuti dan pergi ke kedai TNB yg berdekatan..

Dengan tanpa menghiraukan pegawai-pegawai TNB yg ramai di situ, dia pun memekik seraya berkata "Apa korang ni, isteri saya sebulan lewat pun nak heboh2 ke dalam internet. awak ni semua yg berkeluarga tak pernah lewat sebulan kerrrr????!! bisness apa korang buat niii?? nak kena saman kerr???

Lalu pegawai yg datang kerumah si Mahpus ni berdiri dan mententeramkan keadaan. "sabar encik, sabar encik. apa susah, kalau cik nak settlekan perkara ni, bayar je..." kata-kata pegawai TNB tu membuatkan si mahpus naik berang.

"APAAA?? nak bayar korang? belahhhh lahh...."

Lalu pegawai TNB tu pun cakap " kalau macam tu, Kita terpaksa potong encik punya....... ...."

Si Mahpus mencelah " apa??? potong??? abih tu isteri saya di rumah nak pakai apaaaaaa???

Pegawai TNB tu pun cakap " nampak gayanye..ISTERI ENCIK KENA PAKAI LILIN
AJERRRLAAAAAAAA"


kriiikkkk krrikkkk..bunyik cengkerik :D



credit to mesra.net

Monday, 11 February 2013

MAIXARA C SENTIAL GABUNGAN VITAMIN C (1000mg)+COLLAGEN+GLUTATHIONE+EKXTRAK STRAWBERRY

Assalamualaikum dan selamat menikmati Cuti CNY ye korang ;)



korang....ada produk baru di pasaran...tp 10,000mg?? biar betul ni....






produk Maixara C- Sential (MCS) yang bakal menjadi Fenomena 2013.
Kelebihan MCS adalah :






-Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri.

-Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata.

-Merawat penyakit kulit seperti bisul, ekzema, dermatitis, juga batuk serta demam selesema.

-Membasmi bakteria jerawat dan merawat parut.

-Anti penuaan dan anti oksida

-Membantu mengurangkan masalah sinus/resdung dan alahan

-Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mengekalkan kesihatan gusi & gigi

-Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain

Produk yang sangat eksklusif dan PERTAMA seumpamanya di Malaysia. Buatan Bumiputra Muslim dan dijamin 100% halal & selamat.

Harga juga AMAT berpatutan dengan kandungan 10,000 mg!

Kolagen ( kolagen sisik ikan talapia.)digunakan adalah yang Halal dan buatan tempatan.

Kandungan 10,000 mg dalam 1 tablet dan ada 60 tablet dgn harga RM125 bg saya amat berbaloi.

Kawan - kawan boleh consume utk 2 bulan jika nak jimat. kiranya sebulan hanya RM62.50..

Tepuk dada tanya selera :)


Yang bestnya sebab... :

· Perempuan /lelaki boleh ambil
· Menyusu badan boleh ambil
· Allergic seafood pon boleh ambil
· 1botol tahan 2 bulan tau!


jum tengok antara pengguna yang da berjaya jum!















1BOTOL RM125 SAHAJA 

NOW PROMOSI RM99 only~!!!
BERMINAT??
SILA EMAIL KE nurhafiza.jaafar@gmail.com

Thursday, 7 February 2013

Doremon Poket!

Selamat petanggg!! ..eh lupe..Assalamualaikum korang! :)






Time kecit-kecit dulu mesti korang suke tengok siri animasi Doremon kan kan kan? Tipu la kalau tak amik port langsung. At least ade gak kan korang tengok..eh! ape ayat aku nih.. *mamai


Oke oke..bukan nak cerita pasal doreman la tapi nak share ckit ape yang ade dalam handbag yang aku dok usung hari-hari tuh selain wallet dan resit-resit pembelian...... eleeh....mesti ade sore sumbang kat luar tu cakap cam nih "kecoh je nak bgtau kat orang " dan aku pon reply la " biar la!!blog aku..suke ati aku nak bebel ape..ko nak bebel p bebel tempat len! hahahaha.. kejam sungguh =_="




Jum Skodeng!!





1- RONASUTRA MINERAL MAKEUP


Best sangat-sangat apply bedak ni sebab ianya ---> 100% Natural Mineral | UV Protection | Long Lasting

Ini adalah Duta Ronasutra ..Korang nak lawa cam kak Vanida x? lelaju p beli yerk!! hiks~!!





2- MAYBELLINE BABY LIPS

aku bukan jenis nak tacap lipstick 24 jam okee..nanti bibir cepat kering n rosak tauu!!!..so guna lips pon da ok sangat! barula bibir munggil! hiks~!!macam ni..macam ni.. :D 






3 - MIYAMI 2 WAY FOUNDATION

My Fav !! sukeeee..sampai sekarang sangat setia menggunakan bedak ini...nak tau kenapa? sebab...memang best la...da try nanti mesti korang tau nape..hehe! :D




4 -  Eye Glo

memandangkan keja aku ni dok depan PC 8 jam sehari..mende ni amat-amat penting bagi aku..WAJIB pakai setiap hari... segar je lepas tuh..cubala!! haha..cam promote ape je! :P




5 - VIT C 1000 mg + ZINC

Dalam proses untuk habeskan pastu nak try FELINNA plak!! w0ooott w00oot ^_^




6 - ALFALFA COMPLEX

Taraaa.,,...SUPP from Shaklee...Seyes tak sedap langsung!! tapi terpakse gak telan..da beli kan?kenala habeskan..T_T




Wanita dan kecantikkan memang sesuai jadi BFF uolss~!! rugila sape yang tak mo cantek tu kan... ~ :P



Nak gediks-gediks kat belog sendiri boleh tak?bole tak?alaaa.,.bole la yerk.,.,. * joget - joget


|
|
|
|
|



auchhaacckkk!!! Pic sendiri yang paling latest....hehe.. tanpa sebarang solekan.. * muke pas basuh *
natural beauty okee... biasela bile dok opis burink-burink tu takde kije len la aku kan..syok sendiri di depan kamera..ngehngehngeh! :D

sila abaikan mata panda itu..o0oochh!!seyes tak suke ..cam ne erk nak bgi dia ilang..T_T



tata~







Wednesday, 6 February 2013

:: Terima Kasih ::

Assalamualaikum..

Hello Rabu!! how today?? oke..aku takde mud nak wat kije now..mungkin tak cukop tido barangkali... haa takde kaitan.,.~ :P

Oleh kerana aku ade mase yang banyak di depan PC kesayanganku ini..( sayang la sangat..kadang-kadang hang je..sakit je ati! ) , so dengan kusyuk nye menggoogle entry-entry sendiri..muahahahahaa..ni name nye takde keja tapi carik keje :D

Check it out ~!!

1- CINTA SAMBAL BELACAN


Ni entry yang paliingg femes antara entry-entry aku... terharuuu wehh!! ingatkan takde sape nak bace..*sob sob..da jejak 1000 pembaca da..banyak keh?? bagi aku banyak la ...werkss~!! :P
kalau search kat uncle G entry ni jatuh page ke 2.. tangga 4 . kau hado?? hiks! :P

Nak baca?? SINI-SINI



2 - BUKIT CERAKAH a.k.a TAMAN BOTANI SA


 Yang ni pon boleh tahan femes jugak la..hahaha...femes la sebab kalau korang search kat uncle G entry ni terpampang kat page 1 oke..tak tipuu.....sila search sendirik! :P

Nak baca? SINI - SINI



3 - AKU DAN PERFUME



Seperti yang korang maklum..tuan tanah belog ni teramaaatttla gilee kan perfume...Pantang ade perfume yang besh-besh..mesti nak grab..tapi tgk budget dulula..kang ade yang aku diet mlm kang! hehe...
Yang bestnye entry aku ngn perfume ni terletak di carta paling atas di uncle G!!sila abaikan link Youtube tuh..peehh!! *joget-joget
nak gediks skit bole tak?muahahaha...dua-dua entry plak tuh..bangga seh.. :P

Nak baca? SINI - SINI dan SINI 



4 - DURIAN SS2


aku rase yang view entry ni mesti penggemar durian kan kan kan? hiks~!! ce tgk.... kire glamor jugak la blog aku kat uncle G ni kan?muahahaha *semakin gediks! :P

Nak baca? SINI - SINI



5- KENALI DIRI SENDIRI



OKEE..ni 2nd entry yang femes kat belog aku...pembaca hampir 700 orang tappiii..sorang pon takmo tinggalkan komen..asal korang ni hah??nak jadi silent reader ker?komen la ckit..bukan susah pon... sob sob * mintak simpati ni..sile la tinggalkan komen..sccroottt.,.,.haha~

Nak baca? SINI - SINI



6 - SUKARKAH MEMAHAMI WANITA


Ni mesti time aku meroyan ni..nulis entry jiwang-jiwangan la plak kan!haha...
tak kisah la yang penting entry i dok tangga atas sekali oke.,., :D

Nak baca? SINI - SINI



7- SEKERAS -KERAS KERAK NASI


yang ni pon dok tangga atas sekali di uncle G! o0oo mann!tacinnnnggg nyee la haii.,.:D

Nak baca? SINI - SINI



8 - PELANGI ITU INDAH


 search dan search lagi...kali ni entry PELANGI ITU INDAH..hmm..aku rase entry ni aku post time.,.errrr,.~ abaikan..yang penting entry ni dok page 1 kat uncle G ..:)

Nak baca? SINI - SINI



Oke la..cukup la takat tu je..jap g letak banyak-banyak korang muntah ijau plak..hehe.Thanks pada semua yang sudi memeriahkan belog saya neh..tanpa korang sape daku...~



notakaki - Saya budak baru belajar. Kalau salah tolong tunjukkan =)




Tuesday, 5 February 2013

Gadis Sosial Network



1 . Capture Pic

2 . Upload kt Facebook | Twitter | Instagram

3.  Letak Caption " saya da gemuk ke? " tak pon " comot kan saya "

4 . Tgu orang komen | Puji



Jadahhhh!!! dah takde keje len ke korang nih? :P


P/s - Sila jangan buat selalu ye..nanti orang meluat...Sekian~

:: Ini Cerita Macaron ::

Hello world!!

comel-comel je macaron ni aku tengok dari tadi..nak makan pon sayang rasanye.,.,sweeetttt sangat-sangat se sweet rasanya oke...~ *celah mane nak makannye , dalam pc kot? haha





Macaron ni macam-macam bole buat rupenya....oleh kerana rupenya yang agak kiut ni rasa ramai da gunakan alternatif ini untuk hari bahagia mereka..kan kan kan? :D


see see? comeeeell okee..sayang je nak ngap!


yang ni lagi kiut..siap ade tali tempat gantung lagi..ko hado? haha


macaron luv..sooo sweettt.,.rasa nak tempah je yg ini..hiks! :D


tak pon yang ni....aahh!!i loikeeeee this!! :D


|
|
|
|
|
|


contoh macaron as hantaran






contoh macaron as wedding kek

* wedding aku nanti nak kek 3 tingkat! haa jenuh nak deco kalau amik macaron.. :P










Macaron as Doorgift 





nice jugak kan buat as doorgift neh... oke..masuk senarai wedding! ^_^


okla..tu je nak share..... see u next entry!




notakaki - pening jugak erk nak kawen nih T_________T




Monday, 4 February 2013

Paper Bag Door Gift : Review

Selamat petang dunia! ^_^

petang-petang ni dok opis kija aku tak len tak bukan skodeng uncle G sampai muntah!
skodeng punye skodeng tetibe terdetik kat otak ni nak skodeng paper bag time tawen nanti..ewaaahhh.,.miang nak tawen da keh?? haha..lantak la ..suke ati aku la nak skodeng ape kan! werkss~!! :P

Skang ni sume nye ade..pilih itu pilih ini pastu bayar!! haaa..senangkan??? tapi skang ni asek design yang same je kat luar tuh..busan gak kadang-kadang p mane-mane wedding dapat paper bag same?hamboii!!demand ko kan pza?hahaha

Honestly..aku inginkan wedding yang simple taaaapppppppppppppppppiiiiiii sangat-sangat bermakna untuk aku..untuk si dia..untuk family..jugak untuk sahabat-sahabat ;)

oke oke..balik kepada tajuk asal..haiipp!!mula la tu nak berangan pepetang ni kan.,.hiks~!!

Ni kertas bungkus goreng pisang kan? eh eh!! sape kate tak le deco mende alah nih? hanya orang yg kreatif cam aku je tau menilai.,.muahahaha.,. *budget je

Buat ape beli yang mahal-mahal kan??sudahnye korang buang kat tong sampah jugak..tipu la kalau korang kata korang simpan..kan kan? tapi mak aku simpan w0ooo....da penuh almari kat rumah tu dengan koleksi paper bag wedding yg dia attend,,haihh~!! :P

|
|
|
|
|


Korang rasa design kat bawah ni kiut tak? swweettttttttttttt sangat weh!!terjatuh hati terus!rasa balik kang laju-laju nak p cari bahan-bahan nak test buat..hehe ^_^


seyes kiuttt sangat !!mane ade orang bg penyepit baju oii!! hehe


see see? comel je kan.,.tak yah nak pening-pening pikir :P


yang depan tu kena tempah la plak =_="


 yang ni pon lawa..kan kan kan? aku nak tukar dengan kolor purple.,.:P


ke nak buat cam ni jerk? idea idea....


guna button pun lawa gak kan??



ni pon ok..simple..sesimple diri saya,. *tetibe


waaaaaaaaaaaa,.,.,sume nye sweet-sweet je kan?? nak buat yang mana satu neh korang??idea plissshhhhhhhh!!! 

p/s = sumber uncle G