Terima kasih awak! :)

:: Sahabat ::

Wednesday, 25 June 2014

Sabun Alpha Arbutin Pemutih Badan serta Wajah!

Assalamualaikum..Selamat Pagi..Salam Sejahtera :)

Sihat ke hari nih? Alhamdulillah..mummy to be ni terlebih sihat... makan non stop je....tapi haruslah makanan yang membawa kebaikan ..jangan makan bende yang bukan-bukan ye..kecian baby nanti.. perkembangan perut semakin ketara... hihi..da nak masuk 2 bulan..alhamdulillah di atas kurniaanNya.. :)

entry kali ni bukan nak bebel pasal perkembangan baby * awal lagi nak share...
tapi nak kasik tau satu produk TERHANGAT DI PASARAN neh!! produk ni tengah meletop-letop tauuu..... HOT SELLING di THAI... sekarang da tembusi pasaran MALAYSIA dan INDONESIA..pergghh!!!!!


" eeeeee.,. muke je putih..tangan hitam..macam dayang senandung..haa hamek kaw!!! kikiki... "


haaa pernah tengok iklan terlajak laris nih kat TV ? tipu kalau tak pernahhh... haha! tapi ni bukan produk terlajak larisss.. ni produk mari dari THAILAND..sawadikaappppp... :D



Sabun Alpha Arbutin merupakan sabun pemutih badan dari Thailand.

ALPHA ARBUTIN SOAP 70 GRAM

- efektif untuk menghilangkan bintik2 hitam , bekas luka dan jerawat
- dipakai untuk badan dan wajah
- sangat efektif untuk pemutihan kulit
- hasil yang sangat memuaskan dan kekal
- memudarkan dan meghilangkan pigmentasi dan bintik hitam pada wajah
- meratakan tona warna kulit
- lulus FDA di thailand
- selamat digunakan ,tiada kesan sampingan



Sabun Alpha Arbutin yang mengandung campuran alpha, yang menyimpan enzim tyrosinase yang bereaksi dengan melanin pada kulit. Mengurangi bekas luka dan noda hitam. Kulit menjadi putih secara alami.
Alpha juga mengandung proses pigmentasi melanin di setiap langkah.
Dapatkan kompleksi kulitmu menjadi lebih putih dalam waktu yang singkat.

Cara penggunaan : Gunakan sebagai sabun seperti biasa,
Dijamin hasilnya kulitmu jadi lebih putih dan cerah, noda hitam dan bekas luka akan menghilang.




HARGA RETAILS RM30 TIDAK TERMASUK POSTAGE

HARGA ADIK BERADIK KAT SINI RM15 seketul - postage add RM6 SEM , RM9 Sabah Sarawak

☎ Belian boleh terus SMS / Whatsapp / We chat ke 012-3407327
 ✉ PM / Inbox kami di https://www.facebook.com/ffshopping



saya pon pakai tauuu...balik dari percutian pulau ituhari buat tangan dan kaki nampak sedikit gelap dari biasa... da jumpe sabun pemutih badan ni WAJIB try!!! haha :D


60 comments:

  1. since u dah cuba ni, boleh tunjukkan bukti?

    ReplyDelete
  2. Bole...tp gamba before xde la pulak...so x leh nak comparekan before n after...

    ReplyDelete
  3. U pakai apa kesannya? Ade perubahan tak pd skin plus bau soap ni bau ape ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. skin x kering sangt ...plus bau sabun ni wangi..cm sabun mandi..

      Delete
  4. Bagus ke? Share plzzzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestila bagus..if tak bagus saya tak share dekt blog :)

      Delete
  5. Ambil masa brp lama hasilnya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. depend la jugak..tak semua kesannye same kan.. if da try nnti tau la cm ne..saya da pakai 2 ketul sabun setakat nih.. ok je :)

      Delete
  6. Takada bahan kimia ke ni? Sebab selalunya product mcm nI ada bahan kimia yg boleh hakiskan kulit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. - lulus FDA di thailand
      - selamat digunakan ,tiada kesan sampingan

      Delete
  7. nak cuba. tpi takut kesan yg sma mcm collagen vit E dulu. habis rosak muka. :'(

    ReplyDelete
  8. Sabun ni bole dipakai di muke... but depend muke u mcm mane2..so kalau da pakai 2 3 4 kali den rase x sesuai..better stop...tp sis pakai kat muke ok xde masalah :)

    ReplyDelete
  9. Belian borong sila whatapps 0123407327. ..tq

    ReplyDelete
  10. hari ni start akai.. and nampak ade kesan.. plus bau die wangi and skin feel more fresh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kan...bau dia wangi cam pakai sabun mandi..same too me...skin more fresh and tk kering lagi :D

      Delete
  11. knp bila pakai kat muka, termasuk ke dalam mata rasa pedih? or mmg normal

    ReplyDelete
  12. mana2 sabun pon if masuk dlm mata akan pedih,..elakkan dari termasuk dlm mata.

    ReplyDelete
  13. Memang pedih2 ke rasa kat kulit muka kalau pakai kat muka? Sya guna pedih2 la kat muka. Huhu

    ReplyDelete
  14. saya pun ada guna jugak sabun nie , muka nampak sedikit demi sedikit perubahan . suka sangat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan yunk ?samela...sis pon guna jugak....habesla lepas ni gebus gebasss!! hehe:D

      Delete
  15. Brapa hari blh dapat lps oder?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sehari lepas payment kami akan pos guna pos laju

      Delete
  16. Stakat ni da pakai 2 ketul..mmg best sabun ni..muka rasa fresh jew..sebelum ni pkai sabun mz cale oren tu..habis muka terhakis..lps pkai sabun alpaha ni..muka da ok ckit..rugi spa x cuba..kaya buih dan yg paling best baunya sgt2 wangi ska sgt2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugi sapa x cuba kan yunk..hehee..memg best sabun nih..sesuai dengan skin awak so teruskan tau :)

      Delete
  17. salam sis saya baru pakai sabun ni juz na tye cara penggunaan y betol n sy pakai dkt muka , muka sy dkt hidung ad bekas jerawat cm luka sbb sy gatal kopek2 , ad rasa pedih2 sikit boleh ke ? mmg cm tu ke ? maap la sy banyak tye sbb beli dkt kawan dy ta terang kan secara detail .. tolong ya sis

    ReplyDelete
  18. sis . saya pakai at muke mula2 kulit rse pedih n kejang . tnggu lme2 ckt .rse dye at muka da hilang . but rase pedih at bbir plak msih blm hilang lgy

    ReplyDelete
  19. sis kenapa kotak dia lain lain? mana satu yg betul? ntah ntah tak ori ke apa ke...

    ReplyDelete
  20. Sis knpa.muka sya rasa pedih2 dan tegang eh guna sabun ni, lepastu bile dah bila dgn air pun still rasa pedih mcm terkupas kulit sya. Knpa eh?

    ReplyDelete
  21. Rse mmg akn rse pedih2 bila pakai kat muka sbb dy nk bsalin kulit baru..sy ad bce gk kat ig yg situationny mcm awk ni. So far ok la sstengah org akn rsa pedih ssetengah org gk takde rse pedih lngsong. So bgantung kpd kulit masing2.

    ReplyDelete
  22. betul tu..ade org pakai pedih..ada org pakai x pedih..depend skin masing2..sebb sebelum tu kan pakai skincare lain2.. kalau rase tk tahan pedih tk yah la pakai kt muke..pakai je kat badan.... lain org..lain resultnye.. :)

    ReplyDelete
  23. Saye nak try pkai..tp before pkai google dulu..tgk feedback.. Since feedback ok..saya nak try...tadi ptg pgi facelook ada jual sabun ni rm9.70... Ori ke????

    ReplyDelete
  24. Saye nak try pkai..tp before pkai google dulu..tgk feedback.. Since feedback ok..saya nak try...tadi ptg pgi facelook ada jual sabun ni rm9.70... Ori ke????

    ReplyDelete
  25. kalau u rase sabun yg rm9.70 tu ori , u beli la dengan that seller..my price is RM15 + postage..dijamin original :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis. 15 include postage?

      Delete
    2. rm15 + postage..postage add rm6 sem rm9 sabah sarawak using pos laju..

      Delete
  26. tumpang tnya, boleh pkai kt bibir ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk muka dan badan sahaja..mcm pelik nk pakai kat bibir..:)

      Delete
    2. tak baik ckp gitu..hehe..if bibir problem better carik produk untuk bibir :)

      Delete
  27. wah alpha arbutin ni memang best u'alls! rugi tak cuba , hari first I pakai mmg sedikit pedih tapi hari ke-2 dah okay and yg paling best kulit I cerah sekata satu badan after 2 weeks guna !

    ReplyDelete
    Replies
    1. wo0oowww!!! gud for u sayang..alhamdulillah..teruskan pemakaian :)

      Delete
    2. sis, sy dah pkai seminggu sabun wau best sgt kt bdn dah nmpk sikit prubhn tapi asal kat muka x nmpk sgt eh? ke awal sgt? and i nk tny klaw pkai serum dia memang lebih brkesan ek?

      Delete
  28. Kalau nak pakai sabun alpha arbutin soap nie kalau muka kita dah beberapa hari pakai sabun nie tetap terasa pedih.kalau nak pakai juga sabun nie bole ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. actually it depend on your skin...sebb skin kite tk same..plus skincare yg kite pakai pon tk sama..if u rase nak teruskan..teruskan..takde masalah pon..:)

      Delete
  29. Sbun ni boleh hikanngkan jerawat tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole kecutkan jerawat ..insyaAllah

      berminat bole whatapps terus ye :D

      Delete
  30. ape jd eh if kite stop pkai sbb da ckup putih? akan ada mslh ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole stop selepas berpuas ati..tiada effect yg buruk pon..

      berminat bole wa terus ye ..:D

      Delete
  31. Assalammualaikum
    Nak pendapatan lebih??sehari boleh mencecah RM800 hgga Rm1000..Insha ALLAH rezeki masing2..

    FREE REGISTER TIADA BAYARAN..tu yang PENTING!!!(kalu anda rasa tertipu anda tak rugi apa2..anda x perlu keluarkan MODAL satu sen pun..
    TIDAK PERLU CARI ORG..TIDAK PERLU JUAL BARANG..syaratnya mudah..anda hanya perlu ada WhatsApp,Facebook,Wechat dan tahu menggunakannya laman sosial yang lain.
    Cara mudah anda hanya perlu OPEN LINK dan REGISTER dan anda akan dapat USD 25×3.4= RM85.00..dan anda akan dapat LINK SENDIRI..dan copy je ayat sy ni..apabila setiap orang yang membuka LINK ANDA akan mendapat USD 10×3.4= RM34.00..mudah kan?

    Anda pasti teruja apabila melakukan ini..anda PASTI BERJAYA!!
    Anda boleh pilih duit masuk ke ACC atau cek yang akan di pos ke rumah anda.. APA YANG PENTING..REGISTER ADALAH PERCUMA!!tidak salah mencuba..sila klik link ini..anda pasti tidak kecewa..

    Hanya 1 klik sahaja tuan2 Dan puan2
    http://myinvitepay.com/?ref=254254

    ReplyDelete
  32. klu umur 15 thn boleh pakai tk ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole..wa jika berminat untuk info dan order.

      Delete
  33. Replies
    1. rm10 seketul..add rm6 sem.rm9 ss using pos laju
      berminat bole wa ye...tq

      Delete
  34. sabun ni buih dia warna apa ?

    ReplyDelete
  35. Bleh guna utk sbun beby x.. ? Hihi

    ReplyDelete
  36. Bleh guna utk sbun beby x.. ? Hihi

    ReplyDelete
  37. Saya berminat nak jual sabun ni sis,boleh tak?

    ReplyDelete
  38. Saya berminat nak jual sabun ni sis,boleh tak?

    ReplyDelete
  39. Saya berminat nak jual sabun ni sis,boleh tak?

    ReplyDelete

baca je??meh le komen cket ;)