Terima kasih awak! :)

:: Sahabat ::

Tuesday, 12 March 2013

Lagi pasal AURA WHITE COLLAGEN!!

Assalamualaikum..dan selamat pagi ;)

update!! ade sale disini...jum terjah --- > SALE

alhamdulillah....order tak putus2 di terima..ramai pakat2 nak try AURAWHITE nih..even semalam nak lelap mate tetibe ade 2 3 customer pm nak order..alhamdulillah dengan rezeki yg Allah bagi ketika ini ;)

dan yg besh nye kan...aura white ni da di restock...yeah!!da restock!!!!macam pisang goreng habesnyee..restock..habes..restock..habes..sukeee sangat2.....




apa yang besh tentang aura white ni sampai ramai yang berani nak cuba?? bagi aku harga nya takde la mahal sangat berbanding kebaikan yg akan kite peroleh selepas mengambil minuman kesihatan nih.. ^_^


- 50% pencerahan ketara dalam masa hanya 1-2
- memulihkan kulit rosak, berparut, kusam dan bermasalah
- menjadikan kulit lebih anjal dan elastik serta lembab
- mengurangi kedutan dan garis2 halus
- mengecilkan pori2 kulit
- menguat dan mencantikkan kuku dan rambut
- meningkatkan sistem imunisasi badan
- mengurangi radikal bebas dan toksin di dalam badan
- mengatasi masalah jerawat dan jeragat
- mengurangi sakit radang/sendi
- mengandungi prebiotik dan 3 kali stem sel
- sesuai untuk ibu hamil dan menyusui bayi
- membekalkan tenaga optimum sepanjang hari
- mengurangi kolesterol
- menghapuskan parut, tumit merekah dan selulit
- meningkatkan kualiti tidur
- sesuai untuk lelaki dan wanita 


dan yang paling penting semua orang bole amik minuman ni tak kirela korang tengah hamil or menyusukan baby.. korang sihat baby korang pon comel uolss.. * mula la aku buat ayat gedik kan..hehe





|
|
|
|







CARA PENGAMBILAN: 


1) Masukkan 2 scoop ke dalam shaker dan goncang.

2) Bancuh menggunakan air mineral /air bersih biasa.. Tidak digalakkan menggunakan air panas kerana dikhuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang

3) Jauhi minum / makan dari sumber yang mengandungi kafein seperti kopi, teh dan sebagainya kerana kajian menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit.

4) WAJIB minum air masak / mineral /air bersih sekurang-kurangnya 3-5 liter sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas. 

5) Cara yang sesuai untuk pengambilan AURA WHITE adalah semasa perut kosong. Di sarankan ambil pada waktu pagi (2 jam sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur (2 jam selepas makan malam)



Antara yang telah dan sudah berpuas hati dengan hasilnya!!! korang tak teringin ke nak sihat dan cantik sekaligus macam nih? hehe










dan bile kak hanes yang meleetoopppppp ni promote aura white..sebab dia pon minum gak!!!






RM150 + FREE POSTAGE + FREE SHAKER + FREE MASKER + FREE GIFT!!
*tempoh terhad sahaja*


Berminat ??? bole drop komen here atau pon direct email 

nurhafiza.jaafar@gmail.com



p/s - Thanks Allah untuk semua rezeki yang diberikan..syukur ;))







283 comments:

  1. Sya msih dlm pantang dlm 2 minggu.blh ke klu sya ambk aura white ni.

    ReplyDelete
  2. anon - boleh...ibu yg menyusukan baby pon bole..ni minuman kesihatan..mmg baik untuk badan kite ;)

    ReplyDelete
  3. Akak , Aura White Collegen ni untuk umur berapa ja boleh beli ? Mohon akak balas ;D winkwink

    ReplyDelete
  4. zaite- siape2 pon bole minum..13 tahun ke atas dear ;)

    ReplyDelete
  5. Ada kelulusan dr kkm tak produk ni..tringin nak try tp takut.. 1 jar tu bleh tahan brp lama?

    ReplyDelete
  6. woon - ade kelulusan dear..yg penting AW ni buatan malaysia.ramai da cube..meh cube meh ..1 jar penggunaan untuk 1-2 bulan..depend u amik cm ne ;)

    ReplyDelete
  7. laki bole ke cik piza? hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole cik hadi,,nak buat testi untuk laki ker? hehehe ..meh cube meh!! tak rugi...bessttt :D

      Delete
  8. Kalau dh mnum ni mmg tak boleh mnum kopi n teh dah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole dear..tp kena tgu 3 4 jam selepas pengambilan aura white.. but..untuk kesan yang lebih bagus seeluknya di elakkan dari minum ;)

      Delete
  9. rase die mcm mn ey?

    ReplyDelete
    Replies
    1. anon - rase dia lemon berry dear...nice!! if u nak lagi best bole campur ape2 perisa.. ;)

      Delete
  10. salamm...nk tny scoop tu mmg ade dlm botol tu ke?

    ReplyDelete
  11. knp sy beli xda pun...huhu..ke die ke dlm kena korek...ke sy bl tiruan?huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade dear...u kena korek cikit.. ;)

      Delete
  12. Replies
    1. most wc dear... next time bole le beli ngan i..hehe :P

      Delete
  13. ok..insyaallah..br 5 hari minum ni...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat minum ye ..shake jgn x shake..hehe

      Delete
  14. hehe..sis,sy da cek, mmg xde la scoop die...tiruan pny ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh?? u beli kt mane yer?online ke offline? scoop tu mmg ade kt dalam dear..da cek betol2 tak?

      Delete
  15. beli kt giant..ada kedai yg jual mcm2produk tu....da korek da td..mmg xda...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. o0o.. kedai jamu2 tu ker ?hmm ..tak pasti plak dear..tp kalu yg ori mmg ade scoop sekali kt dalam dia ;) .harga same tak ?

      Delete
  16. kalo ade mkn supplement lain blh mkn aurawhite jgk ke?cth mkn pmcvc.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole tp jarakkan waktu...jgn terlalu dekt risau badn x dpt nk terima

      Delete
  17. harga die bg rm 135..hmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. i see... tp sis da tnye hq... ade kluarn yg baru2 ni sesetghnye xdr scoop..hehe..dunt wory k... ;-)

      Delete
  18. 1 jar tahan 13 hari je klo minum 2x sehari....klo sekali sehari, tahan la sebulan. itu pun time period x minum. info rata2 ckp tahan 1-2bulan...minum 1 scoop boleh ke...so far mmg ok kesannya tp klo nk bli secara terusan mmg pokai den..hihi..nsib baik skang ad yg baru 900g. sebulan bli skali je. dulu sebulan 2 jar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak amik brape scoop skali minum? saya 2 scoop sekali minum...2 kali sehari..ok je 1 jar tu tahan 1 bulan atau lebih..nape awak nye cept habes?? hehe.. kesan mmg sagt2 best kan? kalau da ok just teruskan dengan 1 scoop je da cukop.. atau pon sehari sekali ;))

      Delete
    2. sy minum 2 scoop sekali minum.siap ratakan lg sukatan tu. x lebih. so far dah 3 jar minum.mmg x tahan sebulan. 2 minggu je. member2 lain pun sama. cuma terkilan je blog2 yg jual aurawhite ni kate 1 jar tahan sebulan minum 2x sehari.x tahan pon sebenarnye...klo sehari skali, mmg tahan sebulan. ..ok thnx sis..
      ad jual maixara x?

      Delete
    3. tp saya minum 2 scoop sehari 2x tahan sebulan dear... da 2 jar da...takpe la... depend memasing la .. ;)..maixara..ade dear...rm99 free postage...free gift ;)

      Delete
    4. Sy pon same. Mmg dlm sbln jgk. Sbb scoop dia tu kecik je. Ke awk pakai scoop bsr?

      Delete
  19. i baru disahkan hamil..leh minum aura white x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sis , AW boleh di ambil bile kandungan dah mencecah 4 bulan ke atas....awal kehamilan mmg tk di galakkan... better sis amik lepas bersalin..AW juga bole menambahkan susu tau ;)

      Delete
  20. salam kak,sy bminat laa ngn produk ni.sy nk order ngn akak cmne eh crenye??

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm dear...bole email akak -- > nurhafiza.jaafar@gmail.com ye ;)

      Delete
  21. Salam sis sy skg hamil 4 bln lebih, boleh ke sy amik aura white ni ? Ade pape effect x ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam dear..aura white bole diambil 4 bulan dan keatas waktu kehamilan..time ni kandungan da matang n takde effect pape pon ;)

      Delete
  22. saya ada resdung..sebelum ni consume kinohimitsu tp mcm xtahan sbb gatal gatal.aura white ni xde pape efek xelok kn?cthnye naik jrwt lg ke sbb resdung tu..n boleh ke sy trus tukar minum aura white serta merta dan yg 900 mg tu better la ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi ,
      aurawhite mmg sangat2 eluk untuk kesihatan luaran dan dalaman...depend on our skin n hormon jugak..1st pggunaan AW akan buang toksin2 dlm badan kita..kemungkinan untuk naik jerawat tu ade tp dia tidak berterusan.. ;)

      yes...900mg is better than 400mg dear...u bole minum trus..takde masalah..tp if u ada amik supplement yg lain jarakkan pemakann ye ;)

      Delete
  23. Umur 14 tahun boleh minum AW tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole tp tk di galakkan takut badan adik tk dapat nak trime lagi..mude lagi ;)

      Delete
  24. Budak umur 2 tahun boleh minum ke? Berapa scope kena amik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. better umur 2 tahun amik makanan untuk budak2 sis..takut badan tak dapat nak terima.... saya tak brape nak sarankan kalo budak2 ni.. ;)

      Delete
  25. salam . . akak sekarang nieyh saya makan ubat SNE , coz adew swan . . boleh kea minum aura white nieyh ?. . tadew kesan sampingan kea nanti . . .mmg berminat , tapi takod nak cubaa. . hee. . :) . . TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam dik.. bole ambil aura white tp jarakkan waktu....dalam 3-4 jam minum aurawhite bru mkn SNE tu..sebb aura white ni kena amik pagi2 sebelum sarapan.... ;)

      Delete
  26. salam,sis,saya berpantang 30 hari..ada org ckp mse pantang x leh minum sbb hormon x stabil..sbenarnya, bila seeloknya sesuai bg ibu menyusu tu start ambil aurawhite?better tgu pas pantang ek?klau ambil sekarang berkesan x?

    ReplyDelete
  27. wsalam , ibu berpantang bole minum tapi better tgu selepas habes pantang..takut nanti ade kesan lain pulak..yela....badan kite bile tgh pntang kan macam2 bole jadi.. ;)

    ReplyDelete
  28. Salam sis.. Kalau berenti minum aura white kesan dye akan hilangker? Mohon penjelasan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm ..macam yg sedia maklumkan..badan kite ni mmg memrlukan collagen dik..Kolagen sangat penting dalam sistem anti penuaan kerana ia menyokong keanjalan kulit dan sistem otot dalam tubuh manusia...klo kite tk amik collagen , makin lame akan berkurang la dalam badan kite nih..tk kisah la amik aurawhite atau minuman kolagen yg lain ;)

      Delete
  29. salam akak. kalau umur 17 tahun ? boleh ke? ade ape-2 effect tak nnty mcm mandul or tak boleh mngandung? sy was-2 lha kak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm..so far tkde lagi yg mgatakan aurawhite ni bole menyebabkan mandul yunk..lagipon collagen mmg perlu untuk tubuh badan kita..umo 17 tahun da bole amik da ;)

      Delete
  30. Klu kita dah minum. Dah nampak berkesan n berpuas hati.. Boleh tak berhenti?Kulit yg cerah akan kekal cerah atau kembali asal?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi..kalau berpuas ati kenapa nak benti?sayang la klo benti yunk..hehe..actually collagen mmg pntg untuk badan kita..dia bole melambatkan penuaan ..special nye aura white ni sebb bole mncerahkan kulit sekali..makin lame collagen akan hilang dalam tubuh badan kita ..so kalau kita tk amik collagen mmg akan cept kedut2 la yunk.. hehe ;)

      Delete
  31. Salam.mcmne sye ble dptkan aura white.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm amy..bole pm sy untuk order ye... --- nurhafiza.jaafar@gmail.com

      Delete
  32. as salam...saya bru minum AW mlm semalam dan pagi ni (2 kali)...tapi kan kenapa pagi2 ni saya jadi pening2...loya2 dan mual2...kepala jadi cam pusing2...rasa sangat tak selesa...mmg kesan memula minum camtu ker...nk tau ler...tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm...maap bertnye....u da kawen ke? U ade sakit pape? pgmbiln aurawhite septutnye xde simptom2 pening or mual mcm u ni..lg pon u br minum 2x.... Terlalu cept pulk rasenye klo u br minum tetibe rase cm tu kn... ;-)

      Delete
  33. ...tu ler...confuse gak nie...mmg i dah kawin...tp i xde lak amik apa2 supplement lain...this is my 1st time amik...tu yg nk tanye...mmg ada ke simptom2 cmtu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa..manetau ade rezeki len Allah nk bgi..better u p cek yunk..hehe... Aurawhite xde simptom2 mcm tu pon dear...hehe

      Delete
  34. ...rasanye bkn peknen sbb i amik perancang...dan masih amik...dan i mmg jarakkan smlm antara perancang ngan AW...nape ni ye...risau plak klu ini bkn simptom2...mmg pagi ni bru ada rasa cmtu...skng pun dok rasa lagik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Errr.... Ape kate u stop dulu jgn minum aurawhite... Tgk dlm 3 4 ari ni still pening or tak... If yes better u p klinik ye.... ;-)

      Delete
  35. salam kak. sy nak tnya harga aurawhite cmpur harga pghantaran brape ek? kdai mana yg slalu jual aurawhite?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm ...awak bole beli kat sis.. ;)

      RM150 ( sem ) , RM160 ( SS )

      *FREE POSTAGE
      *FREE SHAKER
      *FREE MASK 3D
      *FREE OBUSE TINT
      *FREE 5 PCS EYE MASK COLLAGEN
      *FREE 5 PCS SHISEIDO BLACK MASK

      Delete
  36. Salam sis..saya nak cuba minum ini,tp anak baru umur 3bulan.boleh ke? Mcm mana nak order? Lepas tu yg 900 mg harga brp? Yg 150 ringgit tu brp mg? Boleh tak minum dg produk pelangsing yg lain? Thanks :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm dear...anak 3 bulan or baby dalam perut 3 bulan?if baby tak bole minum lagi..kndungan kena cecah 4 bulan ke ats baru bole amik aurawhite ye.... :)
      yang saya jual ni 900mg = rm150..saya tak jual da yg 400mg tu...nak order bole email saya ye...

      bole ,tapi jarakkan pengambilan..3 -4 jam lepas minum aurawhite baru amik supp lain ye ;)

      Delete
  37. salam..nak tnya klu pesakit diabetes n darah tinggi boleh ambik ke aura white ni? ada kesan sampingan tak klu ambil?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam,
      Aura white selamat untuk semua. Ia minuman bernutrisi bebas gula dan pengawet. Jika makan ubat, jarakkan masa pengambilan. Jika bimbang berlakunya tindakbalas yang teruk, cuba minum dengan dos yang sedikit dulu, setengah scoop / 1 scoop dulu ;)

      Delete
  38. berapa lama ya nk jarakkan pengambilan aurawhite dengan suplimenet lain?boleh ker setengah jam after ambil aura white saya makan supliment lain..boleh ker.coz sy dah ambil selama 2 bulan but x nmpak kesan..ermm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jarakkan dalam 2 3 jam selepas pgmbilan aura white,,lg pon AW kan minum pagi2 before sarapan..ada minum air yg banyak tak??? sis minum mnggu pertama da nmpak perubahan ;)

      Delete
  39. saya teringin gk nk cuba,tp yg jual AW ckp 1jar thn 1bln,pguna ckp thn 2mggu..cmana ek?pokai ler klu 1jar cuma thn 2mggu nk bli lg lum pn smpai sbln.saya ada ank umur 3bln,blh minum ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi sis ,
      1 jar tahan 1 bulan sebab time period kita x bole minum.. saya pon mcm pelik jugk sebb ramai kate 1 jar tahn 2 mgu je?sedangkan saya da minum 3 jar da sekarang ni mmg 1 jar bole tahan 1bulan.... bulan pertama maybe kita ikut schedule kan..2 scopp sekali bancuh..2x sehari.,.,tp mcm saya masuk jar ke 2..saya just amik 2 scopp sekali sehari je.,.,hehehe

      depend macm mane sis nak amik tp aurawhite ni mmg betol2 osem!! =)

      Delete
  40. Klu bru nk cuba minum 1x shari blh nampk kesan cpt x?risau klu minum 2x shari kang xsmpai guna tuk sbln,klu org tu perokok blh minum ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole minum 1x sehari tpii selalunye untuk 1 jar mmg sis akan advise untuk minum 2x sehari = 4 scoop..baru nmpak kesan nye yg osem tu dengan cept.,.hehe.,.,. perokok bole minum yg pnting bykkan minum air masak ye if nak kesan cept =)

      Delete
  41. Saya amal kan pil perancang,blh minum gk ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole.,.jrakkan pengambilan ubat 3 4 jam selepas pngmbilan AW... =)

      Delete
  42. Salam... Saya baru je consume Aura Whiteband Figure Up.. Baru dalam 5 hari... Saya amik Figure Up senelah pagi before breakfast and Aura White sekali sebelah malam sahaja.. Boleh ke gitu? Saya plan nak ambil Aura White 2 kali sehari.. Any idea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..bole amik AU 2x sehari..pagi sebelum sarapan... after 3 -4 jam baru amik FU..mlm minum aura mcm biase ;)

      Delete
  43. nak tanya...
    kalau saya nk minum 120ml + aurawhite...
    n...
    bila time nak minum air sbyk 2-3liter sehari tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AW di ambil sebelum sarapan pagi.. da minum aura white bole minum air sebyk mane yg bole..tak kisah asalkan minum air yg bnyk untuk penyerapan yang lebih cepat ;)

      Delete
    2. oh...
      so...
      lepas minum AW
      1-2minit dah boleh minum air sbyk mungkin..
      tq fiza...

      Delete
    3. aah..bole..takde masalah =)

      Delete
  44. salam..sy nk tnya...sy dh guna aw ni dlm dua mggu..ok la....cumanya naik mcm jrwat halus ?? sbb pncuci muka ke ?? ke sy kena stop dlu guna pncuci muka sy tu ?? sy guna pncuci muka rice milk soap...mcm mna ehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm...aah....penggunaan awal mmg akan keluar jerwt2 halus kt muke or badan..aw bertndakmembuang toksin dlm bdn kite...dun wory... Truskan je.. Xde masaah :-)

      Delete
    2. wsalm...aah....penggunaan awal mmg akan keluar jerwt2 halus kt muke or badan..aw bertndakmembuang toksin dlm bdn kite...dun wory... Truskan je.. Xde masaah :-)

      Delete
  45. Salam sis... minum aura white ni.. tp kwasan umah sy air berklorin xpe x?? Takot x menjadi je n rugi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..alamak...air tak bersih kan mmg tak eluk dear..heehe..better bancuh dengan air mineral ya! ;)

      Delete
  46. salam sis...sy nk ty antara aurawhite dgn maixara white essentials,mana satu lg berkesan n bahan2 nyer lg elok?

    ReplyDelete
  47. wsalam...

    dua2 ade keistimewaan nya.,.cume maixara tu murah ckit berbnding aurawhite....
    tp due2 eluk..
    tepuk dada tnye selera..macm sis , sis mmg amik aurawhite.,. ;)

    ReplyDelete
  48. Assalam sis... Nk tanya, bulan puasa cm ne ye pengambilan aura white? Bole bg details, coz saya ad Dgr, amek mse sahur n berbuka.. So, mse sahur, kne minum AW 2 jam smlm makan(sahur) la ye? Berbuka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.... time puase sis lagi galakkan just minum sekali sehari yakni time berbuke..sebab time puase kita tak leh minum kan..so kadar penyerapan tu sangt2 slow kalau minum time sahur..better amik after berbuka... 30 - 1 jam after berbuka minum AW..n minum air yg banyak untuk penyerapan yg cepat ;)

      Delete
  49. salam sis...mksdnye kalau time bln puasa tu xpela amek aura white after berbuka ye?bkn ke sepatutnya 2 jam b4 mkn..mksdnye msa perot kosong kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg di galakkan sebelum mkn ape2..tp time pose tkkan kita nak minum AW je?pastu nak tu 2 jam baru nak jamah makanan? hehe..after berbuka tgu 1 jam da bole minum AW.. ;)

      Delete
    2. Salam sis..sya bru nak try AW, kalau dlm bulan puasa minum aura white selepas sungai shja boleh? Sahur tah payah minum?

      Delete
  50. ok sis..sy tgh amek AW..baru 5 hari..hope bejaya jdi cantik mcm sis la ye..hehe.. InsyaAllah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay!! kita geng..hehe.,. jgn lupe minum air mask byk2.,.,.kurangkan minum kopi or teh tau! ;)

      Delete
  51. salam sis,saya berumur 17tahun...kadar yg baik untuk saya ambil AW dalam sehari ...1x or 2x sis?^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm dik...

      actully tk kisah 1 or 2 tp kalau bole amik sehari sekali je..sekali 2 scoop ;)

      Delete
    2. klau yang ada jerawat resdung tu blh hilang tak piza?...

      Delete
    3. sory fbkn piza,fiza..

      Delete
  52. sis, i pregnant 6 minggu n i da minum AW 6 hari . better stop ? ada side effect ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 6 mgu?? u tak tanye seller u ker? mane leh minum sayang.,.bahaya.,.better stop ye.,.after 5 bulan baru u sambung minum balik ;)

      Delete
  53. i baru dapat tahu i pregnant. bahaya? kenapa ye? 5 bulan boleh ? apa effect dia ? tq sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. AW tk leh minum time pregnant yunk.,.tkut effect kndugan.,. tpi bole amik after kndugan cecah 5 bulan..time tu kndungan da kuat ... ;)

      Delete
  54. i baca boley utk pregnant, tp i tak tahu tak bley utk early stage. takotnya skrng. anyway tq ye sis

    ReplyDelete
  55. Salam sis, i bru nk try amek AW ni,but now i preggy 7 month,cne cra pengambilan time bulan pose ni? Sis i nk make oder ngan u, cne ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm yunk..email i -- > nurhafiza.jaafar@gmail.com

      nnti i explain more details ;)

      Delete
  56. Saya dh mnum dkt 2mggu,tiap ari saya mnum air putih skurang2nya 5liter stiap ari,teh n kopi saya xminum tp pelik nape xde prubhan..org ckp buang toksin mlalui buang air kecil/besar.tp saya rasa cm biasa je,buang air bsr pn ssh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain orang lain kesannye dear.,.,. 2 mggu tu terlalu awal untuk u dapat kulit yg eluk.,.sebulan pertama mmg proses buang toksin dulu.,., ;)

      time period tak bole minum..better tgu da kering baru sambung minum balik ye...

      Delete
  57. Time period ke4 dh blh minum Aw ke? Mslh kulit saya ni lbh pd jeragat,pori2 trbuka,blackhead,whitehead,kulit brmnyk.tp hampa dh 2mggu xde kesan,pdhal dh byk mnum air masak

    ReplyDelete
  58. Pagi2 saya suka minum milo..blh tak masa minum milo tu seiring minum aw? Blh jelaskn mknan apa yg xblh dmakn?

    ReplyDelete
  59. klu dh start minum aura white n then stop minum ada efect x?sbb sya menyusukan baby n kulit baby sy sensitif if sy mkn apa2 mknn yg buat kulit gatal2... fyi bby sy skrg 8 bulan..sbb mcm nk try je produk ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. if baby sensitif better u jgn amik dulu.,.after u pantng nnti baru minum AW.. takde effect pape if u bnti.,., basicly , AW minuman kesihatan ;)

      Delete
  60. Salam. Nk tye, kalu bln puase, nk mkn camne? Npe beza Aw bery dgn chclate?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm..beza bery n choc just rase je..if u suke choc bole try choc..kebaikan sama je ;)

      bulan puasa di galkkn minum selepas berbuka...30 minit selpas berbuka bole minum AW..n make sure minum air yg byk after that..

      Delete
  61. saya amik aw dah 2 minggu. tp, kulit saya mengelupas, gatal pedih...nak teruskan ke tak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole saya tau kulit badan or muke yer? u ada alergic ke? setau saya , AW mmg tkde bahan2 yg bole menyebabkan simtop2 yg u alami ni..dia just minuman kesihatan je...

      Delete
    2. kulit muka

      Delete
  62. salam sis...sy preggy 8bln..teringin nk try AW choclate tu..blh ke?? bln pose ni seuai x amik??

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm dear..da 8 bulan ye... bole..tkde masalah...meh try :)

      Delete
  63. Sis, hbis tu klau mkn 30 mnit slps brbke, mse shur mcm mane plak? Ke mkn skli sari j?

    ReplyDelete
    Replies
    1. time pose sis glkkn minum sekali sehari je...sebb time pose kn kite x bole minum...

      Delete
  64. Sis..sy nak tnya ni..sy dah minum 1 jar AW bhenti jap dlm 1 minggu n beli 1 jar lg..problemnya skrg bila sy minum AW ni sy pnya muka keluar jerawat2 halus..tlalu byk hingga d atas kepala..selain itu period sy juga tdk byk seperti slalu sblm sy mggunakan AW..dan br hari ke 4 period kluar darah warna hitam tp tak byk hinggalah hari ke 8...apakah mslh itu..please bg info???

    ReplyDelete
  65. awl pggunaan aw mmg akan keluar jwrwt hlus kt muke or bdn...so jgn risau..to prosees mmbuang toksin dlm bdn kite... n 1 more thin...aw x bole mnun time period.. u minum ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy minum AW hari ke 4 period sis..bln ptama sy minum, period sy mmg dah tganggu slps minum Aw ni..bgtu juga dgn 2 kwn satu opis sy..skrg ni period sy dah msk hari ke 11...period sy tak pernah jd mcm ni...amcm ni sis??

      Delete
  66. Knapa Aw x bleh minum time priod? Hbis tu time period kne stop la?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm.,.time beli tu tak tnye seller ke yunk? yup..Aw mmg tak bole minum time period..bole minum after hari ke 5 ...mmg AW akan mengganggu hormon time period that y tak bole minum time period.. ;)

      Delete
  67. salam sis.bdk umur 16 boleh amek x?

    ReplyDelete
  68. sy beli dkt pt harapan bunda, jln raja bot. adakah AW di situ original?
    mcm mna minum AW d bulan puasa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. erks?mane la i tau kt sane ori ke tak dear? hehe..AW yg i jual direct from HQ..dijamin 100% original ;)

      Delete
  69. Salam sis, kalau keguguran berapa lama boley minum aura white ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm.,. lepas habes pantang da bole minum da..takde masalah..

      Delete
  70. Salam sis, sy br start minum AW minggu lalu, problem is sy tak blh buang air kecil, dan sentiasa nak buang air kecil tp tak blh....bila sy nak buang air kecil mesti terasa amat sakit sangat..knapa smpi bgi2 ya sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aura white tkde kaitan pon kalau u minum n tak bole lawas kencing dear...better u p cek dengan doktor ye... ;)

      Delete
  71. salam.. nape badan dan tulang sya sakit selepas minum aurawhite..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. AW takde symptom cm tu patutnye..better u stop dulu n cek with doktor ;)

      Delete
  72. asalamualaikum sis . . saye baru 2 minggu minum aura white, tapi tadew papew perubahann pun . . kat muka sye keluar jerawat . .,risau jugak nieyh . . kea die ta serasi ?. . kulit sye mmg sencitif . . then, minum air masak mmg banyak sampai 8 gelas sehari . . heheh . . bule bagi pencerahann . .TQ . . :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm... awal pgmbilan mmg akan keluar jerawat pasir di muke n badan..depend kt orang..tak yah risau..teruskan je..sebb tu proses pembuangan toksin kt badan kite ;)

      tp tu tk bermksud kite brgntung dekt aurawhite semata..kena la cuci muke mcm biase dgn pencuci yg serasi ngn kulit kite

      Delete
  73. salam . . . sis , bulan puasa nieyh minum aura white ni macam mana yeah ?. . . saye minum aura white lepas berbukaa dalam pukul 9 p.m g2 . . . then sebelum nak tidur & sahur sye minum kol 12tgah malam . . boleh x ?. . kea macam manaa ?. . time sahur tuh lha sye minum air banyak II . . hehe . . sye baru jea minum aura white nie . .

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..time bebuka ni sis sarankan minum sekali sehari je..selepas berbuka pose around 9- 10 mlm..time sahur tk yah minum sebb leps tu kite tak leh minum air kan..cm rugi plak..hehe..sebb amik aura white ni kena minum air masak yg bnyk untuk proses yg lagi cepat ;)

      Delete
  74. MAAF TUAN RUMAH..MINTAK IZIN TUMPANG IKLAN YEA..

    SAYA JUGA MINUM AURAWHITE ,BIASA MMG JERAWAT KELUAR COZ BUANG TOKSIN DLM BDN KITA,SAYA TETAP TERUSKAN,SELAIN BERSIHKAN DALAMAN,KOTORAN JERAWAT KELUAR NAIK KE MUKA N BADAN,PENYELASAIAN NYA MUDAH SAJA.SAYA BERSIHKAN KOTORAN LUARAN DENGAN MZ SECRET SOAP VIC A,C.E,SAYA CKP BKN SEMATA2 NAK PROMOT TAPI SAYA SENDIRI MGUNAKAN NYA,ALHAMDULLIH..DLM 2-3HARI SAJA JERAWAT DAH KECUT DAN HILANG.MANA JERAWAT NAK TUMBUH TU MMG XKAN JADI TUMBUH..KULIT PUN RASA BERSIH,TEGANG ,LICIN,APA PUN MASALAH KULIT KITA INSYAALLAH BOLEH DIATASI DGN MZ SECRET SOAP,LEBIH2 LAGI SKRG SABUN MZ DAH D UPGRADE,LEBIH PANTAS KESAN NYA,LEBIH BESAR,LEBIH JIMAT,PENGGUNAAN BLH TAHAN HINGGA 1-2BLN.SAYA GUNA 1KETUL MMG TAHAN 2BLN,JADI SAYA SYORKAN ANDA MENCUBA,BELUM CUBA BELUM TAU,DAH CUBA BARU TAU SABUN NI MMG BEST GILER,INGAT KULIT BADAN KITA NI,BKN NAK SERVIS DALAM JE LUARAN PUN PENTING JUGA..KOTORAN YG KUAR TU KITA BERSIHKAN DGN SABUN MZ,,KLU BRMINAT,ORDER ,SEBARANG PERTANYAAN BLH LA SMS/WHATSAPP. KE 014-5851773 ( ZUE )
    SMS SAHAJA SBB SAYA SELALU BZ TAK DAPAT NAK LAYAN CALLING..STOK TERHAD
    KERJASAMA ANDA AMATLA DI HARGAI

    ( TERIMA KASIH TUAN RUMAH

    ReplyDelete
  75. kenapa jar AW yang saya beli tu xde menyediakan scoop?sy da pening mcm mne nak bancuh ni..hehe

    ReplyDelete
  76. sis ade jual AW chocolate tk ?

    ReplyDelete
  77. salam sis sy baru je sebulan guna AW. Kesan memang jerawat x berape nk ade la mungkin sebab b4 this sy gune McS n jerawat bnyk klua time tu...tp skrg mcm kesan jerawat at muka nie x ilang2 lg la,,,agak2 berape lame boleh ilang ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam , minum aurawhite tk bermksud u kena stop pakai skin care..AW tu more ke dalaman..untuk muke bole pakai pencuci muke . krim yg sesuai... ;)

      Delete
  78. salam sis....sy masih dalam pantang....bleh ker minum aurawhite ney??tkut baby x ngam pulak...tp,rasa x sabar nak minum...kulit dah kusam sangat niee....jerawat pun muncul2...=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..tk bole minum time pantang..hehe..habes pantang cepat2 minum..tkde masalah ;)

      Delete
  79. Salam sis.. nk tye klu mnum aw after 4mnth prgnnt xde effect pape ke kt bby tu? tkt jgk bby tu akk mbsar dlm kndgn tu.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduyai.,mane ade effect cm tu kak..hehe..AW bole minum after 4 5 bulan kndungan..tkde masalah ;)

      Delete
  80. Salam..sis AW boleh hilangkan parut-2 jerawat yg meningalkan kesan berwarna hitam di muka ?? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm , AW ni more tu dalaman... kena pakai jugak skin care yg bersesuaian untuk muke... tk bole la nak berharap 100% kt AW nih ;)

      Delete
  81. Kalau tgh try nak pregnant anak pertama, ble minum x? Takde efek kat kesuburan ke? Risau jg kot2 ada efek kat hormon..

    ReplyDelete
  82. awal kehmilan tk bole minum...after kandungan matang 4 ke 5 bulan baru bole minum ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. So, if mcm tu, yg try nak pregnant tu tak boleh minum lah kan..

      Delete
  83. Hii sis saya br je minum AW hr nie. Nak tanya juga ye sbb saya dalam proses minum Cleax Tea sbb ada mslh sembelit. Kalau ambil AW nie x blhlh nak minum ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk cleax tea tk pasti la dear sebb dia akan ade pelawasan kan? hehe... maybe bole tp jarakkan pengambilan..4 -5 jam after aurawhite baru minum cleax tea tu ;)

      Delete
  84. Salam kak :) maaf mau tnye , sy mmg mau cuba AW nie , tp bila sy baca feedback , rasa mcm tk yakin jep , now sy tgh pakai bedak tanaka , boleh ke campur dgn AW nie ? Muka sy mmg sensitif , risau tk mnjadi jep . Hope la AW nie okay , takut tak berbaloi jep .

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam , ape yg tak yakin tu yg? so far feedback sume positif..ramai sangat2 org da try AW nih..even sis pon minum AW..mmg puas ati ;)

      tanaka tu more luaran..AW ni more dalaman..so tkde masalh pon if nak amik.....

      Delete
  85. freegiftnye ape sis ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. current free gift -

      #FREE POSTAGE
      ‪#‎FREE‬ SHAKER
      #FREE SERUM NANO COLLAGEN DIAMOND
      #FREE 5 PCS EYE MASK COLLAGEN
      #FREE 5 PCS SHISEIDO BLACK MASK

      Delete
  86. gastric boleh minum x? lg 1 lepas minum aw lepas 2 jam baru boleh bfast? kalau 1 jam je x leh ke?tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole minum if gastric..tkde masalah... 30 minit - 1 jam after minum AW bole amik bpast ;)

      Delete
  87. macam mna nk order???

    ReplyDelete
    Replies
    1. email me at nurhafiza.jaafar@gmail.com

      Delete
  88. Kalau tme demam campak still blh ambik aura white ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaamk!! yg tu sis tk brape pasti pulak..so far kalau demam biase masih bole minum..

      Delete
  89. salam sis..nak tanya..klau mnum aurawhite..tp mnum air 1-2 liter sehari ok x?huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm..bole...tp kalu bole lebihkan lagi..bg cept ckit proses nye ;)

      Delete
  90. ohh..tp asyik pergi tandas jer..tu yg x than..haha..dia ada effect ke if x mnum air lbih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk proses yg cept mmg kena minum air byk2 dear ..tk kira la amik AW atau supplment lain..tu mende basic ;)

      Delete
  91. If saya hentikan penggunaan AW ada kesan apa2 ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. tkde kesan ape2 tp sedia mklum badan kite ni mmg perlukan colagen ;)

      Delete
  92. klu dalam pantang baru je lepas bersalin blh ke amik aura white ni??tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole amik aurawhite selepas habes pantang..dalam pntang tak bole ;)

      Delete
  93. salam sis..sy bru guna AW ni..tpi pda msa yg sama..sy guna kan produk pncuci muka n krim SF..ad ksan smpngn x sis?blh jlaskan? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm..bole..takde masalh... aurawhite ni more ke dalaman...skin care pon kite kena pakai jugak... macm sis , sis minum aurawhite n pakai ADHA BEAUTY CARE..takde masalah..puas ati ;)

      Delete
  94. sis, ape free gift terkini?? free gift tu mmg tersedia dgn aura white or hanya boleh dpt dari pembelian dgn sis je? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. free gift yg HQ bg - shaker + serum nano sahaja..yg extra2 tu sume sis bg untuk yg beli dekt sis :)

      Delete
  95. time period boleh minum tak sis?

    ReplyDelete
  96. assalam

    sy nak share ckit pasal aurawhite ni.. hehehe... sy minum a.w dh msuk mggu yg keempat..dn alhamdulillah puas hati dengan hasil yg dpt.. yg paling best bile membe n lecterer tegur kita mkin cerah... klu nak ikutkan xlah gebu n putih melepak.. tp struktur kulit tu lebih baik dan lebih sekata...ni result yg paling sy suke.. selain.. a.w ni memang baik utk sistem pertahanan badan... kepada anda semua xsalah klu nak mencuba... =)

    btw nak tnya.. skrg ni sy start minum teh herbalife... ada effect x dgn a.w? takut kesan a.w tu hilang plak.. uhuhuhuh.. mohon pandangan saudari.. tq =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm fareez,,

      wah wah..seronok kan amalkan AW nih...sis pon da masuk brape bulan amalkan n sangat2 puas ati . that y stick to the one..tk amik yg lain da..hehe..

      awak bole amik teh herbalife tu after 3 -4 jam selepas pgmbilan AW , takde masalah :)

      Delete
    2. thanks sis.. =)

      actually dh lame fareez dok usha produk ni..tp skrg ni bru ada keberanian nak cuba..n alhamdulillah...puas hati.. skrg dh siap2 budget utk beli tiap bulan...insya Allah akan tetap dgn produk ni je la.. =)

      btw ade 2 3 org membe yg ambil produk ni...sme ngn fareez tp dorang xdpt hasil lgi..dorang nak putih/cerah.. tp hasil yg dorang dpt hanya dpt kurangkan jerawat je.. parut pun msih ade lg.. so pe pendapat sis?

      Delete
    3. it depend dengan badan kita jugk fareez,,ade stgh org kesan dia cept , ade tu lambat..yg pting truskan aje..jgn skip2...insyaAllah ade kesannye nnti :)

      Delete
    4. fareez pun ade ckp kat dorang mcm tu...btw harap2 la dorang pun dpt kesan yg baik mcm kite kan2? hehehe.. amin.. =)

      nak tnye sis jual a.w brpe hrga? klu ambil a.w je? yg paling basic la.. sbb yg lain tu mcm xperlu sgt.. hehehe

      Delete
    5. akak mmg jual ikut rege HQ bagi rm150 , tp skang akak kurangkan rm140...
      n mmg akan daapt gift ni..hehe

      #FREE POSTAGE
      #FREE SHAKER
      #FREE SERUM NANO COLLAGEN
      #FREE 5 EYE MASK COLLAGEN
      #FREE 5 SHISEIDO BLACK MASK

      Delete
  97. salam. nak tanye skit, klu hari² amalkn minum ali cafe atau milo boleh ke amik aura white ni? tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm , even amik mane2 suppliment pon mmg tk di galakkan ambil minuman teh or kopi or nes..tp milo n susu bole..takde masalah

      Delete
  98. salam kak :) Knape muka sy sejak ambil aurawhite kluar banyk sgt jerawat? and then kering ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam , awal pgmbilan mmg akan keluar jerawat yunk..tu proses pembuangan namenye..dia akan buang semua toksid2 dlm badn kita nih...jgn risau..truskan :)

      Delete
    2. t/balas badan setiap org berbeza... tu proses detoxification namanya... bila semua toxin dlm badan berkurang, secara perlahan-lahan a.w pula akan beraksi... masa tu la anda akan rase kesan a.w itu sendiri.. insya Allah pasti berhasil.. set your goal, go for it and u will be succeed! Insya Allah.. amin..

      maaf mencela... sja nak share =)

      Delete
  99. akak:) btol ke aurawhite boleh cerahkan kulit? pasti? kwn sy ada guna but lepas tuh dia berhenti coz dia ckp tak berkesan pon. sy nak start guna tp sy ragu-2... mohon bls ye kak.

    ReplyDelete

baca je??meh le komen cket ;)