Terima kasih awak! :)

:: Sahabat ::

Friday, 29 November 2013

Scrub ajaib BELVYA PSS

Assalamualaikum.
Hye semua

pagi2 jumaat ni nak share skit pasal satu product nih..actually me da lame carik bende nih..asal g kedai je SOLD OUT..asal tanye seller online je SOLD OUT..haishh!!! geram jugak memula sebab teringinnnnn sangat nak try..hehe.....  Product ni banyak kegunaan dia..especially untuk WANITA macam iolss nih..kehkehkeh 

Mungkin ada yang dah pernah dengar, dan ada mungkin belum. Bagi yang belum,meh nak introduce scrub yang paling bestt masa kini BELVYA PSS.



taraaaaa.,,.,.,. scrub ajaib yg bole membantu banyak masalah yg tersembunyik! hehe..
Warna pinkkk okeyyyy scrub ni! rasa menarik jugak laa sbb 1st time kot tgk scrub color shocking pink macam ni.hehe. Bertambah semangat nak try pakai neh. Dahlaa bau wangi! sebab ada haruman aromatheraphy macam ala-ala spa gitu.. best sangat! :D

Sesape yang baru lepas melahirkan anak, please tryyy produk best ni. kenapa? Sbb BELVYA PSS ni memang sesuai sangat lagi2 utk yg lepas bersalin..Me try sebab nak kuyuskan pipi ni haaa...makin lame makin bolat...haisshh!!! tak bole jadik nih.... belum ade baby lagi badan naik bagai di pam2.... paling ketara part pipi.OMG!!! tak leh tahan tgk pipi sendirik! hohoho..

oke..meh nak cerita details sikit tentang produk ni, sebab bukan hanya untuk perempuan lepas bersalin tau, tapi semua orang boleh pakai even tak pregnant pon. lelaki pon boleh pakai jugak :) sape2 yang nak kurus..nak pp runcing...bole try this!!

BELVYA PSS (Perfect Shapping Scrub)

-sejenis scrub yang mampu menghilangkan lemak-lemak dibadan serta di muka
-kesan boleh dilihat seawal 2 hari
- jangan risau, sebab scrub ni tidak merasa panas bila digunakan, tapi badan akan lagi rasa fresh dan segar lepas mandi.
- KHAS UNTUK YANG LEPAS BERSALIN : Boleh menghilangkan strechmark dan rekahan
- Mengatasi masalah perut buncit dan spare tyre
- Membentuk muka menjadi lebih V-Shape @ tidak tembam lagi.
- Membentuk dagu lebih runcing dan panjang (tak payah cucuk2 botox lagi.hehe)
- Menghilangkan double chin
- Membantu memancungkan hidung
- Mencerahkan kulit, melembut dan melicinkan kulit
- YANG PENTING : BELVYA PSS ni merupakan produk Bumiputera Muslim yang mempunyai KKM dan kilang berstatus GMP
- Siapa yang rasa2 ada bau badan tu, please pakai ni! hehe. Boleh menghilangkan bau badan
-Sesuai digunakan untuk lelaki dan perempuan

Mesti ada yang akan tertanya2 nanti, ibu menyusu boleh pakai tak? Yes! boleh digunakan untuk ibu menyusu, dalam pantang serta mengandung (tapi untuk mengandung tak boleh sapu pada perut dan pinggang).Scrub dekat lengan ke, peha ke,betis ke,atau pipi.. Nanti dah deliver baby takdelah lambat sangat nak turunkan berat badan kan....hehe..baby?? ouchh!!! best jugak ade baby kan??? :D

jum tgk sikit cara2 nak guna belvya nih : -



Nak lagi meyakinkan korang supaya cuba produk ni, boleh layan and baca2 gambar testimoni dekat bawah ni ye :-








tak yakin jugak??silalah google sendiri untuk mencari bukti2 bahawa scrub ini sememangnya menjadi!! hehee

BELVYA PSS (Perfect Shaping Scrub)
HARGA RM 85/ SS RM90 (120GM)



nak order??macam biasa sila email yerk!!!
nurhafiza.jaafar@gmail.com



selamat mencube dan tgk hasilnye! :)

Thursday, 21 November 2013

Gelaran CIK bertukar ke PUAN!

assalamualaikum sahabat.,.,. :)

lama nyee haii tak update belog ni kan.,.,.da penuh sesawang amaatt,.,. al maklumla banyk bende yg perlu diuruskan sebelum ni.,.dan alhamdulillah.,.syukur kepadaNya..,.semuanya sudah selesai.,.,.EH?? ape yg selesai??? hehehe.,.,.sedia maklum.,.,.,.gelaran CIK sudah bertukar menjadi PUAN..hohoho.,.,seperti bermimpi sudah memegang title Puan uols.,.,. * hahaha.,.,oke nak start gediks :P


Nothing much to share..... tp gedik2 jugak ni nak share.,.,..op kos la nak share pixca tawen kan.,.,. hehe..,.,.

Let start with this pixca!!


16.11.2013


time ni hanya Allah je yg tahu betapa nebesnyaaaa akuu.,., dup dap dup dap je jantung.,.laju giler macam nak lari maraton je! haha.,.nak ilangkan nebes op kos la kena sengih depan camera.,.,.ilang ckit.,., ye ke ilang??? rasa nye bertambah2 laju bile mak masuk bilik kata imam da sampai!!! hameekkk kaw!!!! :D

Kelajuan jantung makin menyerlah bile aku duduk betol2 dekat imam, tok kadi..depan org ramai.,.,rasa cm ntah.,.,nak lari masuk bilik pon ye gak memula.,.,.bukan malu tp nebes yaaaa ampuunnnnnnnnnnnn........ kikiki.,.kelakar je bile ingt that moment.,.,. :)

but alhamdulillah.,.,.dengan sekali lafaz kami selamat bergelar suami isteri.,.,.perasaan yg tk dpt nak digambarkan.,.,happy gilos oke!!! semua nebes tu automatic ilang! hahaha :D


* he is my husband.,.luv him damn much oke.... penantian 7 tahun berakhir dengan sebuah ikatan yg suci.,.syukran ya Allah :)


17.11.2013


taraaaa.,.,.,. cantek tak kak ton?hahaa.,., actually nak tayang HP baru tuh..kahkahkah,.,. :P.. muka syok sendiri da kawen cm gini la.,.,.,. tak sah kalau tak snap pic sendiri.,. kikiki.,.,time ni tak nebes langsung da.,.,happy happy happy lagi ade la!!! :D

Turquoise + Purple menjadi pilihan untuk ari bersejarah kami.,., one combination yg aku rasa agak sweet jugak la .,.,.mcm sweet je.,.,mcm sweet jer.,., hehe.,., ^_^

oke oke.,.,.tujuan utama nak tayang gamba kawen kan.,.,.bukan nak membebel2 cik kiah o0ooii!! kikiki



 * me with my housemate.,.,.,. datang dari jauh mereka.,.thanks korang.,.,. :*


*my EX housemate.,.,sumenye single2 lagi.,.sape nak bole anta borang.,. haha :P.. datang dari jauh gak.,.thanks korang! :*



* muka cam nebes je tu incik suami? tgk i..happy saje.,. haha :P



*bersama anak2 buah.,., haaa,.,.da jadik makcik upenya den nih.,.,. hehe



* haa yg ni nak tolong promote skit.,.,.,. sape nk bole isi borang.,.,. borang kosong terlebih sampai tk tau nak buang mana..wakakaka :P 



* me with my colleague..yg ni da berpunya.,.so tk leh try yerk! hehe



* Me with my sayang2.,.,. luv them much2!!! friends forever n ever..InsyaAllah :)



** Kemain lagi incik suami dengan mata lalat itam dia tu kan..... hehehe.......

alhamdulillah.,.,segalanya telah selesai.,.,. dengan sekali lafaz kami bergelar suami isteri.,.,.ucapan terima kasih terutama kepada ahli keluarga dan sanak saudara yang banyak membantu menjayakan majlis ini.....terima kasih kepada MUA saya kak arni ( Mentari Kreatif ) sebb dia makeup aku superb osem!!! suke giler dgn hasilnye.,.tak sia2 amik kak arni.,.,high recommended neh uolss kalau sape2 nak kawen area melaka tuh.,.,.,. seyes korang akan puas ati.,.,., khidmat jurukamera dari Azdikamal Photography....pon aku puas ati jugak.....Thanks to all my friends yg sudi datang sama2 meraikan cinta kami.,.dari jauh dan dekat mereka sampai jugak ke rumah ye.,.hehe..thanks sangat2..... :)

Doakan agar hubungan yg di bina ini berkekalan till Jannah.,.InsyaAllah :)



nota kaki - gamba2 yg di kongsi ni hasil sumbangan rakan2 yg hadir... tak saba nak tgk gamba dari jurukamera yg di upah!!! hehe,.,.,.


Salam Sayang...~

Tuesday, 22 October 2013

Royal Slim Lishuo yg superb MAGIC!!!


Assalamualaikum ladies.,.,  :) 
* sebab aku tau reader aku kebanyakkan ladies.,.laki2.,.,maap :P

jengjengjeng.,.,.ape produk terhangat kat pasaran sekarang nih??mesti ramai da alert kan!! khusus untuk orang2 yang mempunyai masalah berat badan!!! di samping dapat mencantikkan kulit uols.... ^_^

Produk TERBARU dan TERLARIS di pasaran !! ROYAL SLIM Lishuo MAGIC !! Produk yang boleh bagi anda KURUS+GEBU+AWET MUDA....3 in 1....sapa tak nak kan... :)





Produk ni jadi hot sejak artis popular kita ENOT...yang merupakan pengguna produk ni....sudah turun berat badan sebanyak 20KG !! How Impressive....!!


ROYAL SLIM LISHUO MAGIC

Anda pernah try bermacam-macam produk kuruskan badan tapi masih tak berjaya? Jom try Royal Slim Lishuo Magic di mana pengasas sendiri berjaya buktikan dia umpama peti ais bergerak dulu, sekarang dah slim. Bukan mudah bukan? Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan! Testimoni2 pengguna lain pon banyak. Semuanya betol, x de tipu2. Tak de edit2 dan hak cipta terpelihara! 

For info, Enot pelakon chomel Malaysia pon minum dan jual product ni dan berjaya turunkan berat badan dan masih dalam proses penurunan berat badan. Kita doakan semoga dia berjaya mencapai berat yg di idamkan...... 





selain menurunkan berat badan , royal slim membantu mengebu gebaskan kulit jugak uols.,.,.,.,. sihat + cantik.,.tak mahu ker?? ishhhhhhhhhhh.,.rugi nye kalau dok diam tak buat ape2.,.,. ramai da cube neh..... pelakon azza ni pon salah sorang pengguna royal okee.,.,... 



Cara pengambilan produk ROYAL SLIM Lishuo MAGIC

** masukkan 1 sachet ROYAL SLIM Lishuo MAGIC ke dalam 200ml air masak / air sejuk dalam shaker.
** goncang sambil menari -nari 
** nikmati ROYAL SLIM Lishuo MAGIC perasa EPAL HIJAU...memang sedap... :)
** sehari hanya sepeket dan minum sebelum sahur atau sebelum breakfast.
** wajib minum air masak 3 liter sehari










★ PRODUK SLIMMING + FIRMING + ANTI AGING #1 DI MALAYSIA ★

UNTUK YANG SERIOUS NAK KURUS & CANTIK SAHAJA !!! 
=> DIJAMIN 100% HALAL 
=> DIJAMIN 100% SELAMAT
=> DIJAMIN 100% BERKESAN 

Perasa epal ada ada collagen untuk anti aging, boleh nampak result dalam 10 hari if disiplin minum air melebihi 3 liter sehari.

Tak perlu berdiet, takda side effect seperti cirit birit, product ada kelulusan KKM. 

Royal Slim Lishuo Magic 

1 KOTAK @RM110
2 KOTAK @RM200 (SAVE RM20)

FREE POSTAGE
FREE SHAKER


cepat cepat cepat.,.,. order masuk macam goreng panas..ari2 saya dapat order.,.ramai orang da cube royal slim neh.,.,anda tunggu?? anda tgk??? anda jangan menyesal tengok orang len berjaya!!!!!



UNTUK PERTANYAAN @ ORDER SILA 

EMAIL - nurhafiza.jaafar@gmail.com

 OR

PM Fesbok saya


OR

PM PAGE saya.,. like sekali ea.,. ^_^









Thursday, 10 October 2013

Telekung Bella Ammara yang Gojes berjaya dimiliki!!

Assalamualaikum...
Morning World!!
*warning : ini iklan tidak berbayar..sebarang pertanyaan sila la ke page owner erkkk.....


nak sambung entry last few day pasal barang hantaran.. Suggestion from someone about telekung..... memandangkan list yg ritu masih tak beli telekung , so aku dengan riang ria rejoice mengskodeng page yg di maksudkan.. 

rasenya ramai da kenal dengan name nih... BELLA AMMARA..oke..seyes aku baru 1st time tau nieh..sedih giler kan??? dan seriously telekung2 tu sume nya tantek2 belaka..OMG!!!!!!!!!!!!!!!!!rambang mata oke tengok.,.,., antara banyak2 collection diorang aku more tertarik pada The Duchess collection..hambuiii cik kiahhh..selera nak besauuuuuuuu je la kan.,.,. haha :P

Dengan rakus text incik tunang pasal mende nih.... and the best part bila incik tunang reply cam gini..

Beliau : kita p butik malam ni mau?
Me : nakkk!!! * joget2..gile ko takmo...lawo okeee..hahaha

jum cuci2 mate tgk new collection dari bella ammara ( the dushess )








omaiiii!!! omaaiii!!! lawa giler kan?seriously kain dia sangat2 best.....
tak panas..sejuk je bile pakai..kat muke tu pon senang je terbentuk nye..ikut bentuk muke....n yg paling penting kain dia sangat2 labuh.... sesuai untuk ketinggian aku yg mencecah 169cm ni haaa..... ^_^

rambang mata tgk sampai tak tau nak pilih yang mane..last2 incik tunang bersuara

Beliau : Nak bawak luar ke telekung nih? nanti orang len tgk tak kusyuk plak solat * smile
Me : pakai kat rumah jela.... nanti org tgk plak... *garu2 kepala
Beliau : nak bawak luar ke tak nih? * 2nd round nye soklan
Me : Sekali sekale macam nak bawak p mane2..yela..kat mall tu telekung bukan bersih sangat kan... 
Beliau : oke..amik yang light grey tuh..

haaa.,senang kan ade penasihat?? hehehe.... so aku ikutla cadangan beliau.. LIGHT GREY..for me...price still reasonable sebab material yg diorang gunakan memang high quality untuk this collection :)


Material : High Quality Italian Valentro 
 Lace : Silver Lace ( with labuci )



* ade ciri2 ustazah pilihan x ? kuikuikui :P





* suka kumpol paper bag yang lawa2.. :)

notakaki : telekung for hantaran : DONE


Tuesday, 8 October 2013

Kenapa saya makan supplement tapi hasil nye lambat?

Selamat Petang!!!

nak kongsi ckit info berguna ni..iyee...berguna untuk yang mengamalkan supplement.. tak kisah la uolss amik supplement ape sekali pon , yang penting kena tau..ini BASIC!!!!! 



Kenapa saya makan suplement tapi lambat nampak hasil...????
antara soalan yg sering di ajukan oleh customers........ meh luang mase bace info kt bawah ni sat! :)



1) Tidak mengikut dose yg ditetapkan
- Certain badan kita mampu untuk ambil suplement yg high dose. Ada yg x mampu. Sbb tu naik ruam. Jerawat. So pada permulaan ambil suplmnt cuba pada dose sedikit dahulu. Selepas 3 hari, baru tmbh dose.. Kalau tiba-tiba naik ruam tu ha. High dose la tu. Cuba kurangkan x pun banyakkn air masak.

2) Kurang minum air masak
- Ini paling penting.. Beli suplemnt mahal-mahal tapi malas minum air masak.. Makan suplemnt pastu bgtau naik jerawat. Bile tnya minum bapa liter air masak. 1 liter. Smpai asyik ke toilet. Adoi.. X ckup tu dikk. Paling kurang pun 3 liter.. Macam sy sendri sbb ada toksin bnyk dlm badan sy minum 5 liter.. Asyik ke toilet lepas minum.. Itu perkara biasa.. Makin kerap buang air kecil makin bnyk la toksin terbuang. Jgn just mkn suplmnt. Yg lain x jaga.

3) Tidak istiqamah
- Hari pertama semngat makan. Hari ke-3 ke-4 mula la ada lopong-lopong. Terlupa ambil time pagi. Terlupa ambil time malm.. Kena disiplin kan diri.. Suplmnt bukan tuk cantik je tpi tuk badan anda.

4) Pengambilan kafein
- Ada yg peminat tegar kopi, teh, nescafe.. X snggup nak tinggalkan minuman favourite anda. So please jgn mkn suplmnt sbb nnti membazir. Klo awk mkn sulment then minum plak kafein mmg x kemana khasiat tu sbb kafein tu dah serap. Rugikan? Sbb tu la kesan pun x nampak.. Nak cntik nak sihat cuba kurangkan kafein klo tinggalkan terus lgi bgs. like me... Hehe.. ^_^


nak cantik? nak gebu gebas?muka tak mo jerawat? nak awet muda?amalkan supplement..InSyaAllah berkesan :)


Monday, 7 October 2013

Senarai Semak Barang Hantaran


Assalamualaikum..
Salam Sejahtera :)

now time to me counting my big day...! tik tok..tik tok...... time is moving too fast...!! phuuewwwww~!!!!!
pejam celik pejam celik dah masuk bulan October ... da nak masuk separuh bulan da pon... cepat gilos la timing sekarang ni kan.....kalau dulu dok kire2 waktu....la ni da sampai rase macam nak undur balik.....

* Andai dapat
Ku undurkan putaran dunia..lalalalala~ 


time2 gini baru dok kelam kabut sopping...tapi sebenarnye kan.,.,best gak soping last minit nih..sebabnye.,.,.,.,.men beli aje..takde pikir da rege time tu..yg penting berbaloi dan puas ati..hehehe..

seronot upenya beli barang together2 with incik tunang.... aku pilih....dia bayor.... dia pilih...errr.,.sape bayo? eh?? hehe... 

macam last weekend , unplan nak beli barang2 rumah... tapi apakan daya....SALE di mana2.,.mana bole tahan tengok..at least rembatla sebijik 2...... napsu mula menguasai minda.. hahaha.,.,
tersungkur akhirnya.,.,.,.,. rumah 50% hampir penuh dengan barang2..yipieeee.,.~! :D


Tapi Entry kali ni bukan nak story pasal barang2 rumah.. tapi pasal barang hantaran sebab tetibe rasa gediks dan ke-eksaited-an melampau dan tetibe jugak terasa nak share some info tentang barang2 hantaran perkahwinan ni.. haha..

1st thing korang kenala discuss ngan partner korang nak brape dulang.. macam me with incik tunang , hasil perbincangan finally kitorang discuss nak 11 berbalas 9 dulang.. haa..hambekk kaw!! ape aku nak isi sampai 11 dulang nih? kikiki...... ^_^

hasil rembatan me with incik tunang last weekend...setelah ditolak tambah , bahagi darab rasanye beriban gak habes untuk satu hari...eh??satu hari je?yess.. satu hari sahaja.......lom termasuk barang2 rumah lagi...haha :D




Senarai semak barang2 hantaran yang selalu orang bagi untuk perempuan / Lelaki

1 - Perfume - DONE
2- Kasut - DONE
3 -Jam Tangan - DONE
4 - Personal Care / Set Mandian / Alat Solek - DONE
5- Baju Persalinan - Baju kurung / Baju Melayu / Kemeja /Seluar - my part belum beli lagi / Incik tunang DONE
6 - HandBeg / Wallet / Beg - DONE
7 - Sejadah / Telekung / Kain Pelikat / Kain Songket - * x beli lagi
8 - Al -Quran Tafsir - Hadiah * maybe
9 -Sirih Junjung * tak wajib lagi zaman sekarang ni.. depend masing2 nak ke tak
10 - Manisan / Coklat / Buah2an  -  * x beli lagi
11- Kek / Cup Cake - DONE
12 - Gadget - HP / Ipad / Kamera - Coming soon baru nk beli..hehe ^_^


Benda Wajib yg Pihak laki kena bagi..hehehe ..Sila jangan kedekut :P

1 - Mas Kahwin
2 - Duit Hantaran
3 - Batal Air Sembahyang - Dua2 Pihak - DONE



* barang for batal air sembahyang - DONE ;)


List kat atas tu secara umum la.. Terpulang pada budget dan citarasa masing2 jugak. Contoh kalau si lelaki ni minat sport ka... mungkin boleh kasi dier jersey pasukan kegemaran, kek tema padang bola sepak, etc... Tapi incik tunang request bende pelik...tak dapat aku nak tunaikan..ade ke patut mintak set2 accessory motor...superbike oke!! mane muat nak sumbat kt dulang2 yg kecit itu sayang.,.lalalala :P


Tepuk poket dulu tgk berkepuk2 ke tak.. Kalau berkepuk2 bagi jela pape yg dier minat....ape yg nak berkira sangat..kan nak hidup bersama..perkahwinan itu suatu perkongsian kan ^_^

Next entry??? stay tuned :)









Tuesday, 24 September 2013

TERLAJAK SALE!!!!

assalamualaikum :)

selamat tengah hari ..malas nak bebel panjang2... as korang tau kan . me ade buat bisness kecik2? so now sempena my besday yg tak lame lagi bakal tiba nih , me nak buat SALE la..yeehuuuuuuuuuuuu!!! yang gadis2 dan wanita2 mesti sukeee..entry ini untuk mereka khasnye! hehe ^_^ 

let's check~!!! 



1 ) ::: AURAWHITE BERRY 900 MG :::

PRICE - RM150 (SEM)
- RM160 ( SABAH SARAWAK )



✔ FREE POSTAGE
✔ FREE SHAKER
✔ FREE MASKER
✔ FREE MAC EYELINER AUTO
✔ FREE OBUSE LIP TINT
✔ FREE COLLAGEN EYE MASK 2 PCS
✔ FREE SHISEIDO BLACK MASK 2 PCS
✔ FREE HAIR OIL 2 PCS
✔ FREE DUBAI PERFUME


2) - K-COLLY SWEET 17 1.5MG + MOLLY BB DOLL CREAM

PRICE - RM200 FOR ALL COUNTRY - FREE POSTAGE




✔ FREE POSTAGE
✔ FREE L-GLUTATHIONE MOIST WHITENING LOTION
✔ FREE MISS ROSE PRESS POWDER
✔ FREE SHISEIDO BLACK MASK
✔ FREE SHISEIDO WHITE MASK
✔ FREE COLLAGEN CRYSTAL EYE MASK
✔ FREE COLLAGEN LIP MASK


3) - 3 BOTOL FIGURE UP + EASY SLIM LOTION ( NEUZAHRA )


RM145 FREE POSTAGE FOR ALL COUNTRY



4) - 3 BOTOL FIGURE UP + SIMPLY SLIM FIRMING & SLIMMING LOTION



RM145 FREE POSTAGE FOR ALL COUNTRY


5)-  FIGURE UP SLIMMING KAPSUL + SLIMIST SPRAY



RM100 FREE POSTAGE FOR ALL COUNTRY


6) - FIGURE UP SLIMMING KAPSUL + 2BE GORGEOUS FIBER



RM90 FREE POSTAGE FOR ALL COUNTRY


sale until 01/10/2013 only~!!! sape2 yg minum AURAWHITE tu meh la grab offer nih..dapat perfume lagi..kaw ado?? hehehe..


notakaki : more offer or item please refer my FB .thanks :)

Friday, 20 September 2013

Waktu sedang Bergerak Laju!

Assalamualaikum sahabat..Salam Jumaat yang penuh barakah :)
salam sejahtera

agak lame jugak menyepikan diri dari diari maya nih... .aaacuummm!!!! ochhh~!!! penuh sesawang! habuk da menebal gamaknye..hehehe

dalam tak sedar tarikh semakin menghampiri.. pejam celik pejam celik masa berlalu terlalu pantas.. aku rasa macam nak stop kan kejap waktu nih... yelaaaaa..... banyak benda tak prepare lagi ni haaa.. borang nikah pon tak siap2 lagi..ish ish..... mcm takde pape je kan buat lambat2..haha


notakaki - banyak pikir buat kepala aku sakit , doc bg mc so nk rehat2 dulu ..see next entry :)

Friday, 23 August 2013

SKINCERITY! The best Skincare from USA!

Assalamualaikum dan Salam Jumaat ;)

meh nak cite ckit pasal product yang sedang hangaaatttttttttttttttttt ni..nak habaq mai ni haaaa..baru masuk malaysia uolssss~!!! ^_^



PRODUK UNTUK SEMUA RAWATAN KULIT-REVOLUSI BARU DUNIA KOSMETIK

APA ITU SKINCERITY?

✔Skincerity adalah satu-satunya MASKER yang bernafas untuk menghalang kehilangan air dari Kulit akibat hidrasi.

✔ Anda boleh memilih untuk tidak menggunakan Set lengkap penjagaan kulit dengan hanya menggunakan sebotol SKINCERITY.

✔ Anda masih boleh menggunakan set skincare kegemaran anda, malah penggunaan bersama Skincerity akan meningkatkan pretasi set skincare anda yang sedia ada ke tahap maksimun!

Dermaceautical approved. Ahli dermathologist telah pun menggunakan Skincerity untuk treatment ke atas pesakit kulit. Ia sangat selamat dan terbukti berkesan untuk dua kegunaan; tujuan klinikal atau tujuan kosmetik.

TUJUAN KLINIKAL : Merawat Masalah

✔ jerawat
✔ Parut (Lama ATAU Baru)
✔ ruam
✔ Ekzema
✔ Rosacea
✔ KP (lobak kulit beralun di lengan, celah peha,, punggung)
✔ gatal-gatal
✔ gigitan semut
✔ gigitan nyamuk
✔ Racun ivy dan oak (racun getah pokok)
✔ melecur kulit(bukan untuk luka terbuka )

TUJUAN KOSMETIK : Merawat Masalah

✔ wajah
✔ Leher dan dada
✔ tangan
✔siku
✔ kaki
✔ Untuk kulit Kasar, kulit kering
✔ Kulit rosak akibat pancaran matahari
✔ Saiz liang pori yang besar
✔ kulit kusam, kulit kering
✔ Stretch mark (tona, tekstur, warna kulit)
✔ garis-garis halus
✔ kulit berkedut
✔ Tona kulit tidak sekata dan keanjalan
✔ kulit menggerutu
✔ kemerahan muka
✔ Untuk digunakan selepas (IPL) rawatan laser.
✔ Untuk menguatkan atau menyempurnakan produk kosmetik lain yang digunakan bersama skincerity..
✔ (dan lain-lain)






Mesti teruja tengok testimoni testimoni skincerity kan...;) 

tak payah minum or telan pil, hanya sapu pada muka / kulit yang bermasalah kulit anda akan makin cantik dan sihat. best sangat tak payah nak pakai- pakai krim malam semua, skincerity ni pun dah cukup segala keperluan muka. sesuai untuk kulit yang normal dan sensitif, yang mana dah takde masalah kulit pakai skincerity makin meletup la kulit muka. makin lembut, firm dan licin, mana yang berjerawat, berparut at least pakai dalam masa 3 minggu utk melihat perubahan pada kulit wajah.
Dengan skincerity , tak payah nak toner - toner dah..jus roll sahaja, sebab dalam skincerity ni dah ada

• Vitamin E organic
• Vitis Vinifera (grape seed oil)
• Natural Moisturize

memang dah cukup untuk keperluan kulit muka yang kusam ! berjerawat ! berparut ! dan tak berseri. 
Sapu sebelum tidur, pagi esok boleh tarik - tarik mask tu then cuci muka. Mesti rasa lembutnyaaa muka!! :))))

yang paling penting bende ni memang selamat di guna..tak yah was2 lagi.... satu badan bole pakai....bukan takat muke je okee...... result memang awesome!!!!



BERMINAT NAK TRY?? PM UNTUK DAPATKAN HARGA ISTIMEWA    

NORMAL PRICE RM280 TAPI SAYA BAGI HARGA SPECIAL KHAS UNTUK PELANGGAN KESAYANGAN.. TGU APA LAGI! JUM TRY!! SURE TAK NYESAL 



Wednesday, 21 August 2013

Ujian Saringan HIV untuk B2B


as salam ;)

berhabuk sudah laman sesawang den nii..busyyyy uolss...maap ea ;)

nak share something ...khas untuk B2B macam me nih..hehehe * kelip2 mata.

sedia maklum sekarang ni if nak nikah salah satu benda WAJIB yang korang mesti buat adalah ujian saringan HIV.. huueww~!! dengar pon da menggerunkan apetah lagi nak amik test nih.. nebes plus cuak derr...haha..macam2 dunia akhir zaman nih..EH? :P

petang semalam me with incik tunang ke Klinik Kesihatan Tanglin. Memandangkan opis kitorang area2 situ je so jalan paling mudah pergi klinik yang berhampiran... senang ckit nak cabut dari opis..hehe :D 
Ujian saringan HIV ni valid di klinik or hospital kerajaan je ye..so jangan gatai2 kaki tu melangkah ke klinik swasta...kang silap2 kome tak leh nikah trus!! p klinik je senang..cepat n murah..just bayar RM1.00 je ok..murah kan? hehehe




Benda paling basic yang perlu korang tau before pergi klinik better tepon siap2 klinik mane yg korang berkenan nak buat... sebab ade sesetengah klinik memerlukan temu janji.. macam Klinik Tanglin ni tak yah temujanji just walk in jer..... ujian nye mmg di buat dari kol 2 petang sampai habes waktu kerja..kot? pagi memang diorang tak buat..harap maklum ;)




ni borang Negeri Melaka..korang dinasihatkan bawak borang masing2 sebab takut klinik tu tak sediakan borang ni.. macam kes semalam ade sorang mamat ni nak buat HIV test tp dia takde borang tu.... bersoal jawablah beliau bersama nurse kt kaunter tuh... aku pon pasang la tinge kan..ape lagi..haha :D

nurse - tak p JAWI lagi ker? mane borang ?
si polan - tak g amik lagi *geleng kepala
nurse - cm tu tak leh la , kena amik borang nikah dulu..
si polan - muke masam dan trus blah

moral of the story aku rase diorang memang tak bagi orang saje2 buat test HIV..eh ye ker? hehehe * abaikan


Prosedurnya :

1. Sila bawa Kad Pengenalan anda dan borang ujian saringan

2. Ambil No. untuk daftar sebagai pesakit luar, tunggu No. dipanggil, bayar RM1 dan cakap nak buat ujian saringan HIV pra perkahwinan..nanti dia bagi borang kalau tak ada lagi..kalau dah ada nanti dia bg resit bayaran dan No. giliran baru untuk buat ujian saringan. ( time ni kitorang sampai klinik around kol 2:08 petang cam tu.... )

3. Tunggu No. anda dipanggil...kat Klinik Kesihatan Tanglin kena pergi bilik No 9 .Masa ni jam sudah menunjukkan kol 3:30 petang oke..ce bayangkan bape lame nak tgu giliran... ..lame sehhh !! bile no aku di panggil dengan pantas terus masuk.... yang kelakar tu aku ni memang nebes ckit bab2 cucuk jarum nih...aleh2 kena tegur ngan nurse tu..eh nape nih jari gigil..nebes ker? *sengih2..naseb baik nurse tu cun,...aku pon selambe badak jela kate..aah la ..saya ni takut jarum ckit..hehehe
untuk menghilangkan nebes aku dia pon mula la sembang2 ..tnye aku keje mane..datang buat test dengan pasangan ke dan tetibe zappppppppppppppp!!!! darah menitik!! ggrr~!!!! tak pasan bile dia cucuk jari aku deee...hehehe...... darah tu dia letak dekat kit saringan tuh........

the best part is result tak sampai 5 minit da tau!!!kat kit saringan tu nanti akan kuar line..1 line bermaksud NEGATIF..2 line bermaksud POSITIF..... dan dia tunjukkan aku secara live...... 5 minit deee........cepat kan? ..so kalau yang line 1 tu da bole proceed da nikah..hehe ^_^ .

4 . ingat da settle..rupenye kena tgu cop mohor daripada doktor ploks.....memandangkan klinik tu memang ramai orang so kitorang terpakse la tunggu lagi....bab ni yang makan masa lame gileee.... nak cop je pon.. ..so korang memang kena budget masa korang cantik2..memang makan masa dalam 2 jam untuk semua nih......... incik tunang da bising2 da..hehe sebab dia nak masuk opis balik..aku?balik rumah tido la..hahaha :D


Papai!! Selamat pengantin baru in advance to all B2B... ^_^


Monday, 5 August 2013

perang raya hampir bermula!!

Suami: Saya tak kira tahun ni kita balik kampung saya!
Isteri: Eh mana boleh asyik asyik kampung awak saja, 
kampung saya pulak bila?
Suami: Kampung awak kita balik ikut tahun lompat. 
Kira empat tahun sekali baru balik lah!
Isteri: Eh banyak cantik muka awak!!

errkk???? terbaca statement ni buat aku teringat kan something..haha!! sedikit perbincangan bersama incik tunang tempoh hari..waduh22.,.!!! lom kawen lagi ni da pikir nak raya mana taun depan..gawat2.,.!!! 

bole jadi perang besa jugak ni bile masing2 takmo mengalah..yelaaa.,.,.~ hampir 26 taun beraya kat umah mak , mane bole tetibe bertukar angin.. eh? :D





just wait n see jela next year.,.,.hohohoXD

notakaki - selamat pulang ke destinasi raya dengan selamat anda2 sekalian ;)