Terima kasih awak! :)

:: Sahabat ::

Friday, 29 March 2013

saja suke-suke

assalamualaikum dan selamat pagi..

pagi tadi masuk opis then..snap...snap..n snap... pastu tgk balik pic yg di snap...terujeeeeeeeeeeeeeeeeee...tak sangka itu saya..hahaha XD * ayat sungguh poyo..sila muntah



|
|
|
|
|
|
|





penangaannn AURA WHITE + A-DHA BEAUTY CARE uolsss~!!! 

ok..bai! 

p/s - aku just pakai toner n bedak baby je nih..plus blusher n tony tint.. itu sahaja...^_^




notakaki - aku tak tau ape motip aku buat entry nih.lols~!



Tuesday, 26 March 2013

A-DHA BEAUTY CARE :self review

selamat pagi dunia.. assalamualaikum ;)

MARCH PROMO!!!! GRAB NOW!!





**update!!!update!!!stok panassss....baru sampai dari seberang sana....... da banyak yg booking,...tinggal ni aje buat mase sekarang..jum grab uols~!! :)

ketika entry ini di taip secara am nya aku telah menjadi pengguna A-DHA selama sebulan..ceeewaahh!asal ayat aku cam skema je nih? hehehe..
korang penah dengar A-DHA BEAUTY CARE tak?? maybe ramai yang masih tak tau sebab skin care ni asal nya dari indonesia ya..di ulang..dari indonesia....not malaysia... huhu..
sooooo...ni aku nak cite ckit nih...sepanjang sebulan aku pakai set a-dha nih..aku memang sangat-sangat puas ati dengan hasilnye... seronok beb tgk muka semakin berseri-seri..halus...licin takde jerawat ...tegang...dan yang paling penting semakin cerah!!! weee.,.,~ :D


A-DHA ni di datangkan dengan 2 set..satu set pink..satu set hijau..korang jangan kompius lak ea..set pink sesuai untuk umo cam aku ni la..20 tahun ke atas..tapppiiiiiiiiiiiii..limit sehingga 40 tahun sahaja.... sebab bahan2 yang di gunakan more praktikal to us yg berumo awal 20an nih...cream a-dha beauty care di bagi menjadi 2 berdasarkan umur sebab nya tahap kesulitan dan kesensitifan kulit wajah . Usia di bawah 40 tahun lebih mudah dirawat kerana kulit masih muda dan kulit lebih bagus, sedangkan untuk usia di atas 40 tahun kulit lebih sukar untuk dirawat...so...untuk set hijau sesuai untuk umur 40 tahun dan keatas ya! ;)

** green set




** pink set




Kandungan Bahan-bahan Dalam Cream A-Dha:



Malaleuca Alternifolia


Berfungsi sebagai bahan aktif untuk pengelupasan kulit secara semulajadi. Berfungsi sebagai agen anti bakteria dan acne. Untuk mengelakkan jerawat yang di sebabkan oleh bahan comedogenic. Mengeringkan jerawat dan menghilangkannya dari wajah.Bekerja sebagai antibiotik yang sebenar. mampu membunuh banyak bakteria dan virus.

Hammamelis virginiana

Berfungsi sebagai anti oksidan yang sebenar.Memiliki kesan menenangkan anti iritasidan anti inflamasi, dan mengurangkan luka bakar yang dirasakan atau kemerahan yang di sebabkan oleh exfoliating kesan / pengelupasan.untuk radang kulit dan mencegah infeksi.Membantu mengencangkan pembuluh yang lebar dan mengembalikannya ke struktur normal.Meredakan ketegangan mata, menghapuskan kerutan /eye back/ garis halus di sekitar mata

Ganoderma Lucidum

Sejenis keluarga cendawan, sering disebut sebagai "Raja Cendawan" (cendawan Lingzhi) sudah dikenal ribuan tahun lalu sebagai nutrisi terbaik untuk memperbaharui sel-sel di dalam tubuh dan boleh mencegah penuaan.


|
|
|
|
|


okee..meh cini aku nak share ckit cara-cara nak guna a-dha nih...ni ikut pengalaman aku la ea...sebab aku ni pon pakai asal boleh je..time ade mud..time takde mud..aku tgk jela krim tuh..hohoho XD..perlu di ingatkan sepanjang pemakaian cream ni anda DILARANG SAMA SEKALI MEMAKAI BEDAK  / MAKE UP / PRODUK CAMPUR-CAMPUR okee..kang muke jadi lain..wa tak tanggung..:P


* 3 hari pertama aku just pakai sabun pencuci muke je...1st time cuci tu muka rasa sangat2 bersih..pelik kan??selama ni pakai pencuci muka yg lain x bersih ker? hahaha.... yang best nye kulit muka terasa sedikit tegang..woo0oowww! baru cuci muke...lom pakai satu set uolss..:P

*hari ke 4 aku dan stat pakai serum dia..tp aku pakai time nak tido jela..time tu muka da stat tegang2 cikit da.. so bile kita pakai serum nih..muka kita akan lembap-lembap la cikit kan..serum ni  ada vit c plus vit e..complete da untuk nutrisi kulit kita sebenarnyaa.... ;)

* seminggu selepas tu baru la aku stat pakai krim siang n malam..1st time tgk cream dia aku da jerit da!!nak tau sebab pe aku jerit? hehe...krim dia lekit gile!!! gile bab nye lekit!! tak pernah sepanjang 26 tahun aku pakai cream..cream muka macam tuh!! eh jap!lekit ke likat ea??haaa..lebih kurang la maksudnye tu..layann..hahaha :D

so dalam masa yang sama aku kurangkan pemakaian serum tuh...sebab aku malas nak tepek la..korang jangan ikut cara aku plak ye..hohoho

* masuk minggu ke2 , kulit aku da stat mengelupas... gatal-gatal...pehh..pedih jangan cakap..hanya tuhan je yang tau...time ni memang kena pantang betul2 ye.... jangan gatal2 nak p berjemur kat panas terik plak time ni..kang silap2 muke tu bertukar jadi beruang aku tak mo amik tau..haha..jangan p berenang ke ape..sile berpantang betol2 ye gegurl sekalian..nak cantik tak?hehehe

* minggu ke 3..muka da semakin lembut..semakin licin..semakin halus..dan semakin cerah uolss~!! ni betol2...bukan cobaan...hehe..muka aku semakin lembut dan licin!! yeaahh!! that true my dear..bile my officemate tgur..muka semakin cerah..berseri-seri...incik tunang pon tegur..my skin semakin halus..hehe...kembang sekejap!!hahaha..so maknenye adha ni memang sesuai untuk kulit muka aku..memang sangat2 berpuas ati uolss...

* and now da hampir sebulan aku pakai adha..tp sampai sekarang aku tak tepek ape-ape bedak lagi ni oke..haaa..ade sesape ke brani p opis tak pakai make up even bedak sekali pon??? akula orangnye!!! lalalala...sepanjang 2 minggu pemakaian korang adalah dinasihatkan JANGAN SEKALI-KALI TEPEK BEDAK or MAKE UP ye..kalu degil jugak..lantak kome la..aku da bgtau awal2 ni haa.. :)











KEGUNAAN A-DHA BEAUTY CARE :





1. Melembabkan, memutihkan dan mencerahkan kulit

2. Membantu menyamarkan noda hitam

3. Mencegah timbulnya jerawat

4. Menyamarkan garis halus dan memperlambat tanda-tanda penuaan dini

5. Mengecilkan pori-pori



Cara-Cara Pemakaian yang di sarankan..korang nak ikut cara aku pon takpe sebenarnya..hehe :)

Sabun: Sabun untuk membersihkan muka dan leher dari kotoran.

Krim Siang: Pakai di siang hari untuk melindungi kulit wajah kita dari sinar matahari dan dapat menyamarkan noda hitam dan meremajakan kulit muka.

Krim Malam: Pakai di malam hari untuk memutihkan kulit muka dan leher, dapat menghilangkan dan mengecilkan lubang pori-pori.

Serum Vitamin C: Mencegah radikal bebas yang berasal dari debu, asap dan sinar matahari sehingga penuaan pada kulit dapat di perlambatkan. 

- Usaplah wajah dengan lembut apabila menyapukan cream, jangan digosok-gosok semasa mencuci muka dengan sabun.

- Peringkat awal rawatan tidak dibenarkan memakai sebarang kosmetik, bedak tabur / compact powder.

- Elakkan muka dari cahaya matahari terlalu lama.

- Tidak berenang selama rawatan.
- Pada peringkat awal (1 minggu) jika kulit memerah dan terasa gatal adalah normal kerana kulit wajah sedang mengalami pengangkatan sel kulit mati.

- Kulit Sentisif gunakan sabun terlebih dahulu selama 3 hari untuk membersihkan. Seterusnya gunakan cream siang selama 1 minggu. Setelah serasi gunakan keseleruhan product mengikut peraturan.


- Kulit berjerawat, bersihkan wajah dengan sabun lebih kerap. Bersihkan tangan jika ingin mencuci muka atau gunakan tisu lembut.


phuewww~!! panjang lebar da aku membebel...peringatan!!! pastikan anda membeli barangan original ya!!! sedia maklum bahawa terdapat barang tiruan di luar sana... jangan mudah tertipu ye korang2..aku da penah survay 3 4 kedai yg jual jamu-jamu or produk kecantikan ni..memang diorang tak jual adha ye..siap ade makcik tu tanya..adha tu mende??tak penah dengar pon?hehe..adha ni memang barangan terkawal di indonesia ye..so bukan senang2 nak jual kat malaysia..kalau ade jual pon secara pasaran online..so korang kena hati-hati..ape susah sangat..beli je dengan aku...kan senang?hehe :D



ini perbezaan krim yang ORI dan FAKE.. nampak tak beza nya?? sangat2 berbeza oke... 

sila berhati2 wahai sayang2 sekalian...

mengapa mempertaruhkan wajah anda hanya untuk mendaptkan harga yang murah???

adha beauty care yg saya jual di jamin ORIGINAL... ;)






** PINK SET MENGANDUNGI 

1  - SABUN PENCUCI MUKA
2 - KRIM SIANG
3 - KRIM MALAM
4 - SERUM VIT C PLUS VIT E

** GREEN SET MENGANDUNGI

1- SABUN PENCUCI MUKA
2- KRIM SIANG
3- KRIM MALAM
4 - SERUM VIT C PLUS VIT E



aku galakkan korang beli 1 set terus...tak yah beli asing-asing..baru la nampak kesan maksima kan? hehe tapiiiiiiiiiiiiii..kalau korang nak beli asing-asing gak bole..takde masalah ..aku ok aje..;)



selain tu ade jugak SERUM GOLD WHITENING..







SERUM GOLD WHITENING (Vitamin C + Vitamin E + Collagen + A-HA) 


Manfaat SERUM GOLD WHITENING :

1. Membuka aura wajah sehingga wajah menjadi cerah, bercahaya, bersinar .
2. Memperbaiki sel -sel kulit yang rosak
3. Menghilangkan kedutan pada wajah.
4. Memutihkan wajah dalam waktu yang singkat.
5. Menghilangkan kedutan, garis bawah mata serta eyeback



APRIL PROMOTION!!PROMOTION!!PROMOTION!!!


GET 1 SET A-DHA BEAUTY CARE WITH SERUM VIT C U WILL GET SHISEIDO BLACK MASKER FOR FREE!!!





INTEREST TO BUY THIS? PLEASE LEAVE YOUR COMMENT HERE OR DIRECT EMAIL TO

nurhafiza.jaafar@gmail.com




Monday, 25 March 2013

Long Palazzo Pants - LYCRA

salam tengah hari sume.. ;)

lame tak buat entry pasal online bisness kan? sebab selalu nye aku update dekat FB je...hehe..

ade item yang da di restock uolsss...korang tau tak mende restock neh?? haha..o0ppss!! ade new item...fresh dari ladang...kt pasaran online takde sape jual lagi uolsss..... kire korang kalau beli kat aku jadi orang yg terawal la pakai design cam tuh..hohoho :D

tp yg ni aku nak upload LONG PALAZZO PANT LYCRA je....antara item yg terhangat sekarang ni..yelaa..orang zaman moden skang mane nak sangat pakai jeans kan?? palazzo n skirt trend skang ni.... bergaya habesss uolsss~!!! meriah kan dunia fesyen skang?hehe..


meh cuci mate meh.....,~



BLACK



RED MAROON


GREEN


DARK PINK


YELLOW


BLUE


PETRONAS


PEACH


GREY


DARK BROWN


PURPLE



Long Palazzo Pants (lycra)

Free Size (Can fit S to XXXL)

## RM45.00 ##

Material : Lycra (soft , smooth and stretchable)

Measurement (width) :
Waist : 14~18inch
Hips : ~38inch
Length : 39 inch


untuk item2 yang lain..korang jangan segan silu tgk fb aku k... SINI 

anyone interest to buy this? just leave your komen here or email me --

nurhafiza.jaafar@gmail.com


notakaki = happy shopping here ;)

Friday, 22 March 2013

Wedding Dresses !!

hello world~!!

sekarang ni panas terik kan?malas-malas je nak kuar jenjalan..cahaya matahari tu boleh buat muka i pedih..eh tetibe?? lalalala.. :P

oke oke..bukan nak cakap pasal muke aku yg sensitif macam puteri lilin tuh tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...tadikann......aku p jenjalan kat masjid india tuh..huh?sempat je lagi time opis nak jenjalan..harussslaaa...rehat 2 jam harus di manfaatkan.....memandangkan opis aku pon dekat2 situ je so tidak menjadik masalah untuk aku merayap setiap ari kat sane tuh..hehehe

kali ni memang plan nak cari baju nikah..ayoyoyoyo..da stat nak carik baju nikah da cik kiah nih kan..hahahaha...... bulan march semakin menghampiri ke penghujungnya...ikut kiraan tinggal bape bulan je lagi sebelum majlis..jujur nya satu ape pon aku tak buat lagi..kalau setakat survey2 tu memang banyak sangatt..tapi belom ke tahap nak beli lagi...bak kata incik tunang..banyak masa lagi..hooo...dia cakap cam tuh..so aku pon malas nak pikir banyak * padahal dalam ati semakin risau sebab satu mende tak prepare lagi..nasebla mak n akak ipar banyak membantu....yela..nak tunggu aku balik kampung lagi kan..so better aku serahkan urusan ni kat diorang..InshaAllah semua urusan di permudahkan olehNya..amiinnn :)


aku tak ingat kedai pengantin mana aku masuk masa aku try baju nih... tapi kalau tak silap area2 nagoya ..kot la...hehe..lupa ingatan jap! :P
ikut plan memang aku nak carik baju nikah yg da siap terus..senang..tak payah nak pening2 pikir design apela.....lawa di mata aku da cukup...simple but nice...that a most important to me ;) lagi pon nikah je kan..tak payah nak sarat2 sangat dengan labuci2 or manik blink blink tuh..that my opinion ya..tak tau la kalau test korang cam ne ;)

bile aku tgk baju ni aku terus tanye seller kat situ.. " boleh try tak this one? " pehhh! bukan senang nak suh aku sarung baju pengantin....leceh tau tak....lalalala..tapi first aku nampak baju ni aku da jatuh cinta..simple but nice to me.... ^_^
|
|
|
|
|

taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..... any komen darl?hehehe...simple je kan?aku ni simple je orang nye kalau korang tak tau lagi ...actually baju ni kolor putih but maybe ade lampu kat atas tu so nampak cam kolor cream plak..hehehe..macam biaselakan..baju nikah mestila material dia silk chiffon n lace...that normal and standard 




seyes aku da jatuh ati ngan this clothing..o0oohhhh..nak tau price dia brape tak? ngeh ngeh ngeh..RM399 je....murah kan?bagi aku berbaloi la...sebab dah siap jahit sume..ce korang bayangkan nak beli kain lagi...tempah lagi..pastu design lagi..mau 2x ganda kot harga nye?hehe..bagi aku tak perlu sampai nak membazir sangat..lagi pon baju ni aku rasa aku pakai sekali je seumo hidop..so tak yah nak demanding sangat ... PEACEE!!!




1 design ade sehelai je..sob sob..takkan nak beli sekarang??awal lagi..tak brani nak beli awal2..kalau gatal2 testing tu ok lagi..sob sob,,hehe....tapi tula..kena match dengan baju sang suami jugak nanti..so tak leh beli lagi la gamaknye....will update ya!!! da..~

notakaki - asal aku rasa aku macam kurus dalam ini gamba? >_<"







Thursday, 21 March 2013

Lontong Goreng Istimewa cik fie..

assalamualaikum sume ;)

petang smalam datang ngidam aku nak makan lontong goreng....eh ada ke lontong goreng? adeee.... mende ni aku blaja makan time blaja kat BP dulu..ni masakan orang jawa tau..takde dapat kat  mane2..seyes..aku da penah try cari area melaka n KL...sume nye cam pelik je bile aku tanye lontong goreng..hehe

memandangkan napsu yg tak dapat nak dikawal lagi....keinginan yg melampau tu terpakse aku turutkan gak...tak leh jadiiii....teriginnnnnnn sangatttt..kalah org pregnant kaw!haha! nak p BP bile la gamaknye kan..nak tak nak kena masak sendiri la.. 
aku tanye makcik G je pasal resepi...tapi aku takde la tiru sebijik2...aku masak ikut selera aku la..selera orang melaka..kena ada cili..baru terasa ummpphhh!!! yg penting kena sedap! :P




bila da siap masak rasa excited giler nak bagi incik tunang rasa..juri masakan aku memang dia..kalau tak sedap leh improve di masa akan datang katanye ^_^.Memandangkan mende ni baru first time aku try..so aku tak mo harap markah tinggi sangat..ceeewaaa..siap ade markah lagi..macam masuk pertandingan ..hahaha
the best part bile incik tunang kata aku masak lontong goreng sedap!!sedap!! hoyeee hoyeee!!joget...hehehe
and my housemates pon cakap sedap..so maknenye memang incik tunang tak tipu....hiks :D



Bahan-bahan

1 mangkuk ketupat / nasi impit[dipotong dadu] - aku guna ketupat nona
3 sudu cili giling  - di kisar
4 biji cili padi - di kisar
**1 biji cili merah      - potong halus
2 labu bawang merah - di kisar
4 ulas bawang putih  - di kisar
sedikit udang kering - di kisar 
sedikit daging/ayam - cincang - ikut kuantiti yg korang nak
2 sudu rempah kari
2 biji telur
1 batang lobak merah-potong halus dan bulat
kobis bunga, putik jagung-potong kecil
kicap manis, kicap masin
garam, secukup rasa

**daun sup, bawang goreng [untuk taburan diatasnya]



Cara-Cara masak


1. Tumis bahan yang dikisar dan rempah kari hingga benar-benar garing & berbau wangi. Kemudian masukkan daging/ayam gaul hingga masak.

2. Masukkan lobak merah, kobis bunga & putik jagung. Masak sehingga lembut.Gaul rata

3. Masukkan lontong yang telah didadu gaul hingga sebati. Gunakan api sederhana kecil

4. Masukkan kicap masin dan kicap manis .Gaul lagi hingga rata.

5. Lubangkan ditengah dan masukkan telur sambil sesekali dikacau telur supaya rata masaknya. Setelah masak gaul semuanya hingga rata.

6. Rasalah masin, masinnya secukupnya. Tabur daun sup dan bawang goreng untuk hiasan..Aku takde letak pon..malas aku nak hias2 nih..aku tabur cili merah je...masuk perut je pon.. :P





habes licin kitorang bedal..da kenyang masa untuk bersantai.. =)



p/s - guna kamera HP je..tak brape clear plak..haissh!! 







Tuesday, 19 March 2013

Sakit yang menggila itu ..

assalamualaikum dan selamat pagi! 

Memandangkan semalam x masuk opis so today masuk keje m0od macam...hmmm...terbayang-bayang bantal n tilam kat rumah..... alangkah besh kalau ari ni pon MC..hiks~!! :D

nak tak nak kena gagah kan diri gak..walaupon badan sebenar nye still sakit-sakit lagi..penat mengemas , mengangkat barang2 ke rumah baru masih terasa lagi nih..rasa nak membaringkan diri di sofa sambil melayan cerite korea..eh!! sejak biler aku minat korean??? adehh!! ni mesti semalam nye kes..dok rumah sorang2 makan ice cream sambil layan korean..huuu...nikmat sebentar..:D

Pagi-pagi buta subuh ahad lepas aku terjaga dari lena terus tekan-tekan ulu ati..err..betol ke ulu ati..alaaa..atas perut tu ulu ati kot?kot la...haha..sakit dia hanya tuhan yg tahu..lagi sakit daripada gastrik aku kira...sumpah sakit! this is the 1st time aku rasa sakit kat citu.... macam ade duri-duri tajam sedang memain kat sekitar kawasan tuh.... cucuk..cucuk..dan cucuk....bile baring je dia sakit....sakit je baring..eh? hehe..... dalam masa sama aku kerap jumpe cik J..kejap kuar..pastu masuk balik..kuar..masuk balik..seb bek housemate takde tido kat ruang tamu..kalau tak mesti kaco diorang tido kan? hehe korang paham la kan kalau kerap masuk toilet tu mende..

sakit yang menggila tu sampai ke pagi..tak leh tahan lagi..capai kunci kereta dan trus pecut WUU ke klinik berhampiran....

Nahh!! doktor cakap jantung aku lemah..lemah yg macam mane?aku takut nak tanye lebih2..dia ade sebut name penyakit tuh..tapi aku tak berapa nak ingat..maap..hehe...tak pasal2 kena bebel dengan doktor pagi tuh,,hoho...maybe sebab sehari sebelum kejadian aku terlalu penat..yela kan..kemas 2 rumah kot..satu rumah lame..satu rumah baru..nak angkat barang2 lagi..barang bukan sebarang barang..sume ade.....kecik..besa...ape je yg tak de kt rumah baru skang nih..complete!! i loikeeee.. :D
So bile badan terlampau penat..dia effect jantung..bile jantung tak leh pam oksigen dan darah dengan normal..akan tereffect la sistem badan yg len..eh betol ker?? tu doktor yg cakap..not me..:P

tapi sebab sakit kan ..so layan kan jela bebelan doktor tuh..doktor suh aku banyakkan rehat..minum 100 plus untuk kembalikan segala bagai yg da terkeluar tuh.. pastu dia bagi ubat..haihh!bertambah lagi koleksi ubat yg ada.... aku rasa kotak ubat aku tu da penuh...cakap je ubat ape korang nak..InShaAllah ade :P



notakaki - lupa nak bawak ubat kat opis..>_<"


Tuesday, 12 March 2013

Lagi pasal AURA WHITE COLLAGEN!!

Assalamualaikum..dan selamat pagi ;)

update!! ade sale disini...jum terjah --- > SALE

alhamdulillah....order tak putus2 di terima..ramai pakat2 nak try AURAWHITE nih..even semalam nak lelap mate tetibe ade 2 3 customer pm nak order..alhamdulillah dengan rezeki yg Allah bagi ketika ini ;)

dan yg besh nye kan...aura white ni da di restock...yeah!!da restock!!!!macam pisang goreng habesnyee..restock..habes..restock..habes..sukeee sangat2.....




apa yang besh tentang aura white ni sampai ramai yang berani nak cuba?? bagi aku harga nya takde la mahal sangat berbanding kebaikan yg akan kite peroleh selepas mengambil minuman kesihatan nih.. ^_^


- 50% pencerahan ketara dalam masa hanya 1-2
- memulihkan kulit rosak, berparut, kusam dan bermasalah
- menjadikan kulit lebih anjal dan elastik serta lembab
- mengurangi kedutan dan garis2 halus
- mengecilkan pori2 kulit
- menguat dan mencantikkan kuku dan rambut
- meningkatkan sistem imunisasi badan
- mengurangi radikal bebas dan toksin di dalam badan
- mengatasi masalah jerawat dan jeragat
- mengurangi sakit radang/sendi
- mengandungi prebiotik dan 3 kali stem sel
- sesuai untuk ibu hamil dan menyusui bayi
- membekalkan tenaga optimum sepanjang hari
- mengurangi kolesterol
- menghapuskan parut, tumit merekah dan selulit
- meningkatkan kualiti tidur
- sesuai untuk lelaki dan wanita 


dan yang paling penting semua orang bole amik minuman ni tak kirela korang tengah hamil or menyusukan baby.. korang sihat baby korang pon comel uolss.. * mula la aku buat ayat gedik kan..hehe





|
|
|
|







CARA PENGAMBILAN: 


1) Masukkan 2 scoop ke dalam shaker dan goncang.

2) Bancuh menggunakan air mineral /air bersih biasa.. Tidak digalakkan menggunakan air panas kerana dikhuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang

3) Jauhi minum / makan dari sumber yang mengandungi kafein seperti kopi, teh dan sebagainya kerana kajian menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit.

4) WAJIB minum air masak / mineral /air bersih sekurang-kurangnya 3-5 liter sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas. 

5) Cara yang sesuai untuk pengambilan AURA WHITE adalah semasa perut kosong. Di sarankan ambil pada waktu pagi (2 jam sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur (2 jam selepas makan malam)



Antara yang telah dan sudah berpuas hati dengan hasilnya!!! korang tak teringin ke nak sihat dan cantik sekaligus macam nih? hehe










dan bile kak hanes yang meleetoopppppp ni promote aura white..sebab dia pon minum gak!!!






RM150 + FREE POSTAGE + FREE SHAKER + FREE MASKER + FREE GIFT!!
*tempoh terhad sahaja*


Berminat ??? bole drop komen here atau pon direct email 

nurhafiza.jaafar@gmail.com



p/s - Thanks Allah untuk semua rezeki yang diberikan..syukur ;))







Thursday, 7 March 2013

AURA WHITE GLUTA COLLAGEN.. PROMOSI!!

Assalamualaikum :) 



Produk minuman pencerahan kulit yang harus dicuba, menghapuskan kekusaman, mengembalikan keserian dan kelembutan kulit secara keseluruhan. Satu2 nya produk keluaran Malaysia yang menggunakan teknologi stem sel hasil gabungan 3 jenis tumbuhan/buah - tomato, epal dan roselle serta ditambah benefit kehebatan lain, L-glutathione dan kolagen ikan talapia!


Dengan ramuan berkualiti premium yaang diadun bersama bahan semulajadi terbaik seperti lemon, turnip, strawberi, maquiberry, betik, sarang burung, astaxanthin dan pinebark, pastinya gabungan mantap yang memberikan 3 kali kuasa pencerahan kulit malah berupaya merangsang penjanaan sel2 kulit baru serta memperbaiki tekstur kulit agar lebih halus, lembut dan sekata hanya dalam 14 HARI !!




FORMULA LENGKAP

Diperkaya dengan antioksidan yang sangat tinggi membantu melambatkan penuaan kulit. Ia membantu menyerlahkan kecantikan kulit, mengurangkan radang serta berupaya memulihkan sel tisu.

RASA YANG LAZAT

Berperisa lemon berry bukan sahaja enak diminum tetapi membekalkan
khasiat yang tinggi untuk mengekalkan kecantikan dan kesihatan dalam satu masa.

TANPA BAHAN TAMBAHAN

100 % semulajadi dan selamat ,tiada tambahan gula, bahan pengawet, pewarna atau perisa tiruan. Bebas hormon,steroid dan bahan kimia oleh SGS.






CARA PENGAMBILAN: 

1) Masukkan 2 scoop ke dalam shaker dan goncang.

2) Bancuh menggunakan air mineral /air bersih biasa.. Tidak digalakkan menggunakan air panas kerana dikhuatiri zat-zat aktif akan mati dan hilang

3) Jauhi minum / makan dari sumber yang mengandungi kafein seperti kopi, teh dan sebagainya kerana kajian menunjukkan kafein mampu menghilangkan zat aktif dan tidak baik untuk kecantikan kulit.

4) WAJIB minum air masak / mineral /air bersih sekurang-kurangnya 3-5 liter sehari untuk kadar serapan yang cepat dan kesan yang pantas.

5) Cara yang sesuai untuk pengambilan AURA WHITE adalah semasa perut kosong. Di sarankan ambil pada waktu pagi (2 jam sebelum sarapan) dan malam sebelum tidur (2 jam selepas makan malam)


KEISTIMEWAAN AURA WHITE GLUTA COLLAGEN 400,000MG

- 50% pencerahan ketara dalam masa hanya 1-2
- memulihkan kulit rosak, berparut, kusam dan bermasalah
- menjadikan kulit lebih anjal dan elastik serta lembab
- mengurangi kedutan dan garis2 halus
- mengecilkan pori2 kulit
- menguat dan mencantikkan kuku dan rambut
- meningkatkan sistem imunisasi badan
- mengurangi radikal bebas dan toksin di dalam badan
- mengatasi masalah jerawat dan jeragat
- mengurangi sakit radang/sendi
- mengandungi prebiotik dan 3 kali stem sel
- sesuai untuk ibu hamil dan menyusui bayi
- membekalkan tenaga optimum sepanjang hari
- mengurangi kolesterol
- menghapuskan parut, tumit merekah dan selulit
- meningkatkan kualiti tidur
- sesuai untuk lelaki dan wanita 










RM150 FREE POSTAGE + FREE SHAKER + FREE MASKER 
** tempoh terhad sahaja


BERMINAT?? BOLE DIRECT EMAIL ---> nurhafiza.jaafar@gmail.com

ATAU

tinggalkan komen anda di sini ^_^

Tuesday, 5 March 2013

Ayam Golek Nara Pantai Dalam

Assalamualaikum..

pagi korang!!heh! lama tak bebel2 dekat dairi kesayangan ni kan..jari ni da gatal2...tapi tula....asek bz je semingggu dua nih...bz pa ntah..tak tau..>_<"

Malasnya pagi ni nak bangun...jam da di snooze berulang kali...mata berat macam ada gam je ...hoho...sekali incik tunang text..suh bangun..huh!sepantas kilat bangun..asal erk? haha :D

Okie okie, entri ni bukan nak bgtau aku kuat tido..bukan ..bukan..tapi nak bgtau mlm tadi tido lewat!! tetiba incik tunang ajak dinner sesama...hehe..best nye la haii kalau ari2 dapat dinner together2..hiks~!! *mula la nak gedik nih :P

Tanpa berlengah kitorang terus bergegas ke ayam golek pantai dalam. 1st time datang ritu ayam golek nya udah habes dehh..frust tonggeng2 da time tuh...gile kecewa..sebab aku tak pernah rasa lagi kelazatan keenakan ayam golek si nara nih..so kire agak excited la jugak nak try.. Len la plak cik mot...dia da selalu sangat makan kat sini...tak aci sungguh! :P
Dengarnye ayam golek nara ni memang terkenal seantero KL... aku je la yg baru tau..haha!!ohh ye!! ayam golek nara ni jugak terkenal dengan gelaran ayam golek mek som yek!



ayam golek yang sedang di golek2 di atas bara..banyak jugak yg diorang golek time kitorang sampai tuh...peehh!!!kira ada rezeki la nak rasakan..takde la macam ritu..hehe ^_^


Selain ala carte..ade gak yg set..tapi bile tgk set tu rasa cam tak habes ploks makan bedua je..so kitorang just order ayam golek , nasi dengan sup daging je...


|
|
|
|


ce tinguk ce tinguk.....nampak gamba pon mesti korang da telan air liur kan? kan kan?lom masuk mulut lagi..hahaha..saje nak bagi korang lapa pepagi nih..hiks~!!

Ayam dia memg superb duper besh!!!.Bagi aku keistimewaan ayam golek nie terletak pada rasanya yang lain dan rempah ratus yang da sebati dalam ayam tu. Ditambah dengan kelembutan ayam masa aku tengah tarik bahagian-bahagian ayam tu. Lembut je weh....ohh!! di cicah plak bersama sos cili yang rasa nye agak lain dari yg lain..tak sama cam sos cili yang aku beli kat tesco tuh.. hikhik!! Tapi biasanya aku nie kureng sikit makan sos, jadi aku akan cicah masa-masa tertentu jew sebabnya aku lagi suka makan cam tu jew. Terasa sikit dia punye rempah..menusuk kalbu oo0o~


makan punya makan sampai lupa wujudnya sup daging nih..ciann..tak terusik langsung sebenarnya....rasa rugi plak order..kalu tau ayam dia sebesar cam nih..takde nye aku gatal nak order sup!hikhik!! tp sebab da order kan..so last2 rasa la jugak..hirup sup je la.,.not bad jugak... sedap!! tapi tak leh tanding ayam golek la!! hahaa :P




oke..makan tak habes....memasing da tak larat nak jadi beruang... haha! so hanya ni je yang mampu kami habeskan...ayam ade lagi skit..tapau bawak balik!!! :D



cian nasik tuh..lagi ckit je...tp cik mot nye nasik lagi banyak!!dia kata datang sini bukan nak makan nasik..tp ayam, golek!!grrrr..sabo jela.,.~:P




Skang ni harga segolek ayam ni da cecah RM20 hinggit yew~!! fuuhh fuuhh!!! agak mahal la jugak tapi berbaloi-baloi beb...dulu katanya dalam rm12 -rm14 sahaja..tapi maklumla..harga barang sekarang pon da mahal..so kira ok la kan harga rm20 ni dengan kepuasan maksima!!!hikhikhik :D



So tunggu pe lagik..p la serbu yerk!!! siap bagi alamat penuh lagi ni hah!! 



Ayam Golek Nara Seafood
Jalan Besar, Taman Bukit Angkasa, 
Pantai Dalam, Wilayah Persekutuan
59200, Kuala Lumpur.



p/s = balik rumah terus tido..mane tak badan ni semakin cumil...:P