Terima kasih awak! :)

:: Sahabat ::

Tuesday, 26 March 2013

A-DHA BEAUTY CARE :self review

selamat pagi dunia.. assalamualaikum ;)

MARCH PROMO!!!! GRAB NOW!!





**update!!!update!!!stok panassss....baru sampai dari seberang sana....... da banyak yg booking,...tinggal ni aje buat mase sekarang..jum grab uols~!! :)

ketika entry ini di taip secara am nya aku telah menjadi pengguna A-DHA selama sebulan..ceeewaahh!asal ayat aku cam skema je nih? hehehe..
korang penah dengar A-DHA BEAUTY CARE tak?? maybe ramai yang masih tak tau sebab skin care ni asal nya dari indonesia ya..di ulang..dari indonesia....not malaysia... huhu..
sooooo...ni aku nak cite ckit nih...sepanjang sebulan aku pakai set a-dha nih..aku memang sangat-sangat puas ati dengan hasilnye... seronok beb tgk muka semakin berseri-seri..halus...licin takde jerawat ...tegang...dan yang paling penting semakin cerah!!! weee.,.,~ :D


A-DHA ni di datangkan dengan 2 set..satu set pink..satu set hijau..korang jangan kompius lak ea..set pink sesuai untuk umo cam aku ni la..20 tahun ke atas..tapppiiiiiiiiiiiii..limit sehingga 40 tahun sahaja.... sebab bahan2 yang di gunakan more praktikal to us yg berumo awal 20an nih...cream a-dha beauty care di bagi menjadi 2 berdasarkan umur sebab nya tahap kesulitan dan kesensitifan kulit wajah . Usia di bawah 40 tahun lebih mudah dirawat kerana kulit masih muda dan kulit lebih bagus, sedangkan untuk usia di atas 40 tahun kulit lebih sukar untuk dirawat...so...untuk set hijau sesuai untuk umur 40 tahun dan keatas ya! ;)

** green set




** pink set




Kandungan Bahan-bahan Dalam Cream A-Dha:



Malaleuca Alternifolia


Berfungsi sebagai bahan aktif untuk pengelupasan kulit secara semulajadi. Berfungsi sebagai agen anti bakteria dan acne. Untuk mengelakkan jerawat yang di sebabkan oleh bahan comedogenic. Mengeringkan jerawat dan menghilangkannya dari wajah.Bekerja sebagai antibiotik yang sebenar. mampu membunuh banyak bakteria dan virus.

Hammamelis virginiana

Berfungsi sebagai anti oksidan yang sebenar.Memiliki kesan menenangkan anti iritasidan anti inflamasi, dan mengurangkan luka bakar yang dirasakan atau kemerahan yang di sebabkan oleh exfoliating kesan / pengelupasan.untuk radang kulit dan mencegah infeksi.Membantu mengencangkan pembuluh yang lebar dan mengembalikannya ke struktur normal.Meredakan ketegangan mata, menghapuskan kerutan /eye back/ garis halus di sekitar mata

Ganoderma Lucidum

Sejenis keluarga cendawan, sering disebut sebagai "Raja Cendawan" (cendawan Lingzhi) sudah dikenal ribuan tahun lalu sebagai nutrisi terbaik untuk memperbaharui sel-sel di dalam tubuh dan boleh mencegah penuaan.


|
|
|
|
|


okee..meh cini aku nak share ckit cara-cara nak guna a-dha nih...ni ikut pengalaman aku la ea...sebab aku ni pon pakai asal boleh je..time ade mud..time takde mud..aku tgk jela krim tuh..hohoho XD..perlu di ingatkan sepanjang pemakaian cream ni anda DILARANG SAMA SEKALI MEMAKAI BEDAK  / MAKE UP / PRODUK CAMPUR-CAMPUR okee..kang muke jadi lain..wa tak tanggung..:P


* 3 hari pertama aku just pakai sabun pencuci muke je...1st time cuci tu muka rasa sangat2 bersih..pelik kan??selama ni pakai pencuci muka yg lain x bersih ker? hahaha.... yang best nye kulit muka terasa sedikit tegang..woo0oowww! baru cuci muke...lom pakai satu set uolss..:P

*hari ke 4 aku dan stat pakai serum dia..tp aku pakai time nak tido jela..time tu muka da stat tegang2 cikit da.. so bile kita pakai serum nih..muka kita akan lembap-lembap la cikit kan..serum ni  ada vit c plus vit e..complete da untuk nutrisi kulit kita sebenarnyaa.... ;)

* seminggu selepas tu baru la aku stat pakai krim siang n malam..1st time tgk cream dia aku da jerit da!!nak tau sebab pe aku jerit? hehe...krim dia lekit gile!!! gile bab nye lekit!! tak pernah sepanjang 26 tahun aku pakai cream..cream muka macam tuh!! eh jap!lekit ke likat ea??haaa..lebih kurang la maksudnye tu..layann..hahaha :D

so dalam masa yang sama aku kurangkan pemakaian serum tuh...sebab aku malas nak tepek la..korang jangan ikut cara aku plak ye..hohoho

* masuk minggu ke2 , kulit aku da stat mengelupas... gatal-gatal...pehh..pedih jangan cakap..hanya tuhan je yang tau...time ni memang kena pantang betul2 ye.... jangan gatal2 nak p berjemur kat panas terik plak time ni..kang silap2 muke tu bertukar jadi beruang aku tak mo amik tau..haha..jangan p berenang ke ape..sile berpantang betol2 ye gegurl sekalian..nak cantik tak?hehehe

* minggu ke 3..muka da semakin lembut..semakin licin..semakin halus..dan semakin cerah uolss~!! ni betol2...bukan cobaan...hehe..muka aku semakin lembut dan licin!! yeaahh!! that true my dear..bile my officemate tgur..muka semakin cerah..berseri-seri...incik tunang pon tegur..my skin semakin halus..hehe...kembang sekejap!!hahaha..so maknenye adha ni memang sesuai untuk kulit muka aku..memang sangat2 berpuas ati uolss...

* and now da hampir sebulan aku pakai adha..tp sampai sekarang aku tak tepek ape-ape bedak lagi ni oke..haaa..ade sesape ke brani p opis tak pakai make up even bedak sekali pon??? akula orangnye!!! lalalala...sepanjang 2 minggu pemakaian korang adalah dinasihatkan JANGAN SEKALI-KALI TEPEK BEDAK or MAKE UP ye..kalu degil jugak..lantak kome la..aku da bgtau awal2 ni haa.. :)











KEGUNAAN A-DHA BEAUTY CARE :





1. Melembabkan, memutihkan dan mencerahkan kulit

2. Membantu menyamarkan noda hitam

3. Mencegah timbulnya jerawat

4. Menyamarkan garis halus dan memperlambat tanda-tanda penuaan dini

5. Mengecilkan pori-pori



Cara-Cara Pemakaian yang di sarankan..korang nak ikut cara aku pon takpe sebenarnya..hehe :)

Sabun: Sabun untuk membersihkan muka dan leher dari kotoran.

Krim Siang: Pakai di siang hari untuk melindungi kulit wajah kita dari sinar matahari dan dapat menyamarkan noda hitam dan meremajakan kulit muka.

Krim Malam: Pakai di malam hari untuk memutihkan kulit muka dan leher, dapat menghilangkan dan mengecilkan lubang pori-pori.

Serum Vitamin C: Mencegah radikal bebas yang berasal dari debu, asap dan sinar matahari sehingga penuaan pada kulit dapat di perlambatkan. 

- Usaplah wajah dengan lembut apabila menyapukan cream, jangan digosok-gosok semasa mencuci muka dengan sabun.

- Peringkat awal rawatan tidak dibenarkan memakai sebarang kosmetik, bedak tabur / compact powder.

- Elakkan muka dari cahaya matahari terlalu lama.

- Tidak berenang selama rawatan.
- Pada peringkat awal (1 minggu) jika kulit memerah dan terasa gatal adalah normal kerana kulit wajah sedang mengalami pengangkatan sel kulit mati.

- Kulit Sentisif gunakan sabun terlebih dahulu selama 3 hari untuk membersihkan. Seterusnya gunakan cream siang selama 1 minggu. Setelah serasi gunakan keseleruhan product mengikut peraturan.


- Kulit berjerawat, bersihkan wajah dengan sabun lebih kerap. Bersihkan tangan jika ingin mencuci muka atau gunakan tisu lembut.


phuewww~!! panjang lebar da aku membebel...peringatan!!! pastikan anda membeli barangan original ya!!! sedia maklum bahawa terdapat barang tiruan di luar sana... jangan mudah tertipu ye korang2..aku da penah survay 3 4 kedai yg jual jamu-jamu or produk kecantikan ni..memang diorang tak jual adha ye..siap ade makcik tu tanya..adha tu mende??tak penah dengar pon?hehe..adha ni memang barangan terkawal di indonesia ye..so bukan senang2 nak jual kat malaysia..kalau ade jual pon secara pasaran online..so korang kena hati-hati..ape susah sangat..beli je dengan aku...kan senang?hehe :D



ini perbezaan krim yang ORI dan FAKE.. nampak tak beza nya?? sangat2 berbeza oke... 

sila berhati2 wahai sayang2 sekalian...

mengapa mempertaruhkan wajah anda hanya untuk mendaptkan harga yang murah???

adha beauty care yg saya jual di jamin ORIGINAL... ;)






** PINK SET MENGANDUNGI 

1  - SABUN PENCUCI MUKA
2 - KRIM SIANG
3 - KRIM MALAM
4 - SERUM VIT C PLUS VIT E

** GREEN SET MENGANDUNGI

1- SABUN PENCUCI MUKA
2- KRIM SIANG
3- KRIM MALAM
4 - SERUM VIT C PLUS VIT E



aku galakkan korang beli 1 set terus...tak yah beli asing-asing..baru la nampak kesan maksima kan? hehe tapiiiiiiiiiiiiii..kalau korang nak beli asing-asing gak bole..takde masalah ..aku ok aje..;)



selain tu ade jugak SERUM GOLD WHITENING..







SERUM GOLD WHITENING (Vitamin C + Vitamin E + Collagen + A-HA) 


Manfaat SERUM GOLD WHITENING :

1. Membuka aura wajah sehingga wajah menjadi cerah, bercahaya, bersinar .
2. Memperbaiki sel -sel kulit yang rosak
3. Menghilangkan kedutan pada wajah.
4. Memutihkan wajah dalam waktu yang singkat.
5. Menghilangkan kedutan, garis bawah mata serta eyeback



APRIL PROMOTION!!PROMOTION!!PROMOTION!!!


GET 1 SET A-DHA BEAUTY CARE WITH SERUM VIT C U WILL GET SHISEIDO BLACK MASKER FOR FREE!!!





INTEREST TO BUY THIS? PLEASE LEAVE YOUR COMMENT HERE OR DIRECT EMAIL TO

nurhafiza.jaafar@gmail.com




238 comments:

  1. Nk tny kalu kte brhnti pakai produk nie apa kesannnya?? Mcm sy prnh pakai produk natasya brhnti pakai hbs muka naik jrwt

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi aida..so far maklum balas customer bulm pernah yg berhenti use this produk sebb diorang sangt2 puas ati n repeat order ..;) mcam saya kadang2 saya ade jugak tk pakai seminggu 2..tp kesan nye still ok..muka tak nek jerawat n kulit masih lagi cerah dan tak kusam... ;)

      Delete
  2. Sis. Nak tny. Hari tu ada order a-dha beauty care set pink. Tp dpt yg set hijau. Tak apa ke kalau still pakai? :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ara..nape seller tu bg u set hijau? umo u brape?set hijau untuk 40 tahun ke ats tau..kalau u bawah 40 thun , sis mmg tk galakkan..sebb kandungan nye lain....mmg da setting set pink untuk 40 thun kebawah..set ijau 40 thun ke atas dear ;)

      Delete
  3. KJ saya pulak mmg kena berjemur bwh matahari..so camne

    ReplyDelete
    Replies
    1. penggunaan awal mmg tidak disarankan berjemur di bawah panas matahari.. kalau bole elakkan dari berjemur terlalu lama.... ia bg membantu mempercepatkan proses pembaik pulihan kulit.. ;)

      Delete
  4. Hye fiza.

    Nak tanya, saya dah guna adha masuk minggu ketiga. Minggu 1st & 2nd, ada perubahan dan makin ok. Tapi minggu 3rd ni, jerawat makin naik tp bahagian dagu n kat pipi sikit. Normal ke? Saya x stop pakai. Saya terus guna je.. Nape ye macam tu?

    -Nazurah-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi zurah ,

      it depend on your skin ..ade setgah orang tak kuar jerawat..ade yang kuar tp jerawat halus je kan?? selalu i suggest gunakan serum vit c if jerawat kuar..truskan pemakaian..sebb bende tu memg normal.. jgn stop.. just jarakkan pemakaian..mugkin u bole stop pakai krim malam or siang dulu..selang2 kan..pakai sekali serum vit c / serum anti acne tu ye ;)

      tq reading my blog... ^____^

      Delete
  5. sy beli yg set hijau tu. sb utk kulit bjerawat yg teruk kn. dah 3 minggu pakai. muka semakin cerah tp jerawat naik xhenti2. xsurut2 pun. mcm mana ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi sis , umo sis brape yer? set ijau actually untuk umo 40 thun ke atas..tp kalau maslah jerawat n jeragat yg kritikal mmg akan di sarankan pakai set ijau but it depend on your skin....sebb kandungan set ijau n pink berbeza...
      apa kata sis pakai sekali dengan serum...serum tu dapt kecutkan jerawat tau ;)

      Delete
  6. ofismate aku ade pakai...seblom ni x perasan pon tp sejak 2 menjak ni makin putih kulitnye..pas tanye br tau dia guna adha ni tp dia beli kt bandung..sebab nmpk putih sngt kot n org slalu tegur dia ckp je dia pakai bedak tebal..awl2 pakai mmg mengelupas skit..pas tu dh ok..
    -neli-

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah...adha ni prduct indon ..mmg kite deal direct dari seller sane..kadang2 kalau p sane mmg beli byk2 untuk jual kt kawan2 malaysia ;)

      mule2 pakai memg mengelupas tp lame2 ok... mgelupas tu pon sebb nak buang sel2 mati ;)

      bermint nak cube tak neli?hehe

      Delete
  7. tu la fiza..tgh pkir2 nk try la ni..muka aku jenis putih melayu-cuma tak gebu la..n ade jerawat kecik2..tp takut nnti mengelupas time nk dekat puase ni..habis la raye nnti muka aku noxx..huhu..
    -neli-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mgelupas 2 3 mgu lepas pakai la neli... Raya lmbt lg..smpt lagi ni nak try..nnti raya muke u puth gebu nokk...hehe

      Delete
  8. Sy pn br nk try gn adha..trpngruh dgn testi2 yg best..hehe..skrg br hri ke4..tp xde plk rase pedih2..mybe br gn kot

    ~lily~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi lily... Yeahhh..kite geng..hehe... Aah yunk...ari ke 4 tu awal lg..tgu mgu 2 nnti.... Hehe...tp the best part after 1 month tu i xyah pakai foundation da... X yah makeup2 da pastu..besttttt..... Hehe

      Delete
  9. Brapa rm ni? Muka I ni ada jerawat n parut byk jgk la.mcm nk cube tp was2.ok ke adha ni? Takut makin teruk lak..dia adik bradik tabita ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi...adha mmg berkesan untk mslh u ni..ramai my cust puas ati tau.... I sarankn u pakai full set..now ade promotion...full set include serum vit c rm130 sahaja..free postage..if uu nk bole inbox i k :-)

      Delete
  10. Sis pm 0128560334

    ReplyDelete
  11. salam sis..sye pkai adha ni da 2 bln lbih..tp hsil dye cm muka licin n parut2 jerawat hlg tu xde lg..normal kew mcm tu sis..jrwat kcil2 tu da dkt 3 mggu still xhlg..tp sy still gne adha lg..msk bln ke3 kalo xok jgk..rse cm nk stop...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. salm..kamu beli kt mane yer? sedia maklum adha sekarang ade yg tiruan ya..sis takut kamu beli bukan yg original sebab adha yg ori dalam sebulan mmg akan nmpak perubahan da ;)

      Delete
    2. beli dkt jran,kbtulan dye mmg org indnsia...sbb tu ykin..huhu..tu la..tgk testimoni org dlm sbln lbih da ok..ni nk msk 3 bln da..hu..ok..tq sis..:))

      Delete
    3. o0o.. klo 3 bulan tkde perubahan better stop yunk..nnti takut effect lain if tiruan kan .. ;)

      Delete
    4. ok..tq sis.btw ske bce blog sis..:))

      Delete
    5. tq dear,...da suke kena follow tau..hehe =)

      Delete
  12. salam..kak,pm sy blh?0192942819

    ReplyDelete
  13. Salam...sy ada beli adha di fb..sy tnye...dia ckp ori...sy start guna 3 ari bln 6..skrg ni 23 ari bln... da 20 ari .muka sy mgu pertama smpi skrg menggelupas.....muka kusam..bintik2 kat pipi naik...hkn jerawat...normal ke tu...kat hidung2..tepi2 tu mcm lebam..hitam...pedih..kat pipi gatal...mmg mcm tu ke...nak sy stopatau teruskan guna...huwaaa...stress...hubby tgo muka makin teruk

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm..yes..mmg tu tanda2 awal pnggunaan adha..sebab time ni la muke kite tgh di rawat..mmg akan gatal2..pedih..mgelupas..tp nnti dia akan ilang..depend skin u macm mane..trus kan pemakaian..dan jagn lupe pakai serum sekali..... n make sure u tak pakai ape2 sepanjang tempoh pemulihan tu ;)

      Delete
  14. 0194263059 pm sy sis

    ReplyDelete
  15. as salam. kal0 nk pakai serum je. .ok x? n brape harga serum 2?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..nak pakai serum pon ok je... serum vit c / anti acne sis jual rm45 sebotol.. bermint bole pm ye ;)

      Delete
    2. yunk,i dh buat payment. n dh give my detail kt mail. .n dh bg transacti0n detail kt mail k. nanti dh send u let me kn0w k c0z nk inf0rm org kt kampung that brg akan smpai.

      Delete
    3. noted bout payment tapiii details nya ngak ada deh...send details kt email ASAP k yunk..hehe

      Delete
  16. Pm 0168354344

    ReplyDelete
  17. Kak fiza i berminat, mcmana nk beli?

    ReplyDelete
    Replies
    1. izzaty email akak - nurhafiza.jaafar@gmail.com
      =)

      Delete
  18. Salam..sy mcm bermint nk try produk ni tp sy jnis penkut nk try produk yg pelik2..muke sy ade parut jerawat.lubang2 jrawt pn ade ckit..blackhead n whitehead pn ade..mcm2 dh gne tp seme x ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalm...awak bole try yg green set...green set more berkesan untuk masalah awak nih..if nak tau lanjut bole email saya ye ;)

      tak salah mencuba...dari kita dok diam tanpa berusaha kan =)

      Delete
  19. sy dh pkai adha ney dh dkt 3 mggu lebih..muka xda pnlupasan pn..tp ada naik jerawat..pastu surut..tgk testimoni muka dorang mnelupas..rsau gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. it depend on our skin ..... tp kalau mengelupas tu pon cikit2 je actually..pastu dia akan ok da! ;)

      Delete
  20. Salam.. Nk tny.. Kalau kulit normal jarang kuwa jerawat mcm mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm,... mcm mane yg mane erk?saya tak paham soklan awak..hehe

      Delete
    2. Mksud sy boleh ke cuba set ni

      Delete
    3. ooh..bole...takde masalah..bole try serum..if nak kulit more cerah bole try full set ;)

      Delete
    4. ada orang suruh saya try one set.. dulu saya ada try satu produk ni, pastu tumbuh jerawat kat pipi huhu.. ingat nak cuba gak sebab tgk semua yang pakai ok..

      Delete
    5. meh try meh...memg berkesan tau...mmg ramai puas ati ;)

      nak order bole email k...hehe

      Delete
  21. Salam..saya nak tya muka sy xd jerawat sgt ..tp teringin nak try gak..blh k?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..bole..takde masalah.... bole try serum...if nak kulit more cerah bole try full set ;)

      if nak try bole pm ye.. ---> nurhafiza.jaafar@gmail.com

      Delete
  22. Set pink tu boleh tak untuk umur 17 thn

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole takde masalah..if nak try bole email sis ya ;)

      Delete
  23. Salam berape harga set pink ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..

      full set include serum rm130 free postage ;)

      Delete
  24. sy nk tnya la kat fiza nie..muka sy berparut, berjerawat ade 1 2 jelah tp lubang2 kesan jerawat ade lg..sy bli dia cadangkan pakai yg set yg pink tu..ni bru ari 1st.leh ke fiza?

    pah2 minum sekali aurawhite leh ke?tkutla xleh campur minum aurawhite jer nie..huhu

    ReplyDelete
  25. saya dh bli set adha ni start pki bln 2 aritu n stop kjap..ni nk try pkai blik..saya ad tbca kt blog lain yg ckp krim adha ni ada due date 90 ari dr tarikh kita bkak krim tu?btul le sis??tkot jgk nk pki,tp rugi klu nk buang sbb byk lg..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.,.,due date krim tu 90 ari selepas di bukak..that y selalu sis pesan kt sape2 yg penah beli ngn sis..pakai secara teratur..jgn stop2 untuk kesan yg lagi best ;)

      Delete
  26. Can I know harga pink set + serum gold..blh mix ke wit vit c serum...tz

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole mix..pm me at --- nurhafiza.jaafar@gmail.com

      Delete
  27. Hi could I pls check d price fr pink set + serum gold,..blh mix ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole mix..pm me at --- nurhafiza.jaafar@gmail.com

      Delete
  28. salam sis,saya dh pkai adha 4 ari dh..tp stiap kali pkai krim tu mstk rsa kulit muka pedih..tp kejap je la..after 5-10 minit,dh ok..nrmal ke camtu??tq

    ReplyDelete
  29. wsalam..aah.,.,awal perawatan muke akan pedih n memerah.,. bole refer my testi yunk.,.tu normal.,., ;)

    ReplyDelete
  30. Pm sy sis 0127584077

    ReplyDelete
    Replies
    1. pls email me @ nurhafiza.jaafar@gmail.com tq.. :)

      Delete
  31. Salam..blh x sy nk tnya kt sis mmndangkan org yg kte beli ni..xjwb2 ptnyaan sy..
    Knpe ye after kte pki set adha xsmpi lg smnggu..kulit sy bkedut2.l.lg2 area skitar mata?perlu ke sy stop pki atau truskn shj?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.,.yes dear.,.kulit area mata akan berkedut.,., sebb cara u pakai.,.elakkan dari sapuan yg kasar.,.kulit berkedut n nnti dia akan mengelupas..truskan pemakaian k ;)

      Delete
    2. Maaf ye taip pn xbtl dh..jap sy jap kte..tu namanya taip smbil thn ngantok hehe

      Mksdnya kedut tu blh hlng?syukur...da malu sgt ni nk senyum..sbb kedut sgt2..

      Ke xblh sapu area mata?

      Terima kasih ya sis sbb bls ptnyaan ni

      Delete
    3. hehe.,.mule2 i pakai pon mcm tuh..tp lame2 ok..n make sure u pakai sekali serum dia ye ;)

      sapuan bawh mata tu elakkan dari terlalu kasar n terlalu banyk krim nye...pakai serum tau! ;)

      Delete
    4. Hehe..ok2..terima kasih sis.. sbb risau sgt just pki serum je ni...serum n sabun blh pki kerap x?

      Delete
    5. pakai normal..2x sehari..pagi n mlm..jgn terlalu kerap.. ;)

      Delete
    6. Oh...igt sabun blh pki kerap

      Pepun terima kasih lg skli dkt sis sudi lyn soklan2 kte ni :)

      Smga sukses2 sllu

      Salam...

      Delete
    7. sabun tu bg muke kite tegang jugk.,.tp jgn pakai kerap .,.ok yunk.,.,tq ;) wsalam .,.~

      Delete
  32. Slm sis sy ada pki adha ni tp pki sbln je,sap tbca kt ntnet ade mcury tul ke?tp kulit da cntik da hehe cma da sbln x gna.tp kulit msi ok tk kusam,sbb sy ada mkn maixara skli..nk buang syg nk gna blik takot huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm..yunk..bole bg link artikel pasal mcury tuh?setau sis, ADHA bebas dari semua tu.,.kalau TABITA yes..da di sahkan.,. ;)

      Delete
  33. saya nak order adhe set hijau bagaimana

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole email saya -- > nurhafiza.jaafar@gmail.com

      Delete
  34. i nak order adha set hijau. my number 0124909701

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole email saya -- > nurhafiza.jaafar@gmail.com

      Delete
  35. saya dah pkai adha skincare set pink nie dh 2weeks kulit smakin cerah but jrawat still jugak naik kenapee yerkkk....need some advise :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. jrwat mmg akan naik tp jrawat halus n merah2..after that dia akan ilang..n it depend on your horman jugak... ;)

      Delete
  36. dia akan sentiasa naik ke?silap saya dh pkai 3weeks bkn 2weeks....huhuhu slepas 1bulan dia akan ilang kerr? :(
    maksud hormon tuu cm mna?hormon xok?

    ReplyDelete
  37. Replies
    1. email saya dear - nurhafiza.jaafar@gmail.com

      Delete
  38. Replies
    1. email saya dear - nurhafiza.jaafar@gmail.com

      Delete
  39. Asslamwth.... lelaki sesuai guna produk nih ker..
    kalo guna sabun jer tanpa krim ok tak? niat pakai nak ilangkan jeragat sebenarnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm..untuk sabun bole...tkde masalah.. jeragat tu maybe lambat ckit la..tp skin mmg akan bersih n best je rase ;)

      Delete
  40. saya da pkai dkat 3 bln dan jeragat dah mula pudar cma masih nmpak lg la xbetul2 licin lg ...agak2 brp lama ea tempoh smpai terus ilang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. depend skin u mcm mane dear..kalau jnis jrgat yg degil tu mmg take time la..yg pnting truskan pemakaian n jgn stop ;)

      Delete
  41. Pm..0199984211

    ReplyDelete
    Replies
    1. inbox me - nurhafiza.jaafar@gmail.com

      Delete
  42. Pm 0172497475

    ReplyDelete
    Replies
    1. inbox me - nurhafiza.jaafar@gmail.com

      Delete
  43. Akak pakai a dha set ijau tapi tak tahan melekit... ni dah sebulan... memang lekit ni akan terus terasa ke dik... tak selesa la.. member kata muka kak ok tapi kak rasa cam biasa2 jer... lagu mana tuh...uuuu...uuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. krim dia memg mcm tu kak... tp nnti akan tk rase lekit da.. akak pakai je sampai hbes dulu... tk rugi..nnti muke lagi cunnnnnn..hehe ;)

      Delete
  44. salam sis.. saya dah try full set adha set pink.. now dah almost 1 month.. alhamdulillah muka saya dah ok n bebas dari jerawat.. cuma putih sangatlah.. ingatkan hilang jerawat je huhu... saya takut tgk muka saya jugak, putih..

    erm kalau saya nak stop pemakaian boleh ke? and tukar produk lain? saya x minat putih2 ni sebab muka putih yang lain gelap.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam dear... mmg krim ni akan putihkan muke jugak..kalau nak stop pakai tkde masalah..bole stop.. ;)

      Delete
  45. Pm me 0122044879

    ReplyDelete
    Replies
    1. email me at nurhafiza.jaafar@gmail.com

      Delete
  46. Salam nak tnye saya bru je gna produk adha nie...4ari yg pertama just gna sabun n krim siang je..ari ke 4 bru gna krim mlm..time nk tido saya pkai bdak thanaka warna ijau...bleh ke???wat mse skrg mke sye ok je..tkde ape2 prubahan pon lgi...cme ade jerawat naik ckit...saya tk gna lgi serum..orang jual produck nie dier nsihatkan sye pkai serum after 2 week...knpe ye???

    ReplyDelete
  47. if pakai bedak tanaka , bile masa nye pakai krim mlm yer? ;)
    serum tu bole pakai bile2 mase je..tk payah tgu 2 mggu pon..pelik nye...hehee

    ReplyDelete
  48. saya paki krim mlm dulu then after 2 jam mcm 2 sblum tido saya sapu plak bdak tanaka...bleh ke mcm 2???saya pun tk tau seller mmg ckp after 2 week bru gna serum...if mcm 2..saya gna jela serum tu arinie.

    ReplyDelete
  49. if pakai krim malam tk bole pakai ape2 da...if u nak pakai tanaka u pakai tanaka..if pakai krim malm , pakai krim mlm je..tk leh cmpur2..nnti kesan dia lain plak jadinye ;)

    ReplyDelete
  50. Ok..thanks sis for the info

    ReplyDelete
  51. salam sis,klau nak order sabun jer,berapa yer?

    ReplyDelete
  52. email sis - nurhafiza.jaafar@gmail.com

    ReplyDelete
  53. salam...sis sye da msg kat email..pls reply ye...

    ReplyDelete
  54. Saya ada antar email..pls reply soon...terima kasih.

    ReplyDelete
  55. sy da hntr email kt sis. please reply :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak set pink sis, 0132302029

      Delete
    2. sis bagi phone nmber sis bleh,nmber sy kat atas ni

      Delete
    3. email sis - nurhafiza.jaafar@gmail.com ye ;)

      Delete
  56. Assalam, saya bru beli produk ni kt fb tapi takut2 nk pakai.. Hehe.. Bagusla awk ni rajin reply & explaination yg senang phm.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm..da beli kenapa nak tkut dear?? hehe..sis akan guide mereka2 sampai puas ati... tak rugi try ;)

      Delete
    2. dah email smlm sis,

      Delete
    3. da reply semua email rasenye ;)

      Delete
  57. Salam..sis.. kulit sya de prut jrawat skit klau jrawat xslalu sgt naik la set mne ye yg ok tuk kulit sya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole try set pink + serum ..if berminat nak cube bole pm sis .;)

      Delete
  58. salam sis. nak tanya. saya ada minat nak pakai set pink sbb kulit sy nampak kusam dgn parut jerawat. jerawat sy xde la byk sgt cuma naik waktu dtg period je. saya cuma risau takut ada effect if sy berubah kepada produk nie sbb skg sy tgh pakai bio essence bird nest.

    ReplyDelete
  59. wsalam dear..bole pakai takde masalah..nnti sis guide mcm mane nak pakai..no prob ;)

    ReplyDelete
  60. Salam. If guna set pink muka akan bminyak x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..adha ni tak berminyak pon malah sesuai untuk skin yg oily ;)

      Delete
  61. salam sis..

    saya nk tanya.. if menggelupas kulit tu.. nnt kulit jd merah ke?obvious ke merah dia?..

    nnt saya pegi kelas..org tego lak.. nape merah merah.. huuu..

    #nabila

    ReplyDelete
  62. wsalm...

    takdela obvious sangt yunk..kalau dekat baru nampak..tak yah risau la... if berminat nak try email sis ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ni kulit putih just nk ilang kn parut jerawat n bila period jerawat mesti naik.. x pe ke guna product ni?.. saya x nk putih sgt.. nnt jd pelik..

      Delete
  63. jerawat naik time period is normal dear..tu kan hormon ;)

    bole je guna this product..takde masalah pon..

    ReplyDelete
  64. Replies
    1. da cube baru tau bagus ke tidak product ni..sure tak nyesal ..;)

      Delete
  65. salam..sis..adha ade pcging baru ea..?hritu sy bli serum dye da xcm dulu..btol dye jernih n jnis pump..tu ori k truan ea..huhu

    ReplyDelete
  66. wsalm , serum yg mane satu? if serum vit c bole refer pic kt atas... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup2..serum vit c..pckging dye lbih krang cm serum gold tu..just botol dye wrna perak...

      Delete
    2. if serum vit c packaging dia mcm pic kt ats..serum gold whitening lain

      Delete
  67. Assalamualaikum. Sis, nak tanya, mse pakai produk ni, 2,3 minggu x bleh pakai bedak kan. So, x bleh pakai bedak tu selama-lamanya ke mcm mne? Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..sebulan pemakaian mmg sis tk galkkan pakai bedak..after that bole pakai n make up mcm biasa..tkde masalh ..tp rasenye after 1 month tu mmg ramai yg akan less make up ;)

      Delete
  68. assalam sis,knpe sy cll n msg x bls ye?

    ReplyDelete
  69. salam sis

    skrang sy guna nataysa.almost 7years dah. mmg okay. tp masalahnya bila 1-2 ari tak pkai krim malam muka akan jd kusam sngt and berminyak. and sy ada dgr natasya ada chemical yg tak disahkan. sy mcm berminat nak mggunakan a-dha nie. kalau sy tak pkai krim siang tu xpe ke? tapi sy pkai sunblock nivea spf40++ sbb bc testi rmai kata melekit2. apa pendapat sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis da reply email awak yunk... refer sane ye :)

      Delete
  70. 1 . salam sis . nak tanya . Saya baru je nak cuba A-DHA ni . Cuma takut peeling dia tu . hehe . sebab before ni sy pakai sabun susu beras dan muka rasa gatal tumbuh jerawat kecil2 . Saya terus stop sebab kulit jadi kering . Kalau A-dha ni , kulit kering boleh ke sebab sis kata A-dha sesuai untuk oily faces . Ke macam mana ye ? Lepastu , muka saya ni macam ada bintik hitam . macam tahi lalat kecil muda-muda je warna dia . Banyak juga bahagian pipi . Saya guna macam2 dah produk tapi muka cerah yang bintik hitam masih tak hilang .Harap sis dapat respond :)

    2. Kawan saya ni , muka agak gelap dan tak sekata . Ada parut sebab haritu kena gigit nyamuk then dia garu , lepastu dia sapu balm . Muka jadi tinggal kesan hitam bulat di pipi . Agak-agak A-dha dapat selesaikan masalah ni tak ?

    Hope sangat sis dapat jawab ye :) Dan terakhir , apa beza sabun petak dan oval ? Terima Kasih sis .:)

    ReplyDelete
  71. wsalm,
    1 - awak bole try adha yunk..tkde masalah..peeling mmg ada tk sekejap je..tak lame pon.... time peeling tu yg kena pntg btol2...jgn pakai asal bole je..nnti tk berkesan sangt... adha ni ade serum..mmg kulit akan kering ckit that y sis bg serum , so serum bole lmbapkan kulit di samping tegangkan wajah kita :)

    2 -fungsi utama adha mencerahkan kulit.. mmg sangt2 eluk untuk kulit wajah x sekata. da cube nnti baru tau..sabun tu tk byk beza..tp dengan sis , mmg sis bg sabun oval..fungsi lebih kurang same..membersih dan menegangkan kulit :)

    nak try? email sis yunk.... :)

    ReplyDelete
  72. Salam sis pm sye ley x brminat...0134512285

    ReplyDelete
    Replies
    1. email sis if berminat yunk - nurhafiza.jaafar@gmail.com

      Delete
  73. Hye, sis nak tringin la nk cube produk nie..tpi sblom nie sy ada pakai produk lain pastu kulit muka sy keluar jerawat bnyk..n teruk..then sy dh stop.set rase set yg mane 1 sesuai dgn kulit sy yea..n sis nk tnye klo set hijau tu bole putihkn kulit jugak ke..hopefully sis dpt reply. .tq

    ReplyDelete
  74. hye dear. :)

    sis bole try green set.tkde masalah..n dia bole n memg akan putihkan kulit jugak...

    nak try tak? email saya for more details ya! :)

    ReplyDelete
  75. nak tanya,ada jual bedak adha skali ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. bedak adha ?tk pernah dengar la pulak yunk..huhu ke bedak tanaka?

      Delete
  76. hi sis, i nak try tapi i dah ada sabun dia, i tak try lagi la sebenarnya. kalau i beli tapi buang harga sabun tu agak agak berapa eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. full set sis jual rm130 - free postage , memg jimat berbanding beli loose..tp kalau u tkmo sabun , bole je..email sis untuk price ye :)

      Delete
  77. Ai sis... I da pakai set pink.. um0 I 16 taun... tapi yg set pink tu cme cerahkan klit I je.. mke I ni dlu pnah naik jrawat kat pipi... byk plak tu.. tapi skrg da tinggal parut.. my fren cakap klit mka I cerah je tapi parut merah2 kat pipi still nampak.. s0 sis ptt x I try yg set ijau pnyer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi dear..umo u baru 16..sis tak suggest u pakai green set..skin u muda lagi.... tp if u nak try bole..cume sis tk brape nak suggest la...u ade pakai serum tak? try pakai serum dulu yunk :)

      Delete
  78. Hye dear..
    i just nak enquire jee..
    if b4 nie i pki Adha..
    masa mula pemakaian nyer mcm biasa laa mengelupas semua.. then ok, kulit muka dh mulus ..
    then i dh tertry produk lain so, kulit muka i dh mula mengelupas blk..
    i x sempat nk abis kan, then i nak pakai semula Adha, coz rasa Adha lg best dr yg lain...
    So, i just nk tanya adakah kulit muka i jd mcm mula2 i pki Adha blk atau mcm mn..
    Thank you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. if mule2 u pakai adha muke u ngelupas habes , tkde masalah if u nak conti balik...muke maintain gebu gebas after u pakai adha..tkde masalah if u nak pakai balik..but make sure krim u tak expired sebb krim adha bole pakai 3 bulan je after bukak ye :)

      Delete
  79. Orite..
    tqvm..
    Adha yg lama tu dh abis i pki..
    So, i order yg baru..
    So, nanti muka i x ada laa mengelupas blk yee..
    Thanx a lot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak order dengan i , bole email ye..thanks :)

      Delete
  80. pm me pls.. 0166696065 whatapps pon bolehhh.. TQ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. please email me - nurhafiza.jaafar@gmail.com

      tq

      Delete
  81. latest price?..include postage?

    ReplyDelete
    Replies
    1. full set rm130 , sem rm140 sabah/sarawak - free pos laju

      Delete
  82. assalammualaikum
    saya nak tanya , pengelupasan time pakai product ni lame and teruk ke ?
    sebab before this sy pakai satu product ni n kulit muka saya gelupas teruk.kulit dah nipis .soo sy takut product ni pun bg effect yg sme.sy mmg nak sangat tukar product and cube product baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.,.pengelupasan mmg ade di awal rawatan.,.,. mean dalam semiggu 2 cm tuh..bile skin kita da ok tk de ngelupas da.,.tp tkde la truk sangt.,.cikit2 je ngelupasnye.,. :)

      Delete
  83. salam...saya nak kawen lg 2 minggu. boleh ke saya start pakai adha skrang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm..better pakai after nikah dear.,.2 mggu tu time rawat.,.takut skin u mngelupas time kawen nnti :)

      Delete
  84. kirenye tak terlalu obvious lah ? coz before this , muka saya sampai bengkak2 sebab pengelupasan .sy cuti sem 3 weeks , takut tak sempat habis pengelupasan

    ReplyDelete
    Replies
    1. nop.,.based on my exp sendiri.,., bile dekt2 baru akan nampak kulit tu ngelupas..jauh2 tk nampak.,mcm biase.,selalu ngelupas dlam tmpoh 2 3 minggu sahaja.,.,. :)

      Delete
  85. hi sis..how much set pink a-dha skincare nie yer? tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi dear.,.full set rm130 for sem , rm140 for sabah sarawak - free pos laju.,.nak order email sis ye :)

      Delete
  86. Hay sis
    Nk tnya, law guna set ni.... week ke berapa dh blh pakai mkup n bedak? Rasa nk try,,, tp tkut plk cz i memng x sah law xda mekup2 n bedak2 ni hehehe.
    Tlg bg kepastian ya admin

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 3 mgu rawatan mmg tk bole pakai ape2 even bedak baby sekali pon.,.,. sis galakkan sebulan selepas try adha baru leh make up2 balik.,.,tapiiiiiiiiii.,.after u try adha ni sis rasa u akan lebih suke tk pakai make up da!! ^_^

      Delete
    2. Oookeyyyy.....so,bedak2 n mkup2 memng msi leh pakai arr time guna set ni? Rse nk try set ni plk...cz kt offic kte ad sorg akak guna adha ni memang OK putih n bersih je muka dia,,,, muka kte bersih xda jerawat cuma problm kulit muka x sekata so,sesuai x amik set adha ni?

      Delete
    3. sesuai sangt dear.,.,. meh try meh..sure tk nyesal,., :)

      Delete
  87. Salam sis..i pakai adha lbh kurang sebulan lebih. Pd awal permulaan pakai mmg okay. Nmpk burn sket tp kejap je. Skang nie lps period ttbe jerawat tumbuh kat pipi dahi. Kat pipi jerawat batu. Yg kat tmpt lain tinggal tanda je. Setiap mlm sblm tido sy pakai krim mlm tu then letak lebih sket kat tmpt jerawat tu. Bole ke mcm tu? And berapa tmpoh tanda2 jerawat nie akan hilang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.,.,jerawat still akan tumbuh bile u period..that what we call hormon.,.yg tu mmg kita tk bole elak.,.,u pon baru pakai sebulan kan.,.pakai sampai abes krim..let say jerawat batu tu tk kecut u stop dulu.,., risau if skin u tak sesuai dengan adha nih.,.,.

      krim mlm tu bole je tepek lebih ckit kt tmpah jerawat tuh..mmg dia akan kecutkan.,.sis pon selalu buat bile datang bulan.,.,hehe :)

      Delete
  88. Salam, i dah 3 weeks guna adha set pink , skrg ni muka rasa sakit sangat2 lepas tu kawan ofis tegur muka saya nampak kusam dan mcm terbakar ... Slps cuci muka nampak kulit muka mengelupas .. Sampai bla ek keadaan begini ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.,.awal pnggunaan mmg begitu ye.,.sume org yg pakai akan rasa cm gini.,.hehehe.,.,.
      ade pakai serum sekali?serum tu akan kurgkan skit rasa sakit sebb dia sejuk.,.,.
      depend skin kita mcm mane.,.tp selalunye sebulan selepas da ok da .,. :)

      Delete
  89. sis , kebanyakkan orang yang mula pakai a-dha ni , berkesan ke ? apa tanda2 kalau tak berkesan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. so far tk pernah lagi dpt komen -ve dear.,.tp depend jugak skin mcm mane.,.,.bukan x berkesan cume lambat n cepat sahaja :)

      Delete
  90. sis..
    sy berumur 33thn..kulit biasa tp lebih kpd kering
    xde jerawat..mmg kulit da licin..tp rs mcm nmpak kusam
    n bw mata eye bag sgtttt n byk garis halus..huhu
    so sesuai x sy pakai produk ni
    n produk ni sesuai x utk pakai area mata skali?
    thnx:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis bole try whitening gold serum.,.kalau nak guna krim pon bole.,.,
      krim tk bole sapu bawah mata.,.serum bole :)

      Delete
  91. Slm sis,krim adha xblh sapu bawah mata ke? N apa beza serum vit c dgn serum whitening gold?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam,..,.,elakkan dari sapu bawah mata.,.,krim ni melekit.,., :)

      kebaikan serum samaa.,.just gold whitening extra superb n sesuai untuk semua :)

      Delete
  92. Salam sis kalau umur 20 an tp kulit ada masalah jerawat, kesan hitam and lubang jerawat, lebih sesuai pakai yg mana? Set hijau ke pink eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalm.,.,.bole try green set .,.berminat bole email sis :)

      Delete
  93. Salam sis, saya dah tiga minggu pakai sabun adha jeh dan hari hari berjemur tengah panas sebab bersukan. minggu pertama pakai jerawat kurang tapi masuk minggu kedua ketiga jerawat naik tak henti henti. minggu keempat baru start pakai krim siang dan malam set pink dan mula pengelupasan. tapi sis kenapa muka saya rasa berminyak yaa? tak sesuai ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam.,. tu mmg prosesnye dear..mula2 jerawat pastu ngelupas..pastu baru superb oke!! hehe..just truskan saja..krim tu kan mmg melekit.,.,.,. habeskan 1 set dulu.,.jgn stop..sure sengih lebaq pas ni naa :)

      Delete
  94. salam sis. sy nak tnya kalau pakai sabun je dgn krim malam siang tp xpkai serum dy boleh kee? kalau pkai serum lain pulak bukan yg mcm kat atas tu xpe ke. ? #Farhana

    ReplyDelete

baca je??meh le komen cket ;)