Terima kasih awak! :)

:: Sahabat ::

Wednesday, 17 December 2014

HANDSOCK LACE CLARA

Assalamualaikum semua =)

Lama rasanya tak membebel kat sini..actually banyak bende nak pok pek pok pek tapi keadaan tak mengizinkan..apa pun jutaan terima kasih sebab masih ada yang mencari saya walaupon saya tak berapa nk aktif lagi kat sini.. *muahciked!


















haaaaaaaaaaaaaaaaaa..cantik ke idok HANDSOCK LACE CLARA nehh??giler tak cantik...

Kini iolss datangkan handsock cotton + lace terbaru cantik, kemas, selesa dan tampil bergaya. Kini anda boleh memilikinya dengan variasi warna yang menarik untuk disesuaikan dengan baju yang dipakai. Terdapat 16 warna pilihan yang 
pasti menepati citarasa cikpuan semua. Handsock ini yang sesuai untuk dipakai dengan 
semua jenis baju bagi melengkapkan penutupan aurat anda di hujung pergelangan tangan. 
Ia juga senang dibasuh, tidak panas serta tidak jarang.


Ciri-ciri istimewa:

☞High Quality cotton

☞Covered by lace yang cantik2 warnanya.

☞Free size. Panjang hingga siku. Sesuai u
tk saiz S hingga XL.

Anggaran pnjg : 12 inci

Direka khas utk wanita moden muslimah era ini.

Material - Soft/stretchable cotton + Quality lace

HARGA :

SEPASANG RM12 POSTAGE RM6 SEM/ RM9 SABAH
SARAWAK

2 PASANG RM24 POSTAGE RM6 SEM/ RM9 SABAH SARAWAK

3 PASANG RM36 FREE POSTAGE


LACE CLARA HANDSOCK

-Menutup aurat
-Lace berkualiti ( lembut , tidak gatal)
- Selesa Dipakai (dilapik dengan cotton sejuk)

ADA 16 PILIHAN WARNA YG SEMEMANGNYA MENAWAN KALBU

-Hitam
-Dark Grey 
-Light Grey 
-Brown 
-Dark Brown 
-Cream
-Ocean Blue 
-Fuschia
-Dusty Pink 
-Peach 
-Lilac 
-Red 
-Soft Blue 
-Shocking Pink 
-Soft Orange 
-Apple Green


☎ Belian boleh terus SMS / Whatsapp / We chat ke 012-3407327
 ✉ PM / Inbox kami di https://www.facebook.com/ffshopping

Instragram - feeza.beauty

LIKE my FB Page - Fesyen Murah Malaysia :D

Monday, 27 October 2014

Cathy doll L-Glutathione Magic Cream

Assalamualaikum....

Cathy doll L-Glutathione magic cream.
berat: 138ml
harga tidak termasuk kos pos laju : RM25 pertube


Krim pencerah untuk muka dan seluruh badan, SFP 130 tahu....tinggi tu....!
Mengecilkan pori2, melembut dan melembab, memberi effect glowing, menggunakan bahan natural seperti gluta, susu dan vit c..dan sesuai untuk semua jenis kulit.
Melindungi dan membantu mencerahkan kawasan gelap di badan seperti bawah lengan dan celah2 peha.
Berkesan melindungi kemerahan,bintik2 hitam, warna kulit tidak sekata dan jugak kulit kusam.





CARA PENGGUNAAN : 

Sapu & ratakan Cathy Magic Cream di bahagian muka & badan selepas mandi (selepas kering). 
Sapu di bahagian muka & badan agar dapat melindungi kulit dari sinaran matahari & ianya dapat menghilangkan kedutan. 
Tak perlu di bilas. 
Ianya sangat sesuai bagi menghilangkan jeragat, jerawat, black / white head.


Laris di korea, jepun daaannnn china...produk halal tau.....kalau was2 bole google info dulu then baru order 
RM25 saje..... pastikan yg original!!!



Cathy doll L-Glutathione magic cream.
berat: 138ml
harga tidak termasuk kos pos laju : RM25 pertube


☎ Belian boleh terus SMS / Whatsapp / We chat ke 012-3407327
 ✉ PM / Inbox kami di https://www.facebook.com/ffshopping

Instragram - feeza.beauty


Monday, 1 September 2014

CATHY CHOO 24k GOLD 750ml

Assalamualaikum =)

Pejam celik pejam celik OGOS sudah berlalu..sekejap betul SEPTEMBER datang menjengah kan..semakin hari waktu semakin mengejar kita ..  EH ?

saya nak share satu barang bagus punyeee..wanita2 pastu suka..sebab apa? 



Produk ini 99.9% 24k emas yang telah dipermodenkan bersama nano-teknologi dimana dapat membantu penyerapan ekstrak emas ini kedalam kulit anda


Shower gel ni mengandungi 3 bahan utama yang penting untuk kulit;


* 24 K GOLD (anti penuaan dan awet muda)
* GLUTHATHIONE (gluta ni memutihkan kulit)
* PLACENTA (melembab, menganjal dan melicinkan kulit dan membantu peredaran darah dengan baik)
* memulihkan kulit kusam dan kasar..mencantik dan melembutkan kulit kasar pada sekitar siku, lutut, celah paha dan pelipat
* Menjadikan kulit lebih licin, lembab dan cerah.
* membantu peredaran darah dengan baik
* packaging yang sangat cantik dan menarik
LIHAT KESAN PENGGUNAANNYA DALAM MASA 18 HARI SAHAJA


CATHY CHOO SHOWER GEL - (24K GOLD+ GLUTHATIONE 750ML)


HARGA PROMOSI

Harga promosi kami :
1 BOTOL RM35 ( 750 ML )

POSTAGE ADD RM9 SEM / RM15 SABAH/SARAWAK - USING POS LAJU


(Harga Jualan Pasaran Malaysia : RM 80.00 ++)


Saya tunjuk testimoni terus. Ramai yang suka dan ada yang repeat order. Kalau tak yakin try satu. Heheh. Confirm korang nak order lagi bila dah habis Cathy Choo ni =P





CATHY CHOO SHOWER GEL - (24K GOLD+ GLUTHATIONE 750ML)


HARGA PROMOSI

Harga promosi kami :
1 BOTOL RM35 ( 750 ML )

POSTAGE ADD RM9 SEM / RM15 SABAH/SARAWAK - USING POS LAJU


(Harga Jualan Pasaran Malaysia : RM 80.00 ++)




Shower gel ni mengandungi 3 bahan utama yang penting untuk kulit;


* 24 K GOLD (anti penuaan dan awet muda)
* GLUTHATHIONE (gluta ni memutihkan kulit)
* PLACENTA (melembab, menganjal dan melicinkan kulit dan membantu peredaran darah dengan baik)
* memulihkan kulit kusam dan kasar..mencantik dan melembutkan kulit kasar pada sekitar siku, lutut, celah paha dan pelipat
* Menjadikan kulit lebih licin, lembab dan cerah.
* membantu peredaran darah dengan baik
* packaging yang sangat cantik dan menarik

LIHAT KESAN PENGGUNAANNYA DALAM MASA 18 HARI SAHAJA


☎ Belian boleh terus SMS / Whatsapp / We chat ke 012-3407327
 ✉ PM / Inbox kami di https://www.facebook.com/ffshopping

Instragram - FeezaShoppeBeauty


Monday, 18 August 2014

Eskinol Day cream ( made in japan )

Assalamualaikum ..heyyy..hellooo...selamat siang.....ahlan wasahlan? ha kau...tetiba kuar arab pulak kan...hehe

alhamdulillah...selamat berpantang hampir 3 minggu...3 minggu sudah berlalu..aku semakin kuat..LIFE MUST GO ON right ? =)






okeeyy.. korang kenal x ape benda alah nih ? Meh nak kenalkan satu krim yang best gilos!! apesal aku kata best gilos?sebab aku da pakai..Ya Allah!! best giler la krim ni uolss...

Eskinol day cream.. bertindak sebagai krim siang..make up based & sunblock..3 in 1 uolss.. NO NEED FOUNDATION anymore darlings!hiks! ..best kan kan kan? tak yah tepek krim banyak-banyak..cukup dengan krim siang eskinol ni jee...



Antara kelebihan :

- menghilangkan parut jerawat
- mengecutkan jerawat dengan cepat
- mencerahkan kulit wajah
- bagi tone warna muka sekata
- menutup pori-pori muka
- menghindari muka dari sunburn
-tidak berminyak






kecik-kecik cili padi uolss...grab yours now!! stock limited!!

nak order sila Whatapps laju-laju untuk respond pantas ye! - 0123407327

TQ! :)



Tuesday, 5 August 2014

Allah belum nak bagi...

Assalamualaikum.. : )

Sekejap je Allah bagi rezeki tu..Sekejap je Allah bagi nikmat itu..
Sekelip mata semuanya HILANG...Allah masih belum nak bagi rupenya....

Aku pasrah...aku redha..
Aku ikhlaskan hati untuk menerima ketentuan Ilahi...
Sungguh aku diduga saat ini.
Saat orang sedang bersuka ria menyambut hari lebaran..
Aku..suamiku..keluargaku..kami diuji...

Sungguh aku kena kuat...
Air mata mengiringi saat perkabaran itu dikabarkan..Allah!!
Rasa semacam tidak bernafas mendengar perkabaran tersebut..
Sesuatu yang sungguh tidak mampu dijangka..
Sesuatu yang memang tidak mahu dirasai oleh setiap wanita yang bakal bergelar IBU...

Namun semuanya sudah tertulis...Aku redha Ya Allah...



Tuesday, 22 July 2014

EGG WHITE PEEL OFF MASK A.K.A MASKER TELOR



Assalammualaikum,

Gigih jugak nak update sana sini.walaupun sedang berpuasa.. Hihi. pejam celik pejam celik minggu depan kita dah nak raya kan..persiapan raya korang cam ner? dah beli baju raya? kuih raya? kasut raya? beg raya? eh eh?? sume kau nk rayakan..haha!

Mana yang tak sempat nak update kat blog usang ni sila sila kan lah sudi menjenguk kat page saya ya yakni yang beralamat di ehhh bukan bukan. just one click jer sampai zassssss


Fb - https://www.facebook.com/ffshopping

IG - FeezaShoppebeauty - mohon follow terlebih dahulu


kat sana memang akan hupdate selalu. Kat blog kadang tak berapa berkesempatan nak update.Lagi pulak blog ni kena bebel panjang-panjang baru korang paham kan.. kalau kat FB or IG tak yah panjang lebar..reti pulak yek? hihi!

okay okey... niat asal nak hupdate pasal 1 produk yang tengah meletop kebabom terhangat di pasaran skng ni... bukan niat nak bebel-bebel tau..bukan..bukan....

Biasa tak dengar orang buat EGG WHITE PEEL OFF MASK gunakan pure telur tu? Okay, dengan kekdah terkini yang di formulasi oleh Korea ke Thailand , **nanti saya check balik kat botol ye..hewhewhew...SELAMAT DAN HALAL selalu keluar di ruangan satu majalah popular.



EGG WHITE PEEL OFF MASK by MISTINE


mesti semua pun dah terer kalau sebut putih telur dipakai sebagai masker.naahhhh..! sekarang ni takyah susah2 guna telur yang hanyir tu dah.sekarang dah ada masker putih telur yang wangi,berkesan dan best!

kebaikan mistine egg mask:


- menanggalkan sel kulit mati dengan berkesan.
- menganjalkan serta melicinkan kulit.
- membantu menghilangkan blackhead dan whitehead.
- memudarkan parut2 halus.
- mengecilkan pori2 muka.
- mengecutkan jerawat.
- mengatasi kesan sunburn pada wajah.
- menyejukkkan dan menenangkan kulit yang stress.
- mengurangkan masalah kulit berminyak.
- membantu mencerahkan kulit.
- sesuai untuk semua jenis kulit dan boleh digunakan oleh wanita mahupun lelaki. 

Jum try masker nih..dah la wangi..best gilerr...feeling2 gitu depan cermin...hikss!!

CARA PEMAKAIAN EGG MASK :


1. Cuci/basuh muka dengan sabun/cleanser sedia ada dan keringkan
2. Sapu mask pada seluruh muka kecuali bibir & mata secukupnya
3. Tunggu 15-20 minit sehingga ia benar2 kering (mengadap kipas angin disarankan)
4. Tarik mask perlahan2 dari bawah ke atas
5. Rasai wajah yang lembut, halus dan lebih bersih!
6. Guna 2-3 kali seminggu untuk hasil optimum
** Tips: Simpan mask dalam peti sejuk beberapa minit sebelum guna buat pemakaian anda terasa lebih cool dan segar!

KANDUNGAN EGG MASK :
** Albumen (putih telur), Hydrolyzed Elastin, Collagen
macam biasalah..kat sini harga adik beradik sepupu sepapat....so takde la mahai sangat..tak caya sudah!!!
RM15 tidak termasuk kos penghantaran!!!

☎ Belian boleh terus SMS / Whatsapp / We chat ke 012-3407327
 ✉ PM / Inbox kami di https://www.facebook.com/ffshopping



meh kita skodeng apa kata antara pengguna egg mask nih..kome tak mo percaya sudah!!orang lain da cantik2 time ghaye nih..ngeee~! :D



dan silalah rajinkan jari jemari yang halus tu menggoogle..banyak lagi testi2 egg mask ni tau!!!

RM15 tidak termasuk kos penghantaran!!!

☎ Belian boleh terus SMS / Whatsapp / We chat ke 012-3407327
 ✉ PM / Inbox kami di https://www.facebook.com/ffshopping


|
|
|
|
|
|
|


** gambar tuan tanah harus ditepekkan.. hehe :D



sedikit review saya sendiri selepas memakai masker egg nih!

Kenapa saya suke pakai #eggmask ni ?

- bau wangi.tak hanyir macam putih telur asli yang kita selalu guna tu.
- mudah sebab boleh guna mask petua tradisional dengan cara moden.picit dan terus pakai.
- cepat kering.
- kulit rasa sejuk,segar dan selesa waktu pakai.
- hasil selepas pemakaian,kulit rasa tegang.maksudnya tegang yang positif la.takde la kulit kendur2 stress2 semua tu kan.
- kulit lembut.
- kulit tak berminyak.
- rasa segar.
- tanggalkan kotoran halus/simple dari liang pori sebab ni jenis peel off kan.
- tak naik jerawat.kadang2 lepas pakai mask,kulit saya akan naik jerawat.naik terus tak tunggu2 dah.
tapi lepas guna produk ni jerawat tak naik pun.maknanya sangat bagus dan sesuai dengan kulit saya.
- lepas tanggalkan masker ni dan pakai pelembab,tekstur kulit jadi elok.licin dan lembut.
- keseluruhannya saya suka masker ni.paling suka sebab sesuai dan tak naik jerawat.kulit pun jadi elok.
suka betul efek dia sampai rasa nak pakai hari2...

Korang patut cuba ya!! 



Wednesday, 25 June 2014

Sabun Alpha Arbutin Pemutih Badan serta Wajah!

Assalamualaikum..Selamat Pagi..Salam Sejahtera :)

Sihat ke hari nih? Alhamdulillah..mummy to be ni terlebih sihat... makan non stop je....tapi haruslah makanan yang membawa kebaikan ..jangan makan bende yang bukan-bukan ye..kecian baby nanti.. perkembangan perut semakin ketara... hihi..da nak masuk 2 bulan..alhamdulillah di atas kurniaanNya.. :)

entry kali ni bukan nak bebel pasal perkembangan baby * awal lagi nak share...
tapi nak kasik tau satu produk TERHANGAT DI PASARAN neh!! produk ni tengah meletop-letop tauuu..... HOT SELLING di THAI... sekarang da tembusi pasaran MALAYSIA dan INDONESIA..pergghh!!!!!


" eeeeee.,. muke je putih..tangan hitam..macam dayang senandung..haa hamek kaw!!! kikiki... "


haaa pernah tengok iklan terlajak laris nih kat TV ? tipu kalau tak pernahhh... haha! tapi ni bukan produk terlajak larisss.. ni produk mari dari THAILAND..sawadikaappppp... :D



Sabun Alpha Arbutin merupakan sabun pemutih badan dari Thailand.

ALPHA ARBUTIN SOAP 70 GRAM

- efektif untuk menghilangkan bintik2 hitam , bekas luka dan jerawat
- dipakai untuk badan dan wajah
- sangat efektif untuk pemutihan kulit
- hasil yang sangat memuaskan dan kekal
- memudarkan dan meghilangkan pigmentasi dan bintik hitam pada wajah
- meratakan tona warna kulit
- lulus FDA di thailand
- selamat digunakan ,tiada kesan sampingan



Sabun Alpha Arbutin yang mengandung campuran alpha, yang menyimpan enzim tyrosinase yang bereaksi dengan melanin pada kulit. Mengurangi bekas luka dan noda hitam. Kulit menjadi putih secara alami.
Alpha juga mengandung proses pigmentasi melanin di setiap langkah.
Dapatkan kompleksi kulitmu menjadi lebih putih dalam waktu yang singkat.

Cara penggunaan : Gunakan sebagai sabun seperti biasa,
Dijamin hasilnya kulitmu jadi lebih putih dan cerah, noda hitam dan bekas luka akan menghilang.




HARGA RETAILS RM30 TIDAK TERMASUK POSTAGE

HARGA ADIK BERADIK KAT SINI RM15 seketul - postage add RM6 SEM , RM9 Sabah Sarawak

☎ Belian boleh terus SMS / Whatsapp / We chat ke 012-3407327
 ✉ PM / Inbox kami di https://www.facebook.com/ffshopping



saya pon pakai tauuu...balik dari percutian pulau ituhari buat tangan dan kaki nampak sedikit gelap dari biasa... da jumpe sabun pemutih badan ni WAJIB try!!! haha :D


Wednesday, 18 June 2014

vitamin pemberi tenaga untuk ibu mengandung

Assalamualaikum dan selamat pagi..salam sejahtera sahabat! :)

masa mengandung ni subjektif.Ada orang time mengandung la paling aktif..rasa macam cergas bertenaga semacam.tapi ada orang time mengandung , tiba -tiba rasa malas semacam..rasa macam nak baring je sentiasa..rasa macam nak tido je..ekeke


biasa ibu yang mengandung ni if cepat letih dan pancit ni sebab low HB dalam darah..

alhamdulillah , saya before mengandung pon memang dah amalkan VITA LEA shaklee + ESP shaklee nih..sepanjang 5 minggu ni tak pernah lagi rasa mengantok atau letih tahap beruang.. hihi...masih lagi bole menguruskan hal rumah tangga..memasak..basuh baju.... tak de rasa pancit sangat pon... 




Khasiat ESP - baik untuk ibu dan baby!

Tahukah anda, diet yang cukup dgn sumber protein kepada ibu mengandung adalah hampir WAJIB?! Mengapa?? Apakah kepentingan protein kepada si ibu dan bayi yang dikandung?

Antara khasiat ESP untuk ibu hamil

-Membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah
-Memberi tenaga berpanjangan kepada si ibu
-Memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
-Membantu perkembangan fetus
-Membantu mengatasi masalah loya atau angin kerana dapat memberi rasa kenyang lebih lama
-Membantu menjadikan kulit bayi yang bakal dilahirkan halus, cantik dan kurang sensitif.

 Khasiat VITALEA - baik untuk ibu !

Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.

Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :-
* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* peraiaran / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya
* selain itu, ianya bukan mudah untuk didapati dan harga yang tidak menentu.

vita lea ni iron formulated.Maksudnye ada zat besi dalam tu.
zat besi bantu elakkan bacaan HB jatuh

Dengan pengambilan 2 supplement nih memang terasa berbeza tau.... ibu mengandung wajib makan vitamin tau.. :)

ada banyak lagi vitamin untuk ibu mengandung nih..next entry saya sambung pulak SET HAMIL SHAKLEE pulak ye.. kenapa saya sendiri consume SET HAMIL SHAKLEE nih? tunggu.... :)

salam sayang~


Tuesday, 17 June 2014

Ujian kehamilan di klinik kerajaan

Selamat pagi semua!
Hari ni saya nak share sikit pengalaman saya semalam buat pregnant test dekat klinik kerajaan.. awal-awal perancangan memang nak g test dekat klinik swasta je sebab utama haruslah jimat masa kan? tapi bila pikir-pikir balik kenapa nak bazirkan duit? bendanya sama je..just nak confirmation yang kita ni betul ke da pregnant..so lepas pikir-pikir akhirnya saya buat keputusan nak g cek dekat klinik kerajaan je..Memandangkan semalam saya masih bercuti , so boleh la saya g klinik kerajaan dengan senang hati..hihi

Sesampai kat klinik ( klinik kesihatan Tun Razak , Cheras ) around 2:30 pm cam tu.. punya la ramai orang jangan cakaplah.. tapi sebab dah pilih nak buat test dekat sini so redah jela... pergi dekat kaunter dan cakap dekat misi tu SAYA NAK BUAT PREGNANT TEST.Misi tu tanya balik memang dah confirm pregnant ker? So saya pon jawablah ..saya dah buat test kat rumah..ni just nak confirmation dari doktor.

Misi tu pon cakap if diri sendiri request nak buat test kena bayar RM15 ..if doktor yang suggestkan FREE.So saya pon oklah..RM15 je..takde mahal sangat kan.. Memandangkan suami penjawat awam , sepatutnya saya tak perlu bayar sebab klinik ni ade kemudahan HRMIS ,tapi semalam misi tu kata orang yang nak key in HRMIS tu cuti bersalin..so memang kena bayar jugak walaupon penjawat awam.En suami da macam pelik..aikk..bole pulak gitu yer? tapi takpela.... anggap jela RM15 tu sedekah kat kerajaan..kikiki :D




Lepas register dan buat pembayaran terus amik no giliran...Actually time ni angka giliran dah jejak 1114.. time tu rasa nak lompat-lompat sebab pikir tak yah la tunggu lelame kan... tapi sebenarnya taaaaakkk....... sila la standby masa korang if nak berurusan dengan kerajaan..EH?? :P
Pukul 3.15 pm cam tu baru doktor panggil saya masuk... soklan femes doktor if korang nak buat preggy test adalah :

last period bila?
ada rasa mual-mual atau loya?

lepas tu doktor suruh saya buat ujian air kencing.. 

Lepas da serahkan bekas air kencing tu saya kena tunggu lagi sehingga doktor panggil masuk..masa tu dah jejak 3.45 pm camtu..dah setengah jam tunggu tapi no masih tak dipanggil-panggil..tengok En suami dah tertido-tido tunggu * kecian nyeee... penat bercuti masih tak hilang lagi...
tunggu punya tunggu akhir nya nama saya dipanggil..Ketika itu jam menunjukkan pukul 4 pm tepat.?Masuk-masuk bilik doktor terus bagitau...

"Hafiza...ujian awak positif..so awak bole la buat buku merah lepas nih.. " bagitau doktor sambil senyum..alhamdulillah..dalam hati hanya Allah je yang tahu perasaan saya..Tapi saya agak was-was kat situ sebab terasa macam awal lagi nak buat buku merah * mak den time preggy dulu bulan ke3 baru bukak buku.. tu yang kompius tu... huhu...

So saya pon tanye doktor .. "tak awal sangat ke doktor nak buat buku? doktor cakap orang sekarang seminggu hamil pon dah bukak.. ohhh!!! "

"ikutkan kiraan awak ni kandungan awak da 5 minggu satu hari.." ni baby 1st kan? pergi buat buku ye..doktor bagitau...bole buat buku di KKIA (klinik kesihatan ibu dan anak ) yang berdekatan dengan rumah.....Ya Allah..rasa macam nak menangis je bile doktor cakap macam tu..alhamdulillah... :)

salam sayang~


Thursday, 12 June 2014

I'm Pregnant? Alhamdulillah



Assalamualaikum... 

Hihihi. Baca tajuk pun dah tau dah kan apa yang cuba nak disampaikan. Ya Allah, Subhanallah,Alhamdulillah, Allahuakbar...
Da nak jejak 7 bulan usia perkahwinan saya..tipu la kalau kata x teringin nak dpt baby awal kan...Malam tadi tergerak hati nak buat urine test.. tak tau kenapa..sebab gerak hati macam rasa something..something yang memang saya nanti-nantikan selama nih..dengan perubahan diri yang saya sendiri dapat rasakan...
Alhamdulillah..syukur sangat.. menggigil tengok result... Subhanallah..Allah makbulkan juga doa kami...


saya memang awal-awal da beli pregnant test nih,,kalau sebelum2 ni beli yang murah2 je..kali ni beli yang digital terus..( clearblue ) tapi beli da 2 bulan rasenye,..simpan dlm almari..tahan diri dari buat test..yela...digital test ni bole tahan jugak harge nye nk dibandiingkan dengan test2 yang lain...if result negative kan da membazir..hehe..tapi bulan ni period saya agak lewat..terdetik dihati..da ade isi ker? hati ni meronta-ronta nak test.. haha!


alhamdulillah...Allah mendengar doa kami... saya hanya mampu menangis dalam toilet lepas tengok result nih...macam tak percaya..macam bermimpi... berkali2 saya tengok..5 - 10 minit jugak la tunggu.. awal2 memang da keluar pregnant tapi berapa minggu tu tak keluar.. tunggu dengan penuh sabar..air mata toksah cakap la...mengalir laju macam air paip...dan akhirnya....



** nampak tak... gamba pon gegar..punyala menggigil tangan time nih :)


lebih jelas kan? alhamdulillah....

alhamdulillah..tiada ucapan selain itu yang keluar...begini agaknye perasaan wanita yang mengandung ye? :)

terus laju-laju keluar toilet dan inform asben....yang seronoknye asben memang da tau da saya dok dalam toilet lame-lame buat test nih.. hehe

Pengalaman manis ni baru bermula. Saat ni, time saya up entry ni,saya masih belum double confirm dengan klinik lagi....InsyaAllah petang ni baru nak g klinik check...
Doakan saya dan baby selamat dan saya mendapat anak yang comel dan soleh dan solehah dan semua yang baik-baik lah. InsyaAllah jika anda belum lg disahkan mengandung, jangan putus asa berdoa kepada Allah s.w.t.

Salam sayang~

Monday, 9 June 2014

AURAWHITE STEMCELL COLLAGEN : KELEBIHAN EXTRA UNTUK KULIT SIHAT BERSERI

Hola!!Selamat petang semua... Assalamualaikum :)

masih ingat lagi tak dengan ENTRY HOT nih??? pernah menjadi fenomena tergempar suatu ketika dahulu..eceh!ayat gua memang nak gempak je kan! kikikiki


okeeee...sape kat sini pengguna tegar AURAWHITE????? tau kan kan aurawhite ni da keluarkan produk barruuuuu....skang ni AURAWHITE ni ade 2 jenis tau...satu jenis COLLAGEN je..satu jenis STEMCELL...

KITA IMBAS KEMBALI KANDUNGAN2 PRODUK YANG PERNAH HOT DULU....

1. COLLAGEN
2. GLUTA
3. STEMCELL TERBARU!!! *****

skrg nie semua produk nak letak stemcell, KENAPA YA???
Apa itu stemcell?

Stem Cell juga dikenali sebagai Sel induk adalah sel yang berupaya menggantikan dirinya dan juga menghasilkan sel-sel baru untuk menggantikan sel-sel yang rosak dan mati.

Sel induk embrionil adalah sel yang menghasilkan sel-sel induk manusia dan uri di dalam rahim ibu semasa perkembangan bayi manakala

Sel induk dewasa adalah sel yang menggantikan sel-sel organ manusia dari kelahiran hingga dewasa.



TERBARU DARI AURAWHITE BEAUTY..

-Gabungan paling mantap dengan 50x antioksidan
- kesan berganda bagi memelihara kesihatan dan kecantikan
- mencerahkan kulit dan awet muda
- KESAN SEAWAL 3 HARI!


FORMULA HEBAT AURAWHITE STEMCELL :

** Salmon Collagen Peptide
- Kualiti kolagen Gred terbaik dari ikan laut dalam meningkatkan penghasilan kolagen yang berkualiti.

** Extra Glutathione
- Memberi kuasa pencerahan 50% lebih pantas

** 15x Stem Cell
- Hasil dari ekstrak Phyto superfruit iaitu Green Apple Stemcell Phytocelltec, Maquiberry, Roselle Stemcell, Cranberries, Strawberry, Snow lotus Stemcell, Raspberry, Red Apple Stemcell, Blueberry, Pomegranate, Grapes, Dragonfruit stemcell, Brocolli Stemcell, Prune Stemcell & Kiwi Stemcell.

** Virgin Coconut Oil ( Minyak Kelapa Dara Premium)
- Mempunyai 1001 khasiat untuk kesihatan membantu membunuh virus & bakteria dalam tubuh.Mencegah kepada penyakit di perkaya dengan zat tambahan yang mengandungi vitamin E,A dan D.

** Rose Hips
- Di Negara Barat rosehips di gunakan untuk tujuan mencantikan kulit & awet muda. Menurunkan kadar kolestrol LDL & meningkatkan kadar HDL.

** Camu Camu Fruit
- 60x lebih tinggi kandungan vitamin C dari oren! Ia hanya boleh di dapati di Negara Amazon yang baik untuk kesihatan dan kecantikan.

** Astaxanthin
- Mencegah dari radikal bebas. Astaxanthin mempunyai kekuatan anti oksidan tertinggi di dunia, memperbaiki daya tahan tubuh. Baik untuk mata, rambut & kulit.

** Hyaluronic Acid
- Meningkatkan kelembapan kulit secara menyeluruh. Kulit lebih sihat & lembap.

** Oregano Leaf
- Merawat masalah kulit seperti luka, ruam, eczema,bengkak . Ia merangsang pegeluaran susu ibu, melancarkan haid,memulihkan otot rahim.

** Pearl Powder
- Serbuk mutiara membantu merawat keradangan, meningkatkan penglihatan, meningkatkan sistem imunisasi tubuh badan dan menguatkan rambut.




Harga  YANG DITETAPKAN HQ 
1 jar: RM180 sem , RM190 ss 

- FREE POSTAGE
- FREE SHAKER
-FREE GIFT

HARGA SAYA NAK KASIK :

1 JAR : RM170 SEM , RM180 SS ( diskaun RM10 tauu....banyakkk tuu :D )

- FREE POSTAGE
- FREE SHAKER
-FREE GIFT

using pos laju
Untuk Order : 
☎ Belian boleh terus SMS / Whatsapp / We chat ke 012-3407327
 ✉ PM / Inbox kami di https://www.facebook.com/ffshopping




kenapa perlu try AURAWHITE??


1. Kandungan STEMCELL dalam aurawhite nie bukan 1x, 2x,3x atau 4x ganda
tapi 13X GANDA !!! sangat hebat

2. Selain drpd STEMCELL, kandungan COLLEGEN turut terdapat dalam aurawhite.. Collegen membantu menegangkan kullit wajah..

3. Nama pun aurawhite, dan identiti aurawhite untuk memutihkan kulit tidak perlu dilupakan.. produk nie juga ada kandungan gluta yang mampu mencerahkan kulit..


3 IN 1
buang sel yang dah rosak/mati + menegangkan kulit + memutihkan.. WOOOWWW 3 fungsi yang sangat best dalam 1 minuman sahaja.. 


Harga  YANG DITETAPKAN HQ 
1 jar: RM180 sem , RM190 ss 

- FREE POSTAGE
- FREE SHAKER
-FREE GIFT

HARGA SAYA NAK KASIK :

1 JAR : RM170 SEM , RM180 SS ( diskaun RM10 tauu....banyakkk tuu :D )

- FREE POSTAGE
- FREE SHAKER
-FREE GIFT

using pos laju
Untuk Order : 
☎ Belian boleh terus SMS / Whatsapp / We chat ke 012-3407327


nota kaki - jangan tak tau ye..selain minuman collagen ni , AURAWHITE pon da keluarkan skincare taaauuuu..peeeehh!!! terlajakkk larisss..nantikan next entry! bubye =)